Tänään sateisena aamuna ajelin maaseudulle saariston rauhaan, käväisin nimittäin Tomin luona kun kuvattiin Linumin kattaustekstiileitä Koodille. Miten kaunista olikaan katsella auton ikkunasta maisemia, ei haitannut vaikka satoi – kaikki oli niin vihreää ja freesiä. Ensin harmittelin hämyistä kuvaussäätä, mutta oikeastaan se olikin oikein hyvä. Kuvista tuli jotenkin ihanan hämyisiä ja silti raikkaita. Laittelemme niistä erikseen postausta ja somejakoja Sisustuksen Koodin kanavissa. En vaan malta silti olla vilauttamatta muutamia täällä.

Aiheena oli oikeastaan tuo ihana puolipellavainen Hedvig-tekstiilisarja. Minulla on itselläni Hedvigistä vihreään taittava pöytäliina, josta olen tykännyt hirmuisen paljon. Materiaali on kauniin eläväpintaista ja rentoa. Silti näistä tekstiileistä tulee juhlava fiilis. Kuvissa on aivan upean sävyiset pöytäliina ja servietit. Kuvailisin väriä norsunluuksi – se on selkeästi lämmin valkoinen, ei kuitenkaan beige eikä liian kellertävä. Tälläinen pehmeä väri pukee mitä tahansa astioita ja on oikein juhlava. Jos antaisin lahjaksi ”perintötekstiileitä” kallistuisin vahvasti tähän materiaaliin ja sävyyn. Mikä olisi upeampi häälahja, kuin hulppea pöytäliina ja kangasservietit. Kaikki tarvitsevat välillä juhlavia kattaustekstiileitä. Sopivat myös kaikenlaisiin sisustuksiin ja tyyleihin. Perinnelahjat kunniaan sanon minä.

Tomilla on aivan ihania astioita! Seassa on vanhoja perintöserviisejä ja aterimia, Gustafsbergin posliinia sekä hulppea Mulberryn sinivalkoinen astiasto. Sekoittelemalla erilaisia juttuja tulee kyllä paras kattaus – sen olen tainnut todeta ties kuinka monta kertaa.

Oli kyllä aivan ihana kuvailla, etenkin kun toinen oli somistanut ja stailannut kaiken valmiiksi. Tiimityö on mahtavaa.

7 Comments

 1. Ihana kesäinen fiilis, kaunis kattaus ja Linum-tuotteet ovat kyllä moneen taipuvia, tykkään kovasti! Osaavat olivat taas asialla:)

 2. Nyt kun on aikaansaatu kuvia hämärässä voi varmaan lopettaa sen jokatalvisen voivottelun valon puutteesta joka johtaa valtaviin kuvausongelmiin. Kerro myös kollegoillesi.

 3. Hei!
  Kysyisin sinulta neuvoa, kun olet sisustuksen ammattilainen. Olen kiinnittämässä ruokapöydän päälle valaisinta. Ongelma on se, että siinä kohtaa ei ole pistoketta. Pistoke löytyy 1,5 m päästä (ihmettelen itsekin sähkösuunnitelmaa). Kiinnittäisitkö lampun niin, että pöydän yläpuolelle koukku ja siitä pitkällä johdolla, joka jää hieman löysäksi pistokkeeseen vai laittaistko johdon kulkemaan katon "lautojen" suuntaisesti valkoisen muovilistan alla L-kirjaimen mallisesti? Katto ei ole ihan valkoinen vaan vaalean puun värinen.
  Muita ehdotuksia?
  Tiina
  PS. Ymmärrän sen, jos et halua blogissasi vastata tällaisiin. Hyvää kesää sinulle!

 4. Anne

  Kiitos Villis taas tsempistä ja kauniista kommentistasi 🙂

 5. Anne

  Sinulla taisi olla hyvä päivä, ihan melkein positiivinen kommentti, jota ei tarvinnut poistaa tällä kertaa 🙂 Voisi melkein ajatella, että sinustakin nämä hämyssä otetut kuvat ovat onnistuneita. Tuosta valosta – harmi kun talvella valo ei ole hämärässä yhtä heleää kuin näin kesällä. Pahoin pelkään, että valitus jatkuu siis, mutta onneksi ne voi ohittaa, jos niitä ei jaksa lukea.

 6. Anne

  Tottakai saa kysellä ja mielelläni vastaan tällaisiinkin kyssäreihin täällä 🙂
  Lähtökohtaisesti tuohon vaikuttaa mielestäni millainen valaisin on kyseessä, esimerkiksi jokin järeä ja näyttävä kattokruunu on kauniimpi vähän kiinteämmän näköisellä jatkeella, mutta kevyemmät ja rennommat roikkuvat valaisimet ripustaisin koukun kautta rennommin. Tässä tapauksessa lähes varmasti tuo rennompi tapa on nätimpi kun on vielä kyseessä vaalea puukatto. Meilläkin on kaksi valaisinta laitettu tuolla tavalla eri paikkaan kun kattopistoke. Itseä ei ainakaan haittaa yhtään johtojen kuljettelut.

  Hyvää kesää myös sinulle!

 7. Kiitos sinulle! Itsekin päädyin tuohon rennonpaan vaihtoehtoon ja toivottavasti jo viikonloppuna valaisin on katossa. Kyseessä Artekin Mehiläispesä.
  Joskus kyllä miettii, että kuka näitä sähkösuunnitelmia tekee, kun ihan loogiset paikat on ilman pistokkeita? Tv.n antennipistokkeet sellaisissa paikoissa mihin ei järkevästi voi sijoittaa tv.tä, ruokapöydän ainoa paikka jätetty ilman kattopistoketta jne.
  Jos rakentaisin itse taloa, satsaisin huolelliseen ja mietittyyn suunnitteluun.
  Tiina