Yllätys yllätys, tänäänkin postailen ruokapöydästä. En kummemmin suunnittele näitä postauksia, vaan toteutan ne intuitiolla, joten jos tulee kattausrypäs niin tulee. Tänään nimittäin iloitsin aurinkoisen kelin lisäksi meidän terassista ja erityisesti eilen illalla öljyämästäni pöydästä.

Olin ostanut Tikkurilan Valtti Plus-öljyä kelonharmaassa sävyssä meidän puisen paljun käsittelyyn. Sen sutaisin kertaalleen jo aikaisemmin ja eilen illalla sitten oli terassin pöydän vuoro. Tässäkin hommassa huvittaa, etten saanut viime kesänä öljyämistä aikaiseksi, vaikka isäntä hioi kauttaaltaan pöydän minulle valmiiksi. No nytpä kulutin kerrassaan tunnin verran aikaa ja pöydästä tuli vihdoin ihana.

Jossain vaiheessa olin miettinyt pöydän maalaamista valkoiseksi, mutta koska (toivottavasti) meidän talosta tulee pian kokovalkoinen, olisi kokonaisuus mennyt liian valkoiseksi kaiken kaikkiaan. Lisäksi epäilytti että miten kiva kirkkaassa auringonvalossa on syödä valkoiselta pöytäpinnalta. Joten harmaa siitä tuli ja en voisi olla tyytyväisempi.

Pöytä on ollut alun perin meidän ruokapöytä ja se alennettiin muutamia vuosia sitten terassipöydäksi. Massiivipuisen pöydän meille aikanaan toteutti Nolla Nolla ja se on valmistettu jalavasta. Jalavassa on tosi kauniit puun syyt ja sen sävy taittaa hienokseltaan punertavaan. Pidän siitä miten sen oma sävy vähän kuultaa tuon harmaan läpi.

Tympesteri lepäilee varjossa kun on kirmannut koko päivän pihalla. Kohokohta oli lauantainami eli possunkorva. Tuossa vieressä on minun yrttiostokset, jotka pitäisi istutella kuvan ruukkuun. Tällä kertaa tosiaan laitan ruukkuun yrttimaani.

Myös tuo kaveri on hakeutunut varjoon. On mukava lymyillä tuolien alla, vaikka toisilla on oma aurinkovarjo keskellä nurmikkoa. Nuo Ikean tuolit ovat olleet mainio ostos aikanaan. Niitä siirrellään pihapiirissä tarpeen mukaan paikasta toiseen. Ovat pinottavat ja huuhdeltavat eli oikein kätsyt.

Ostin ruokapöydälle banaanipuun Piia Jaalalta – joka viikonlopuksi on jotakin kukkia tai sinnepäin saatava. Nyt jänskätän miten saan kasvin elämään tuossa. Ostin myös kesän ekat herneet; saksalaisia eikä kovin hyviä. 
 

Isäntä grillaili vihanneksia ja teriyaki-marinoitua possun sisäfilettä. Oli muuten tosi hyvää ja yksinkertaista. Pilkottiin vain puhdistettu file pieniksi pihveiksi, jotka suolattiin, pippuroitiin ja pyöriteltiin teriyakikastikkeessa ennen paistamista. Peittoaa mennen tullen ne kaupan oranssissa liemessä lilluvat grillipihvit.

Toivottavasti huomenna on yhtä ihana kesäpäivä!

2 Comments

  1. Harmaa pöytä on kaunis! Olipas tuo possuohje helppo ja herkullinen, eikä liian monimutkainenkaan…sitä tulenkin kokeilemaan. Kiitos ohjeesta!

  2. Anne

    Olen ihana innoissani tuosta pöydästä – siitä tuli niin kiva.
    Ja tosiaan voin suositella tuota possua, tai kanaa samaan tapaan, molemmat hyvää. Laitoin vielä päälle tuoretta korianteria ja lisäksi ruokarahkaa/creme fraichea/kermaviiliä tms.