Kylläpä se aika hurahti, tuntuu että toukokuisesta Pariisin matkasta on jo kauan aikaa. Unohdin postailla tänne ajattelemiani matkajuttuja. Mutta Pariisi on aina hyvä idea, joten laiskan kuvaajan on oivallista kaivella kiintolevyltä tunnelmallisia kuvia Montmartren kävelyretkeltä.

Tapasimme yhtenä päivänä Petrin paikallisia valokuvaajakavereita ja lounastettuamme vietimme mukavan iltapäivän heidän kanssaan vaellellen Montmartrella. Eron meihin suomalaisiin huomaa tietynlaisessa kiireettömyydessä. Ranskalaisten kanssa kului leppoisasti useampi tunti ja vielä erotessammekin juttelu jatkui varmaan puolisen tuntia. Kiva päivä oli.

Kuljin kävelyretkellä kamera kaulalla kuten turistin kelpaakin. Ikuistin satunnaisesti minua viehättäviä näkymiä. Nyt niitä tarkastellessani, huomasin kuvanneeni paljon tavallisia katunäkymiä ja kahviloita.

Tuossa talon seinällä olevassa taideteoksessa on lähes jokaisella kielellä teksti ”rakastan sinua”. Bongattiin sieltä parissa kohtaa suomeksikin teksti.

Oli tietysti kiivettävä (hissillä mentiin) Sacre Coeurin kukkulallekin. Vilkaisu huikaisevaan näköalaan sykähdyttää aina, samoin tuo ikoninen rakennuskin tietysti.

Kukkulalta alaspäin käveltäessä mentiin kuuluisalle kangasmestalle. Eräällä kadulla on vieri vieressä vähän nuupahtaneen näköisiä kangaskauppoja, joista löytyy vaikka mitä aarteita. Täällä kuulemma useat tunnetut muotitalojen suunnittelijatkin käyvät inspiroitumassa kankaista. Tuossa kangasliikkeessä missä piipahdimme sisälläkin, oli vanhoja pieniä mallinukkeja. Tunnelma oli ihanan vanhanaikainen.

Mielelläänhän näitä kuvia katselin itsekin. Tuli niin hyvät muistot aivan ihanasta matkasta. Toivottavasti pian taas pääsen Pariisiin.

Ihanaa viikonloppua!

Comments are closed.