Voisi luulla, että Tanskan työmatka oli ruoka-aiheinen. Mutta ei, kyllä siellä inspiroitui itse tarkoituksestakin, eli upeasta perheyrityksestä, josta on tullut yksi maailman upeimmista kangastaloista. Aidot luonnonmateriaalit ja niiden taidokas yhdistely laadukkaisiin ihmisten luomiin kuituihin taitavien suunnittelijoiden näkemyksinä muodostaa Kvadratin kokoelman. Harvoin törmään kangastaloon, jonka jokaisen kankaan voisin kuvitella valitsevani omaan kotiini.

Tanskan pääkonttorilla nautitaan siis visuaalisuudesta, paitsi työn suhteen, myös ruokataukojen aikaan. Keskeisellä paikalla sijaitsee avoin ruokasali, jonne ihmiset kerääntyvät nauttimaan lounasta päivittäin. Me saimme nauttia myös tästä ruokasalista herkullisen noutopöytälounaan merkeissä.

Lounaspöytä oli katettu paikalle. Ei siis niitä tarjotinpinoja, joille kootaan itse lautaset, aterimet ja syötävät. Pöydissä oli valmiiksi astiat, valkoisine servietteineen ja juomatarjottimineen. Noutopöydästä haettiin itse syötävät.

Ja olihan minun pakko kuvata yksinkertaisia kauniita ruoan esillepanoja. Suurilta valkoisilta vadeilta tarjottiin simppeleitä salaatteja, papuja ja ratatouillea. Kun yhtä laatua on paljon, tulee kattauksesta aina houkutteleva. Tuo fetasalaatti pitää taas elvyttää omallekin kesäruokalistalle – paljon tomaattia (tässä oli hauskasti eri värisiä kirsikkatomaatteja ja normitomaattien siivuja), sipulia, fetaa ja yrttejä – se on siinä.

Olen itsekin suunnittelemassa perhejuhliamme viikonlopuksi. Näistä tarjoiluista aion poimia vinkkejä. Katkaraputäytettä täytyy kyllä jossain muodossa tekaista. Tässä täyte on piilotettu tuulihattujen sisälle, yhtä hyvin se sopisi hyvän saaristolaisleivän tai vaalean vuokaleivän päälle.

Leipäpistekin oli kaunis. Hyvää leipää on muuten vaikea löytää. Onneksi täällä Turussa on nyt Leipomo Gryn, josta saa taatusti täydellistä leipää. Olen aika tarkka irtoleivän suhteen, sellaiset hötöt eivät kiinnosta.

Luonnonkukat koristivat kesäistä noutopöytää. Kastikkeet oli aseteltu lasikulhoihin ja katsokaa kuinka hauska idea on laittaa oliivit ja etikkapikkelsit suuriin lasipurkkeihin. Tässä taas vinkkiä juhlien tarjoiluja varten.

Oletteko te järkkäilemässä kesäjuhlia?

1 Comment

  1. Erityisen himottavan näköisiä leipiä. Kiva nähdä että vanhoja klassikoita taas näkyy( tuulihatut). Noin lyhyellä ottimella varustettuna ottaja on kyllä muutaman ensimmäiseen jälkeen nyrkkiään myöten onkimassa tuolla pikkelssipurkissa?