Palataanpa vielä toviksi Tanskan matkaan. Muutama ihastuttava palanen on vielä esiteltävänä, kuten tämä minun hotellissa ollut ravintola. Ylimmät kuvat nappasin saapumispäivän iltana kännykällä lasioven takaa, kun ravintolaa valmisteltiin illallista varten. 
Huokailin ihastuksesta tuota tunnelmaa ja kalusteita kohtaan. Rakastan tammilankkulattioita, joka päivä kiittelen omaa lattiavalintaani viiden vuoden takaa (se on Timberwisen tammilankkuparketti), vaikkei se noin hulppea olekkaan, mutta silti siinä on pieni ripaus tuota samaa raffia fiilistä. Olenko toistellut täällä satoja kertoja, kuinka ihania Wegnerin tuolit ovat – mutta ovathan ne. 
Ravintolassa oli monta pientä kivaa yksityiskohtaa, kuten ruudulliset suuret kangasservietit, jotka roikkuvat hauskasti pienistä koukuista pöydän reunuksella. Pöydissä roikkui myös lyijykynät naruissa. Sisustuksessa oli yhdistelty pyöreitä, suorakaiteita ja neliömäisiä pöytiä. Hunajan sävyinen nahka, kromiset pienesineet, valkoiset astiat ja kirkas lasi täydensivät elegantisti kokonaisuuden.

Olin hyvin iloinen, kun huomasin aamiaista etsiessäni, että se tarjoiltiin juuri tässä ravintolassa. Ah mikä tunnelma aamutuimaan. Pöydillä paloi aamiaisellakin kynttilät. Näissä nappaamissani kuvissa sitä ei huomaa, sillä kynttilät oli laiteltu vain aamiaiskatettuihin pöytiin. Pöytiä valmisteltiin sitä mukaa kun ihmisiä saapui syömään.

Virkistävää oli myös järkevä aamiaisvalikoima. Aina ei tarvitse olla tuhatta sorttia seisovissa pöydissä, silti saa mahan kylläiseksi herkuista. Täällä tarjoiltiin pöytiin listalta lämpimät jutut – minä tilasin munakokkelin. Muita syötäviä oli noutopisteissä, kuten ihania jogurttiannoksia, tuoreita leipiä, puuroa, mysliä, paakkelseja, hedelmiä jne. Ruoat oli laitettu kauniisti tarjolle valkoisin liinoin täydennettynä. Harmi kun en napsinut kuvia niistä. Ja hei, kahvi tuotiin pöytään pressopannussa – luksusta.
Niin kaunis ravintola ja yksi ihanimmista hotelliaamiaisista.
Jaahas, nyt tekee mieli alkaa miettiä juhannusherkkuja ja kattauksia….

1 Comment

  1. Onpa omituinen ratkaisu nuo servetit. En ainakaan haluaisi pyyhkiä suutani liinaan joka on hinkannut kaikkien housuja!