Tässäpä olisi esittely meidän ruokatilan vaaleanpunaisista verhoista, tai verhosta, sillä valitsin tällä kertaa vain yhden verhon. Verhoratkaisu on Kvadratin uusi Ready Made Curtain– systeemi, jonka ovat suunnitelleet Ronan ja Erwan Bouroullec. Tämä kaksikko on juuri nyt designmaailman kuumimpia nimiä. He ovat tehneet kalusteita viimeaikoina mm. Haylle ja Artekille.

Verhosysteemi on aika hauska, siinä on ajateltukin, että verhoja on kenties vain yksi, tosin toki toisenkin voi ripustaa jos haluaa symmetristä lopputulosta. Tähän tilaan ajattelin ainakin ensin kokeilla tuota yhtä. Pinkki väri oli villi veto itselleni, mutta onhan minulla ollut ihan tarpeeksi valkoisia verhoja. Olenkin aivan täpinöissäni tästä väriläiskästä, se maastoutuu hyvin olohuoneen harmaavalkoiseen värimaailmaan. Lisäksi vaaleanpunainen sopii nätisti vaalean tammen kanssa.

Verhokangas- ja värivaihtoehtoja on tietysti useita. Minusta tällainen ratkaisu sopii hienosti moderniin sisustukseen ja vaikkapa uusiin taloihin. Kiva että verhosysteemeihinkin saadaan uutta designia.

Kiinnityssysteemi koostuu palikoista, narusta ja nipistimistä. Valitsin itselleni tammiset kannakkeet ja valkoiset nipistimet – molempia on muissakin väreissä. Naru pingotetaan tiukasti kannakkeisiin, kuvissa se on vielä lopullista kiristystä vailla. Naru leikataan sopivaan pituuteen ja päät saa piiloon kannakkeeseen. Naruakaan en vielä katkaissut, kun mietin laitanko verhon vielä sivummalle. Muuten verhon pituus säädetään sopivaksi ihan vain leikkaamalla. Siis kangasta ei ommella missään vaiheessa. Leikkasin pituuden ihan lattiaan osuvaksi, hyvin se onnistui tällaiselta hätäiseltäkin tyypiltä. 

Olen oikein iloinen, että koti on saanut vähän pehmennystä verhoista. Makuuhuoneessakin on nimittäin pitkät verhot. Ne ovat puolestaan paksut vuoratut samettiverhot, joista näette myös myöhemmin kuvia. Näitä verhoja voi tiedustella tietysti meiltä Sisustuksen Koodista.

10 Comments

 1. Tykkään tuollaisesta epäsymmetrisestä ratkaisusta. Modernin kiinnityssysteemin ja kalustuksen kanssa näyttää tosi raikkaalta 🙂 Väri on hyvä pari tuolle savunväriselle lampulle!

 2. Aivan ihastuttava! Mielestäni tämä epäsymmetrinen ratkaisu sopii tilaan hyvin, en osaisi kuvitella tuohon kahta verhoa 🙂 Tuo väri on upea ja kokonaisuus pysyy rauhallisena väriläiskästä huolimatta

 3. Ruokailutilanne on nyt entistä kauniimpi, mutta tuota verhojuttua en ymmärrä. Kangasta ei ommella? Outoa.

 4. Anne

  Totta, tuollaiseen moderniin kiinnitykseen epäsymmetrinenkin verho näyttää ok:lta. Muuten vierastan aina sellaisia ratkaisuja, mutta tässä se toimii 🙂 Ja juu, väri sopii kivasti ympäristöönsä, valaisimeenkin, joka on kyllä valkoinen, mutta näissä kuvissa valkoisen sävyt elävät vähän.

 5. Anne

  Kiva kuulla, että sinustakin näyttää kivalta. Tosiaan ensin emmin epäsymmetriaa, mutta tällaiseen moderniin ratkaisuun se toimii minustakin 🙂

 6. Anne

  Kiitos Minna 🙂 minäkin vähän hätkähdin ompelemattomuutta, mutta se sopii tuohon tekniseen kankaaseen ihan hyvin. Muutenkin tämä kokonaisuus ravistelee perinteistä verhosysteemiä ja siksi toimii – onhan asialla yhdet maailman arvostetuimmista suunnittelijoista 🙂

 7. Upea! Mistä tämmösiä verhotanko-ratkaisuja saa?

 8. Anne

  Voi että miten iloinen olen että räväytin 🙂 tuli ihana roosa tunnelma ruokatilaan. Nyt vaan istuskelen vaaleanpunaisessa hattarassa, hih.

 9. Anne

  Kvadratin jälleenmyyjiltä kuten vaikkapa meiltä Sisustuksen Koodista. Verhosysteemi on vielä ihan uusi joten siitä pitää tiedustella erikseen.