Tänä aamuna höpöttelin peiton alta insta storiesiin (@muotimielessa) pienestä työhönpaluuangstista. Vähän huvittavaa sinänsä, sillä minähän olen ollut töissä melkein koko heinäkuun ja kesänkin, kun lomaa olen pitänyt vasta kaksi viikkoa juhannuksen tienoilla. Kummasti vaan tietynlainen kesän haiku tulee, kun seurailee somepäivityksiä – niin moni on palaamassa tänään lomien jälkeen normaaliin arkeen.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kaihoan kesää. Kesällä kaikki on niin ihanaa, kaunista, valoisaa, helppoa, rentoa jne. Kesä on mielentila, johon olen psyykannut itseni. 

Kasvaako tehtävälista arjen alkaessa. Kuka kaipaa huolettomia päiviä puutarhassa haahuillen, jäätelön syömistä rannalla merelle tuijottaen ja iloista kesähälinää täynnä olevia katuja. Vastassa on muistilappupinkka, lukulasit, kalenteri ja palaveriaikataulut.

Molemmat ovat kivoja. Toisaalta en malta odotella mitä kaikkea jännittävää syksy tuo tullessaan. Täällä myymälässä on kesällä ihan erilaista kuin syksyn saapuessa. Lomailijat eivät tule enää kiertämään ja katselemaan ideoita, seuraavaksi astuvat sisälle asiakkaat, jotka tarvitsevat kotiinsa kaunista ja käytännöllistä.

Tämän viikon saan vielä fiilistellä arjen saapumista, sitten otan takapakkia ja palaan takaisin kesämoodiin. Sillä elokuu on vielä täysi kesä ja minulla on kaksi viikkoa kesälomaa edessä!

Nämä kuvien tunnelmat sopivat aivan täydellisesti tämän päivän aatoksiini. Kasasin myymälässä kauniita arkeen sopivia asioita kuviin. Huomasin, että sävymaailmasta tuli aika mustapainotteinen. Musta on niin skarppi väri ja se on kivaa vastapainoa kaikelle kesäiselle heleydelle.

Tuohon Vipp-hyllyyn muuten nojailee yksi maailman käytännöllisimmistä huonekaluista – Magiksen kokoon taittuva Nuova Step-porrasjakkara. Minulla on ollut sellainen omassa kodissani iäisyyden ja käytän sitä oikeastaan päivittäin. Askelmat ovat suuremmat kuin normaalissa porrasjakkarassa, se on tukeva ja sen saa taitettua litteäksi.

Vipp on tuonut pari uutta pikkuesinettä kokoelmaansa. Ihana pyöreä tarjotin sopii muuhunkin kuin tarjoiluun. Tässä esimerkiksi kasaamaan työpöydän tarpeelliset välineet siistiksi ryhmäksi. Teräskannellinen säilytyspurkki on myös Vipp-uutuus.

Aamulla arvelin päivää viileäksi, johtui ehkä enemmän mielestä kuin pilvisyydestä. Puin päälleni mustan suuren collegepaidan ja Marimekon raidalliset housut, jaloissa kesän nuhrustamat valkoiset Supergat. Ulkona on kuitenkin ihanan lempeän lämmintä, vaikka aurinko ei koko ajan paistakkaan. 

Tuntuu ihan hassulta, että kesän aikana on jo tapahtunut paljon. Talokin on maalattu ja sen uusi ilme sykähdyttää joka kerta kun astuu pihalle. Maalausinto jatkuu edelleen ja seuraavaksi haikailen työhuoneeseen vihreitä seiniä. Olen jo päässyt sille asteelle, jossa sovittelen värimalleja seinillä olevaan tapettimalliin…

Jos on pakko istua työpöydän ääreen, voi sille ainakin koota jotakin nättiä tai symppistä, kuten Menun Nepali-projektin nallen.

Onko teillä kesän haikuja?

4 Comments

  1. No kyllä vähän on. On totta että kesällä kaikki on ihanan helppoa ja ei ole huolta huomisesta kun on lomalla. Siitä huolimatta odotan syksyä ja ruskaa.

  2. Hei Anne!

    Onko Koodissa siis myynnissä tuota porrasjakkaraa? Kuvassa ilmeisesti koko musta versio? Minkä hintainen jakkara on? T. Kati

  3. Anne

    Eikö, miksiköhän sitä kesällä malttaa olla eri asenteella…ei välitä tehtävistä samalla tavalla kuin muina vuodenaikoina. Syksy on kolmanneksi ihanin vuodenaika, pukeutumisen suhteen ihanin 🙂

  4. Anne

    Hei juu, on meillä tuota kuvan kokomustaa versiota. Hinta oli se 191 € joka näkyi tuossa laittamassani linkissä. Ihan mahtis jakkara! 🙂