Viimeisiä ensimmäisen kesälomaputken päiviä viedään. Mutta minkälaisessa säässä onkaan saatu aloittaa tämä viikonloppu! Täällä Turussa on mahdottomat hulinat, kun Ruisrock alkaa. Minua ei saa festarialueelle sitten millään, mutta olen muiden fiiliksissä mukana. Meillä on useana vuonna ollut kavereita festaroimassa, mutta tänä vuonna on Ruisrockin suhteen hiljaista meidän pihalla. 

(farkkutakki Lee*saatu / t-paita Samsoe-Samsoe / housut Mango / 
laukku Chloé / tossut Jim Rickey)

Sain pitkästä aikaa mukavia asukuvia, kun treffasin Jadea Aurajoen rannassa, hänelle siis kiitokset kuvausavusta. Olin pukeutunut kaupungissa piipahtamista varten puutarha-asua astetta huolitellummin. Vaikka oli helle, halusin ehdottomasti pukeutua tänään uuteen Lee-farkkutakkiini. Olin nimittäin ajatellut hankkia klassisen farkkutakin kesäksi. Ennen kuin pääsin kauppaan saakka, Lee ennätti lähettää minulle yllätyskesälahjan, josta paljastui tuo ihana farkkutakki. Tämä oli ihan nappijuttu, pidän tästä farkkutakista kovasti. Etäiset retrovibat ovat vain plussaa.

Minulla taisi joskus olla melkein samanlainen Leen farkkurotsi. Ihana vaaleansininen pesu ja kullanväriset napit ovat mieleeni. Samoin tuo taskujen pyöristetty malli.

Olen muuten viihtynyt äärimmäisen hyvin tässä vaaleassa polkkatukassa. Uskomatonta, mutta en ole montaa kertaa sitä sutaissut ponnarille. Hiukset toimivat nyt kivasti myös auki ollessaan, otsatukka ei häiritse ja hiukset eivät ole tiellä. Nyt ponnarikin tuntuu mukavalta vaihtelulta. Pitääkin kohta varata taas kampaajalle aika, tässä vaaleassa sävyssä juurikasvu on ainoa miinus. 

Asusta muuten löytyy toinenkin juttu, jota en ole moniin vuosiin käyttänyt. Nilkkaketju alkaa taas olla kiinnostava. Bongasin ihania nilkkaketjuja joissakin instakuvissa ja päätin itsekin koklata miten se istuisi kesälookkiin. Muuten ihan kivasti, mutta ovathan nuo jalat aika valkoiset. Kuvan ketju on oikeasti rannekoru, mutta se oli niin pitkä, että sain ujutettua sen nilkkaani.

Seuraavaksi olisi kiva kokeilla farkkutakkia hameen tai mekon seurassa. Jokin ihana kukkamekko tai hame voisi olla ostoslistalla jos piipahdan alennusmyynneissä. Marimekolla ainakin on aivan ihania midimittaisia kukkahameita. Haluaisin löytää myös istuvan valkoisen t-paidan ja ehkä jonkun yksinkertaisen puuvillaneuleen, sellaisen kukkahameen kaveriksi.

Mitäs mieltä olette farkkutakista ja nilkkaketjusta?

16 Comments

 1. Farkkutakkihan on ihana! Ja siinä on kaunis vaalea kesäpesuvärikin. Se näyttää uudennäköiseltä kuviesi housujen kanssa, tosi kiva kokonaisuus! Olen itse kokeillut omaani midipituisen mekon kanssa, ja toimii hyvin. Saisi vain olla lämpimämpää, että tarkenisi…

 2. Minulla on juuri samanlainen Leen farkkutakki tummanisinisenä. Hankin sen viime viikolla, ja sille on ollut käyttöä joka päivä näillä keleillä. Aion kopioida tuon asusi, sillä muistin juuri, että ostin maksihameen viime kuussa. 🙂 Yhdistän farkkutakin ja hameen joko kiilakorkosandaaleihin tai valkoisiin kesätossuihin. Hyvää viikonloppua ja lomapäiviä!

 3. Tosi kiva asu! Ja ihana polkkatukka <3 Kuvauspaikkakin huikea, kävin tuolla just viime Turun reissulla. Kiva päästä taas ensi viikolla sinne suunnalle, vaikka Ruissiin en nyt päässytkään.

 4. Kysyit varmasti Annelta, mutta kerronpa minäkin. Olen itse kokoa 38/M, ja koko M oli hyvä. S-kokokin olisi mahtunut, mutta se kinnasi harteista. Eli minä ottaisin normaalin koon tästä farkkutakista. 🙂

 5. Tosi kivan värinen farkkutakki, pehmeän näköinen. Oma retro-versioni on tummansininen Mexx. Oli monta kertaa mennä kirppis-kasaan koska oli joskus liian iso, mutta jostain syystä olen sen säästänyt. Nyt kun kokoni on muuttunut, se sopii just eikä melkein. Ryhdikäs, mutta rento yläosa moneen menoon.

  Jade

 6. Anne

  Oivalsin juuri, että mikä ihana ikiklassikko farkkutakki onkaan. Tosiaan tulisi vaan lisää lämpöä, niin voisi heittää farkkutakin hepenien päälle. Ostin juuri haaveilemani midimittaisen kukkahameen, odotan innolla, että voin pukea farkkutakin sen seuraksi…kunhan tämä kesäsade lakkaa 🙂

 7. Anne

  On kyllä aivan ihana farkkutakki! Tässä toimii hyvin leikkaus. Ja mullakin tosiaan farkkutakki pääsee midihameen seuraksi seuraavaksi. Mun pitäisi vielä löytää mieluisat sandaalit.

  Oli muuten ihanat lomapäivät, nyt jo töissä takaisin, mutta onneksi lomaa vielä edessä myöhemmin.

  Kiitos sulle kun vastailit farkkutakin koosta, olen ollut vähän hidas koneella istuja viimeaikoina.

 8. Anne

  Sarakin tuossa jo ystävällisesti vastasi 🙂

  Mun takki on koko M. Normaalisti olen kokoa xs-s, mutta tämä toimii oikein hyvin. Takki on tosiaan maltillisen mallinen, eli kannattaa ottaa normikoko tai sitten mielummin suurempi kuin pienempi. Riippuu myös vähän miten tiukasta pitää, itse suosin vähän väljempää linjaa.

 9. Anne

  Asu oli yksi kesäisimmistä, jotka olen tänä vuonna pukenut päälleni. Vihdoinkin voi olla vähän kesäisemmissä asuissa 🙂 Ja juu, vaalea polkkatukka, tai siis polkka yleensäkin on kyllä niin ajaton ja helppo hiusmalli. En taida tästä vähään aikaan luopua!

  Tervetuloa tänne Turkkuseen!

 10. Anne

  Heh, tällaiset vaatteet on just niitä, jotka voi kenties laittaa joskus "jäähylle" mutta periaatteessa toimivat ihan aina. Farkkutakki on taas ajankohtaisempi kun aikoihin 🙂