Minulla oli kiva viikonloppu, sillä saimme perhettäni Kokkolasta vierailulle. Olen sellainen, että kun vietän aikaa tärkeiden ihmisten kanssa, en jaksa keskittyä somettamiseen – en puhelimella enkä tietokoneellakaan. Puhelin ei ole ollut montaa kertaa kädessä viikonlopun aikana ja tietokonetta en ole edes avannut. Minusta on ihana keskittyä muihin asioihin silloin kun saa vieraita. Toki seurusteluun ja yhdessä tekemiseen menee aikaa, mutta emännällä myös muihin touhuihin. Rakastan hääriä keittiössä ja sen sellaista. Meillä kyllä voisi käydä useamminkin vieraita, niin mukavaa se aina on.

Kun vieraat tänään lähtivät, levähtelin vain hetken ja uppouduin lukemaan lemppariblogeja tietokoneelle. Käväisin vähän ulkona, laittelin paikkoja kuntoon, pyörittelin lakanapyykkejä ja vain hiimailin. Halusin kuitenkin kuvata jotakin blogiin ja tuossa illalla nappasin meidän keittiön ikkunalta sekalaisia kuvia. Tykkään pitää matalalla keittiötasolla vaihtelevaa rekvisiittaa. Nyt siinä on tuoksupelargoneja, leikkuulautaa, hedelmiä, yrttejä jne.

Pidän siitä että on vihreää, niin ulkona kuin sisälläkin. Ripustin keittiön ikkunalle isännältä saadun pienen amppelin, siinä kasvaa pilea. Nuo kaksi rehevää kasvia tasolla ovat siis tuoksupelargoneja, yksiä lemppareitani. Olen katkonut niistä vähän oksia juurrutusta varten, koska taidan kasvatella niitä jokusen lisääkin. Kastelukannu on Steltonin klassikko – sellainen tavara jonka hinta ostaessa järkyttää, mutta vuosien varrella sitä hankintaa tulee kiiteltyä monet kerrat. Sillä jos kerran kastelukannun on oltava esillä, täytyy sen mielellään olla kaunis. Meillä tuo on aina keittiön tasolla valmiina.

Terassiruukussa yrtit ovat alkaneet rehevöityä. Minun oli jo pakko katkoa korianteria, jotta siitä ei tule liian pitkä ja hontelo. Täytyy huomenna käyttää tuo nippu ruokaan. 
 

Tason edestä löytää usein Tyttösen makoilemasta, hän viihtyy siinä olin minä keittiötouhuissa tai en. Jostain syystä tuosta on tullut yksi hänen lempipaikoistaan kotona. Minäkin kyllä viihdyn usein tässä tason äärellä, istahdan jakkaralle ja tutkin esimerkiksi reseptejä. Joskus minulla oli tietokonepistekin tämän pöydän ääressä.

Sain äskettäin tuon Helppo olla Vege-kirjan arvostelukappaleena. Vaikka ollaankin kaikkiruokaisia, niin mielenkiinnolla kokeilen välillä myös kasvisruokavaihtoehtoja. Sitäpaitsi kirja on huikaisevan kaunis ja inspiroiva myös katsella.

Testailin näihin kuviin vaihteeksi filttereitä. Jotain kivaa on mukava kokeilla välillä, ettei jämähdä samoihin rutiineihin kuvauksessa tai muutenkin blogissa. Jahka nämä laiskat kesäpäivät loppuvat, haluaisin taas keskittyä enemmänkin blogin kehittämiseen.

Ihania heinäkuisia päiviä!

*kuvissa näkyvät Iittalan tuotteet – Taika-keittiöpyyhe, Teema-kulho ja Kastehelmi-astiat – saatu osana vuosiyhteistyötä

8 Comments

 1. Keittiösi ikkunan edessä oleva taso on loistava paikka erilaisille sommitelmille eri vuodenaikoina. Nyt se näyttää niin kesäiseltä ja kauniilta, tuoksupelargoniat, hedelmät, puuta, marmoria… aivan ihana! Lemppari paikka olisi minullekin! Nostatit taas kuumeen tuohon Steltonin kastelukannuun:) Minullakin on kastelukannu aina keittiössä esillä, eikä mikään viehettävä sellainen ja monet kerrat olen päättänyt, että nyt tämä lähtee kuistikannuksi, vaan enpä ole saanut aikaiseksi hankkia uutta:) Tuo some tauko on mielestäni tosi hyvä juttu! En itsekään roiku linjoilla kaiken aikaa ja osaan todellakin olla ilman minkäänmoista yhteyttä ja varsinkin silloin, kun perhe on koossa. Tärkeitä hetkiä elää sitä omaa elämää täysillä. Mukavia kesäisiä hetkiä sinulle!

 2. Mullakin iso kulhollinen nektariineja ja aprikooseja täällä ja kuinka hyvälle ne paitsi näyttää (ja maistuu), myös tuoksuu! Sitä tuoksua kun saisi purkkiin. 🙂

 3. Ihania kauniita kuvia jälleen kerran. Kymmenen pistettä sometauosta, varsinkin kun ympärillä on tärkeitä ja rakkaita ihmisiä 🙂
  T. Varpu

 4. Anne

  Taso on niin matala, ettei siinä voi tehdä normaaleita keittiöhommia seisten, joten se on saanut jäädä tuollaiseksi sekalaisen sälän tasoksi. Toisaalta ihan kiva sellainen, koska tykkään kasata siihen kaikkea nättiä esille, mikä kulloinkin miellyttää.

  Tuo Steltonin kastelukannu on kyllä ihana. En ole varma tehdäänkö sitä enää, mutta varmasti vastaavia on markkinoilla. Hyvä lahjatoiveidis esim. :).

  Mua ei kuitenkaan some niin paljon "stressaa" tai "kiinnosta" että tauko sieltä tekisi tiukkaa. Otan sen rennosti, toivottavasti en koskaan kiinny siihen maailmaan liikaa, että ottaisin sen liian vakavana osana elämää.

  Mukavia kesähetkiä myös sinulle!

 5. Anne

  Sanos muuta, ai että miten ihania! Nyt söisin pelkästään hedelmiä ja marjoja jos "voisin". Vitsit nuo litteät persikat on hyviä!

 6. Anne

  Kiitos Varpu! Joo, kun näkee harvoin perhettä livenä, täytyy keskittyä nauttimaan hetkestä. Tosin en muutenkaan ole hirveän kiinni somessa, osaan kyllä ottaa sen kivana osana elämää, mutten liian tärkeänä.

 7. Hei!
  Olen selaillut postauksiasi ja olohuonekuviasi ja olohuone näyttää todella hyvältä! Niinkun kaikki huoneet:) Mistä olet hankkinut valkoisen oxford-tyylisen nojatuolinne ja onko se täysin valkoinen?
  Terveisin Tytti:)

 8. Anne

  Heippa Tytti 🙂 Olen hankkinut sen Howard-nojatuolin ja rahin kaksikymmentävuotta sitten paikallisesta sisustusliikkeestä Divaanista. Tuota englantilaista Parker Knoll-tuolia ei enää valitettavasti tuoda Suomeen, mutta koska kyse on klassikkomallista, löytyy sitä monilla muillakin valmistajilla hiukan eri variaatioina. Kaikki muuten aina ihailevat meillä tuota tuolia ja sitä on yritetty ostaa multa monta kertaa – se vaan on aivan mahtava. Mulla on siinä nyt kolmannet päälliset, edellisetkin on vielä kaapissa, sillä valitsin sen aikanaan irtoverhoiltuna. Nämä uusimmat päälliset olen teettänyt ompelijalla. Kangas on Traversin ja sen sävy on haalea harmaa/pellava.

  Esimerkiksi ruotsalaisella Engelsonilla on vastaavia tuoleja, samoin kotimaisella PL-sohvalla. Niihin voi aina valita tietty mieluisensa kankaan.