Olenkohan montaa kertaa pitänyt näin pitkää taukoa blogista. Kyllä on kesämieli vienyt mennessään, toivottavasti teidätkin. Samanlaista laiminlyöntiä on kokenut myös koti, sisällä ei ole tehnyt mieli tehdä muuta kuin pakolliset kotihommat.

Eilen sain kuitenkin pienen puhtikohtauksen illalla ja vaihdoin sohvaan vaihteeksi valkoiset päälliset. Noh, tähän puhtiin oli kyllä sysäys uudessa Limited Editionin matossa, jonka löysin meiltä työpaikan varastosta. Meillä on välillä liikkeessä mallikappalemattoja ja tämä villamatto on yksi sellainen.

Vitivalkoinen sohva ja luonnovalkoinen matto luovat kotiin raikasta kesäistä tunnelmaa. Toki on kyllä aika valkoista. Päätin siis piristää pienillä väriläiskillä kokonaisuutta. Kipaisin aamusella nappaamassa maljakkoon muutaman keltakukkaisen tarha-alpin oksan ja kaivoin kaapista Svenskt Tennin tyynyt somistamaan sohvaa. Minulla on noita tyynyjä enemmänkin, mutta jotenkin nyt maltillinen tyynymäärä miellyttää silmää enemmän kun tyynyröykkiöt. Saatan kuitenkin kokeilla suuremmallakin tyynymäärällä.

Pikkuisetkin hyväksyivät pehmoisen maton, vaikke se ole yhtä pörröinen kun telkkarihuoneen puolelle siirretty Adean nukkamatto. Tässä on vähän sisal-maton fiilistä, joka sopii hyvin kesäkauteen. Pidän noista kanttauksista, jotka ovat vielä asettumatta, kun matto oli pitkään rullalla.
Kuvassa meidän Lettunen juuri hyppäämässä lempparituoliinsa. Hän tykkää kovasti makoilla Bertoiassa, mutta tietysti siinä täytyy olla alla lampaantalja.

Sohvapöydälle valikoitui tällä kertaa kaksi vanhaa kirppismaljakkoa ja Hayn korkkinen rasia. Kyllä erilaisten pikkuasetelmien avulla saa niin mukavasti virkistystä kotinäkymiin. Nytkin olen monta kertaa ohi mennessäni ihastellut tuota oudohkoa yhdistelmää. Kovasti valkoinen ja pelkistetty ympäristö alkaa elää, kun ei ole liian pedantti esinevalinnoissa.

Ilmeisesti valkoisella sohvalla ei kannata syödä kirsikoita, vaikka päälliset pestävät ovatkin. Niinpä nappasin tuosta lehden ja kirsikkakulhon matkaani pihan puolelle.

Mukavaa alkavaa kesäviikkoa!

7 Comments

 1. Moi, ihana olohuone! Verhot ovat myös kauniit. Mistä olet hankkinut ne?

  T. Noora

 2. Oi että, nämä sisustuskuvat teidän kotoa ovat ihan mun suosikkeja! Tosi kauniita kuvia taas. Ihan toiseen asiaan mennäkseni. Katselin vanhoja postauksiasi eteisestä. Harkitsit silloin Pappelinan James-mattoa eteiseen. Olisi mielenkiintoista tietää, mihin vaihtoehtoon silloin päädyit.

  Itse harkitsen tällä hetkellä tuota James-mattoa eteiseen yhden huonon Ellos-muovimatto-kokemuksen jälkeen. Jos päädyitte Pappeliinaan, niin onko se pysynyt teillä hyvänä vuosien saatossa? Meillä tuo Elloksen muovimatto on tosi paljon tummunut neljässä vuodessa, mutta meillä tullaankin eteiseen rattaiden kanssa ja myös ihan kuraisilla kengillä. Väistämättä matto kuin matto likaantuu tälläisessä käytössä, mutta olisin kiinnostunut siitä kuinka helppo tuota Pappelinan mattoa on pestä, Elloksen matto nimittäin on vähän rispaantunut lankaosista ja muovikuteeteivät ole kunnolla puhdistuneet. Kaikin puolin siis se on tullut tiensä päähän.

  Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastailla! Ja kivaa kesän jatkoa. Toivotaan että säät vähän lämpenevät.

  Terveisin Helena

 3. Kyllä alkaa kommenttini toistaa itseään, niin ihana teidän koti! Mitenköhän saisin sen vallattua itselleni…? Ja tuo värikäs tyynynpäällinen, kertakaikkiaan ihana.
  Värikästä loppuviikkoa!

 4. Anne

  Kiitos Noora 🙂 kiva kuulla! Verhot on Sisustuksen Koodista (oma liike) ja pidän niistä kovasti. Tuo on ihan uusi systeemi Kvadratilla.

 5. Anne

  Niin kiva kuulla Helena, että pidät kotikuvista. Täytyisi kyllä ehdottomasti skarpata ja kuvata täällä enemmän, kun näistä selvästi pidetään.

  Noh, Pappelinan matto oli meidän vanhan kodin eteisessä ja sittemmin tässä kodissa keittiössä ja kodinhoitohuoneessa. Mattoa on käytetty todella paljon kahden koiran taloudessa ja se on edelleen aivan moitteeton. Olen pessyt maton valehtelematta kymmeniä kertoja pyykkikoneessa (koska se on valkoinen) ja hyvin on kestänyt. Pappelinan matot ovat kalliimpia kuin useimmat muovimatot, mutta sen ymmärtää kun käyttää mattoa. Matto ei ole sellainen kova ja ohut liukuva, vaan enemmänkin pehmoinen ja hyvin paikallaan pysyvä. Se ei rispaannu lankaosista (ellei pesisi juuriharjalla, muttei kannata / saa koska se tulee pestä koneessa). Mutta käytössä loimilangat ovat niin kuteen uumenissa, etteivät pääse nousemaan ja rispaantumaan. Matto kannattaa pestä kun se näyttää nuhruiselta, ei lykätä pesua näin se pysyy freesinä. Oikein suoritettu pesu ei kuluta tai vahingoita mattoa. Jos ostat Pappelinan maton, kysy myyjältä pesuohjeet! Tai on ne kirjoitettu mattoonkin.

  Mutta noilla sun spekseillä suosittelen ehdottomasti koklaamaan Pappelinan mattoa. Ja nopsalla hoidollahan sitä voi pyyhkiä kostealla rätillä, jos kengistä tai rattaista on tullut rapaa.

  Kiitos kun jaksoit odotella vastausta 🙂 Sinulle myös aivan ihanaa kesän jatkoa ja niitä lämpimiä kelejä!

 6. Anne

  No mutta näitä kommentteja on niin kiva saada ja lukea 🙂 Juu, vaihteeksi taas tuo kukkatyyny näyttää kivan raikkaalta.

  Sinne myös oikein värikylläistä loppuviikkoa!

 7. Kiitos Anne perusteellisesta vastauksesta! Taidan laittaa tilaukseen Pappelinan sekä eteiseen että parvekkeelle.

  Kivaa viikonloppua!