Viime viikolla päätettiin suunnata Jaden kanssa piknikille meren rannalle. Meidän ei kauaa tarvinnut miettiä ihanaa paikkaa, sillä Ruissalo on täällä Turussa aivan ehdoton mesta, kun haluaa nauttia merestä, luonnosta ja tunnelmasta. Kaupungin ylläpitämä ranta-alue saaren päässä on hyvin hoidettu ja laaja, joten siellä harvoin on tungokseen asti ihmisiäkään. Jo pelkkä ajelu mutkittelevaa tietä saaren päähän on kaunis. Ruissalossa kannattaa ehdottomasti retkeillä, jos viettää hiukankin pidemmän ajan täällä Turussa.

Molemmat taidettiin seota kun kasattiin tuomamme herkut viltille. Ehkä meillä on kummallakin hiukan taipumusta liioitella syömisten määrässä. Ainakin riitti herkuteltavaa ja vielä kotiinviemisiksikin saakka. Toisaalta on kiva kun ei ole kiire mihinkään, maisemat hivelevät silmiä ja naposteltavia on tarpeeksi. Sitäpaitsi minulla oli kova nälkä, sillä retkeilimme minun työpäivän jälkeen.

Perinteinen feta/melonisalaatti oli hyvää. Lisäsin päälle tuoretta rucolaa ja mustapippuria, muuta tämä herkku ei tarvitse mausteeksi. 

Jade oli pakannut meille ihanat Iittalan lasit mukaan. Kuplavesi maistui niistä luonnonhelmassa oikein yelliselle. Lisäsimme laseihin vielä sitruunaa ja minttua – lempparivesiresepti tänä kesänä.

Eväskorissamme oli salameita, juustoja, pähkinöitä, sipsejä, minitomaatteja, salaattia, marjoja, herkkuviinerit, patonkia, pikkuleipiä jne. Mukana oli joitakin tarjoiluvateja, jotta saimme syömiset kauniisti esille. Muuten ruokailimme kertakäyttölautasilta ja olin ostanut Clas Ohlsonilta kauniit puiset kertakäyttöruokailuvälineet. Tietysti meillä oli kangasservietit. Ja yksi pieni tärkeä juttu piknikillä on kertakäyttöiset puhdistusliinat käsien pesua varten.

Marjat oli huuhdeltu valmiiksi ja ne laitettiin pahvisiin muffinnssivuokiin – tulipahan niillekin käyttöä, sillä muffinsseja ei ole tullut leivottua. Juustojen kanssa oli tuollaiset minikokoiset hillopurkit, käteviä eväsretkellä.

Viihdyttiin kallioilla muutama tunti. Meren tuoksu ja laineiden liplatus on tosi rentouttavaa. Vaikka omalla pihalla onkin ihana viettää ulkoilmaelämää, on tunnelma meren rannalla ihan toisenlainen, pelkästään äänten ja tuoksujen vuoksi. Lisäksi voi tuijotella kauas ja ihailla ohi kulkevia laivoja ja veneitä.

Olipas ihanan rentouttava ilta! Kesällä pieniä retkiä voi suunnitella vaikka työpäivien päätteeksikin, valoa onneksi vielä riittää pitkälle iltaan ja toisaalta kun alkaa hämärtää, on tuo loppukesän ilta erityisen tunnelmallinen.

Comments are closed.