Vaikka oma lempivärini on ollut varmasti koko elämäni ajan valkoinen, voin silti sanoa rakastavani värejä. Näen sävyjä kaikkialla ja ihastelen niitä mitä erikoisimmissa yhteyksissä. Oma huoneeni oli lapsuudessani samoilla sävyillä sisustettu kun meidän koti nyt. Perusasiat ovat minulla aina olleet valkoisia ja olen täydentänyt värittömyyttä kulloinkin miellyttävillä väriaksenteilla. Joskus niitä on ollut enemmän ja toisinaan vähemmän.

Sisustusmuotikin muuttu jatkuvasti, mutta aika hitaaseen tahtiin onneksi. Muutamien vuosien sykleillä alkaa kiinnostaa eri asiat. Erityisen iloinen olen nyt kokovalkoisen väistymisestä, siitä että puupintoja ja pehmeitä sävyjä on alettu arvostaa. 

Nämä lipastokuvat nappasin työpaikalta Sisustuksen Koodista. Meille tuli äskettäin myymälään tuo aivan huikaisevan ihana Asplundin lipasto, jollaista olette ehkä jo ihastelleet Maijan ruokasalissa. Valitsimme esille vaaleanharmaan sävyn, jota vetimien hunajaisen pehmeä nahan sävy täydentää kauniisti. Lipasto näyttäisi todella kauniilta valkoista seinää vasten, värillisenä se nousee siitä hienosti esille. Meillä ei sattunut nyt olemaan myymälässä yhtään sopivaa valkoista seinänpätkää, joten asetimme lipaston Tikkurilan Angora-sävyllä maalatun seinän eteen. Sopiihan se siihenkin ja kokonaisuudesta tulikin oikeastaan aika mehevän näköinen.

Meillä kotona puolestaan suditaan rankalla kädellä valkoista maalia, sillä talon ulkomaalaus on käynnissä. Instagramista @muotimielessa (etenkin storiesin puolelta) on voinut seurailla taloprojektin etenemistä. Onpas kuulkaa aika jännittävää kuinka pastellinsävyisestä talosta tulee raikkaan valkoinen, melkein häikäisee tässä vaiheessa. Nyt täytyykin asustaa valkoisuuttaa muutamilla yksityiskohdilla, kuten tummalla ulko-ovella ja seinävalaisimilla. En malta odottaa että homma valmistuu. Näette sitten kyllä lopputuloksen täälläkin, mutta kannattaa tosiaan seurailla myös instagramin puolella projektia.

Ihanaa väri-inspiraatiota olen saanut myös isältäni Juhani Melenderiltä, joka on kyllä älyttömän taitava luomaan mielenkiintoisia väri- ja kuvioyhdistelmiä. Jaksan aina ihastella hänen teostensa harmoniaa, vaikka kyse olisi värikkäämmästäkin taulusta.

Nyt olemme valikoineet kourallisen erityisen herkullisia tauluja kesänäyttelyksi, joka on Sisustuksen Koodissa tuonne elokuun loppuun saakka. Kannattaa piipahtaa ihastelemassa tauluja, jotka ovat tietysti myös myynnissä. Ne voi ostaa suoraan tai taidelainaamon sopimuksella. Laajemmin isän teoksia voi ihastella tietysti hänen instagram-tililtään, siellä on huikea määrä teoksia.

Väreillä on onneksi myös aika helppo leikitellä. Seinien maalaus esimerkiksi ei ole kummoinenkaan homma. Minäkin maalasin meidän olohuoneen takaseinän suit sait. Seuraavaksi tekisi mieli siirtyä sutimaan työhuoneen seiniä ja vaatekaapistoa. Jotain vihertävää olen kaavaillut.

2 Comments

  1. Ihana tuo lipasto. Piti oikein käydä katsomasa Asplundin sivuilta mittoja. Harmi ku syvyydessä ei ole 30 cm vaihtoehtoa meille pienissä kaupunkikodeissa asuville.

    Pari postausta taaksepäin on muuten kysymys sinulle Pappelina-matosta, olisi kiva jos ehtisit vastata 🙂

  2. Anne

    Heissuli ja ensin pahoittelut etten vielä ole kerinnyt vastamaan siihen kyssäriin. Nyt menen tämän jälkeen vastailemaan. Olen ollut niin kiiruussa, kun työpäivien jälkeen kotona on tuo talonmaalauskaaos… 🙂

    Ja tuo lipasto on jäätävän ihana. Tosiaankin olisi kiva jos sitä saisi vähän vähemmän syvänä, mutta ehkä tuo syvyys johtuu siitä, kun samassa sarjassa on laatikostojakin ja ne eivät oikein toimi niin minimissä syvyydessä. No yhtä kaikki ihania nuo Asplundit 🙂 Itsellä on ollut Snow-lipasto varmaan 15-vuotta, enkä ole vieläkään siihen kyllästynyt!