Jos kerroin nauttineeni ihmisten seurasta, niin pakko vastapainoksi sanoa, että viihdyn äärimmäisen hyvin itsekseni. Välillä kaipaan liikaakin omaa aikaa ja etsin hetkiä, jolloin saan olla ihan yksin. En varmaan koskaan kyllästy omaan seuraani – se on aika tärkeää jotta voi hyvin. Hassusti sanottu, mutta kun miettii tarkemmin, on hyvä tuntea itsensä ja ottaa omaa aikaa.

Tänään olen nautiskellut lempeästä sadepäivästä olohuoneessa. Hain
nojatuoliin lempiviltin, kippasin kuppiin muutamia kirpeitä marjoja,
muistin juoda vettä ja uppouduin hetkeksi kirjoihin. Sain myös seuraa,
kuten yleensä aina kun istahdan alas. Mutta koiraseuraa, joten saatoin
nauttia hiljaisuudesta.

Jotta hetki olisi erityisen ihana, kävin napsimassa yrttipenkistä muutamia tuoksuvia oksia maljakkoon ja sytyttelin kynttilän. Tällaiset pienet jutut ovat minulle tärkeitä – voisin vain tuijotella kauniita asetelmia ja niin kyllä teenkin. Pöydällä pieni kirjapino, jossa päällimmäisenä kirja, jonka kansikuvituksena on isäni maalaus. Sain kirjan häneltä viikonloppuna, kun olimme Helsingissä. Sisältä löytyy tarinoita Pohjanmaalta eri ihmisten muistelemana.

Juuri poimitut kirpeät viinimarjat ovat saapuneet meille aidan yli naapurista. Sieltä kulkeutuu usein kaikenlaista hyvää syötävää meillepäin. Mutta miten kauniita ovat helakanpunaiset marjat, melkein liian nättejä syötäviksi.

Hiljaisina hetkinä tulee myös kaikenlaisia ideoita ja inspiraatioita mieleen. Nappasin vielä kuvan teille eilisistä ostoksistani. Kaupunkireissulta löysin pari elokuuta piristävää juttua – pehmoinen college-paita JC:n miestenosaston alerekistä ja sitä tasapainottamaan herkullisen sävyinen huulikiilto Lumenelta (sävy nro. 3). Näitä ennätin eilen esitellä instagramin puolella, voit seurailla minua siellä @muotimielessa.

Oletteko te järjestäneet itsellenne haaveiluaikaa?

*Iittalan Taika-torkkupeitto ja Iittala x Issey Miyake-maljakko saatu osana Iittalan vuosiyhteistyötä

2 Comments

  1. Tunnistan niin tarpeen olla yksin – se jotenkin korostuu pimenevinä iltoina elo-syyskuussa. Tänään "häädin" perheen mökille, seuraan huomenna kyllä, mutta nyt on mun aika olla kotona jouten ja ihan yksin.

  2. Anne

    Totta, etenkin alkava syksy tuo tietynlaisen haikeuden tunteen ja silloin on ihana käpertyä omiin aatoksiin ja unelmiin. Omat hetket on tärkeitä!