Ikea Vittsjö

Tapahtumaketju alkoi myöhäistä aamukahvia siemaillessani. Katselin keittiön seinällä olevaa String-hyllykköä ja tokaisin, että tuo pitäisi myydä ja tilalle laittaa jotakin käytännöllisempää. Sain siihen vastauksen – no myy. Näpyttelinpä sitten saman tien instagramiin String-hyllystä kuvan ja myynti-ilmoituksen. Eipä siinä kulunut pientä hetkeä kauempaa, kuin hyllylle löytyi omistaja ja kaupat oli sovittu. Siinä vaiheessa kahvi oli juotu ja aloin purkaa myytyä hyllyä seinältä. 

Ikea Vittsjö

Kapeaan String-hyllyyn kerääntyi koriste-esineitä, joille on paikka muualla säilytyskaapistossa, silloin kun ne eivät ole käytössä. Tilalle kaipasin säilytystä keittokirjoille ja oikeasti käytössä oleville astioille. Etenkin lautaslaatikko alkoi olla niin painava, että pelkäsin mekanismin pettävän. Tietysti halusin paikan kuntoon heti – joten oli aika toimia välittömästi. Samalla kun kiikutin myydyn hyllyn uudelle omistajalleen, kurvasin maalikauppaan ja Ikeaan. Seinäke oli maalattava joka tapauksessa ja päätin kokeilla siihen tehosteväriä. Hyllyksi valitsin Ikean Vittsjön, joka on mainio yksinkertainen säilytin, enemmänkin teline tavaralle yksinkertaisen muotoilunsa ansiosta. Valkoinen keittiö kaipasi jotakin kontrastia, musta hylly olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta tuumin, että se pomppaisi liian skarppina kaiken valkoisen keskeltä. Niinpä valitsin seinäväriksi tumman ja hyllyksi valkoisen.

Ikea Vittsjö

Keittokirjat sijoitin alahyllylle, järjestystä täytyy vielä hioa, mutta voi miten iloinen olen, että rakkaat kirjani ovat nyt helposti saatavilla. Olen karsinut osan kirjoistani jo kiertoon, mutta ihan kaikista en raaskinut luopua. Hyllyllä on myös käytössä olevia astioita ja pientä tarpeellista, kuten lautasliinoja.

Ikea Vittsjö

Nostelin ensi alkuun lautaslaatikosta pinoja hyllylle. Niitä astioita, joita käytämme päivittäin. Näin ne eivät ennätä pölyyntyä lainkaan. Tietysti hyllypinnat on pyyhkäistävä usein, mutta siihen ei kauaa mene, kun sutaisee hyllyt puhtaaksi vaikkapa kostutetulla talouspaperilla. Itse asiassa, se vanha hylly oli paljon pahempi pölypesä, kun siinä säilytettäviä asioita ei juuri tarvinnut käyttää, unohtui pölyjen pyyhintä tuhan usein. Minulla on ollut usein avohylly aikaisemmissa keittiöissäni, nimenomaan käyttöastioita varten. Koskaan en ole kokenut sen puhtaanapitoa hankalaksi, joten olen varma, että tulen toimeen tämän ratkaisun kanssa oikein mainiosti.

Ikea Vittsjö

Hyllyn taustaseinäkkeen maalasin Tikkurilan Takorauta-sävyllä. Maalikaupassa tein värin valinnan lennosta, tällainen on helppo maalata uudestaan jos väri alkaa kyllästyttää. Nyt ainakin olen ihan tyytyväinen, tämä syvä tumma tuo keittiöön hurjasti lisää tunnelmaa ja kaivattua kontrastia. Pitää kuvata laajempia kuvia kokonaisuudesta niin näette paremmin.

Ikea Vittsjö
Olin jossain vaiheessa miettinyt hankkivani tuohon Stringiä syvempänä, mutta koska meillä jo on sellainen olohuoneessa, olisi sitä tullut ehkä liikaa kahteen eri paikkaan. Stringillä on kyllä aivan ihania uusia osia nimenomaan keittiötarkoitukseen. Ihastelin myös Muuton Compile-hyllystöä, mutta jotenkin koin tällaisen mahdollisimman simppelin ja huomaamattoman hyllyn parhaaksi tähän. Eniten vierastan tässä Ikean Vittsjössä hyllylevyjä, lasi ei ole lempielementtini. Mietinkin niiden vaihtamista valkoöljytyiksi vanerihyllyiksi, mutta nyt kun tarkastelen kokonaisuutta, voi olla että hylly saakin jäädä ihan tällaiseksi.

Varmasti astiakokonaisuus muotoutuu tässä käytännön mukaan, mutta jo nyt olen ihan supertyytyväinen muutokseen, paitsi visuaalisesti, myös käytön kannalta.

Mitä olet mieltä?

*jotkut kuvissa näkyvistä astioista saatu osana Iittalan vuosiyhteistyötä

6 Comments

 1. Tosi kivalta näyttää, astiat korostuvat kauniisti tummaa seinää vasten. Meilläkin olisi tarkoitus maalailla viikonloppuna keittiön seiniä, mutta ihan vain puhtaan valkoisiksi ja siistemmiksi.

 2. Ihanan ilmava kokonaisuus lasihyllyineen. Seinä on upean värinen ja sinun käyttöastiat sopivat tosi hyvin toisiinsa. Nuo suloiset pöllökuvioiset astiat vetoavat jotenkin minuun kovasti. Olen niin värirajoitteinen, että en ehkä niitä omaan kotiin hanki. Turvallisinta ihailla näin toisten käytössä.
  Jade

 3. Anne

  Halusin seinän tummaksi juuri sen takia, että vaaleat astiat korostuisivat kauniisti. En tohtinut mustaa hyllyä valita, miksiköhän minun on vaikea valita muita kuin valkoisia tai puunsävyisiä huonekaluja itselle 🙂 se on ollut aina niin. No onneksi väriä ja kontrastia voi tuoda muilla tavoin. Oi valkoista meilläkin pitäisi heilutella, maalarinvalkoinen ei ole imarteleva väri. Kunhan reipastutaan, niin eiköhän vetaista valkoiset osat uudelleen myös. Niissä vaan on niin paljon rajaamista, että maalaaminen on iso työ sen takia…

 4. Anne

  Kiitos 🙂 ehkä annan mahdollisuuden noille lasihyllyille ainakin toistaiseksi. Käyttöastioiden pohjana on paljon valkoisia perusastioita, sitten valittuja värillisiä ja kuviollisia mausteeksi. Olen nyt viimeaikoina aivan ihastunut kuvioituihin astioihin, niitä ei tarvita kuin pieni määrä tuomaan särmää joukkoon 🙂 Taika-sarja on kyllä ihana.

 5. Hyvä ratkaisu ja toteutus. Astiat ovat nyt kauniisti esillä ja hyvin otettavissa.
  Avohyllyssä järjestys pysyy luontaisesti kunnossa, kun ovat jatkuvasti esillä.

 6. Moi! Sun blogissa oli jokin vuosi sitten kuva jonkun naisen työhuoneesta muistaakseni. Taustalla oli paljon kaktuksia. Ja kuva taisi olla jostain ulkomaisesta lehdestä/blogista 🙂 Muistatko kyseistä kuvaa. Olisin halunnut nähdä sen taas…