Olin tänään pitkästä aikaa shoppailemassa kaupungilla. Nykyään en viihdy huvikseni kauppakierroksella. Mieluiten teen ostokseni työpaikan lähellä olevissa liikkeissä täsmäiskuina, tai ruokatunnilla nopealla piipahduksella. On oikeastaan aika uuvuttavaa haahuilla kaupoissa monta tuntia. Tulee vähän tavaraähkykin. Vaikka mukavaa olikin vaihteeksi katsella mitä syysuutta oli jo saapunut.

(takki Marimekko*saatu / T-paita La petite Francaise / farkut Nudie / laukku Chloé / tossut Adidas)

Koska oli luvattu sateista säätä, vetaisin naulakosta niskaani tuon Marimekon Lotten-trenssin. Rakastan ylisuuria takkeja ja jos jotain positiivista on syksyssä, niin saa alkaa taas käyttää takkeja. No mutta kuumahan tuli, enkä voinut riisuakkaan kuumaa takkia kesken kaupunkikierroksen, koska se ei mahtunut kassiin. Onneksi alla oli ohut teeppari.

Sataako vaiko eikö – sellaine ilma tänään oli täällä. Välillä satoi hitusen ja ilmassa oli ukkosta, mutta vältyttiin myräkältä. Olen muuten unohtanut käyttää noita mustia pillifarkkuja, tuntuvat ihan uusilta kun bongasin ne kaapista farkkupinon alimmaisina. Korkea vyötärö tekee niistä modernit.

 

kuvat: Petri / Mr Coolpool

Vielä yksi viikko lomaa jäljellä, sitten onkin aika tehdä suunnitelmia syyskauteen – vaikka kesää vielä onkin jäljellä. Mutta tekipäs tämän päivän kaupunkihaahuilu terää, ehkä pitäisi useammin unohtua kauppoihin. Ja mitä ostin – rippilahjaksi veljenpojalle Iittalan Taika-sarjan uudet juhlavuoden mukit, itselleni housut ja parit korvikset…

6 Comments

 1. Ooh, nyt Lotten on päässyt kuviin! Jäin näitä kuvia oikein odottamaan, kun aiemmin mainitsit, että takista tulee kuvia. 🙂 Hitsi, harmittaa, kun takit oli poistettu Marimekon liikkeiden valikoimista siinä vaiheessa, kun tajusin että tämä olisi voinut olla varsin potentiaalinen, enkä päässyt siis sovittelemaan. Eikä Marimekon verkkokaupastakaan enää tätä löytynyt. Tykkään kovasti takin mallista, yksirivisestä napituksesta, jonka saa halutessaan vaikka ylös asti kiinni. Näyttää kivalta tennareiden ja farkun kanssa.
  Ainakin eilen oli niin lämmin ja kostea ilma, ettei oikein kaupungilla jaksanut kierrellä, vaikka mukavaa se välillä onkin. Kotiin tullessa on kuitenkin jotakin inspiraatiota tarttunut mukaan, eikä muuta aina tarvitsekaan. Kivaa viimeistä lomaviikkoa.
  -Aija

 2. Sehän on sitten vallan mukavaa shoppailun inhoajalle, että olet jo tämänkin vuoden puolella saanut ei-kovin-vaatimattoman kokoisen garderobin verran ilmaisia, muille hyvinkin hinnakkaita vaatteita! Kätevä tekniikka. ��

 3. Anne

  Voi hitsi kun kesti näin kauan kuvata 🙂 Kiva kun tulit vielä erikseen kommenteeraamaan näistä kuitenkin. Pidän tuosta takista tosi paljon. Mietin että varmasti Marimekon outletista löytää ainakin näitä edellisen sesongin juttuja, mikäli niitä on jäänyt yli aleista. Kaupunkikierrokselta on kiva saada inspistä, sitä kaipaa etenkin juuri tähän sesongin vaihtumisen aikaan. Kiitos lomaviikon toivotuksista – yritän nauttia näistä päivistä täysillä!

 4. Anne

  No voihan sitä noinkin ajatella… Kyllä sitä edelleen tulee itsekin osteltua juttuja, mutta ehkä vähän eri tyylin kuin joskus aikaisemmin. Vähemmän mutta parempaa, mieluiten kotimaasta ja ehkä mielummin harkiten ja nauttien kuin keräten kassikaupalla hetken heräteostoja. Bloggarina saa tietty olla myös kiitollinen saaduistakin jutuista – tokihan sitä niiden eteen tekee työtäkin – usko pois.

 5. Hei!
  Mikäli sattuisit olemaan kiinnostunut myymään kyseisen Lotten takin, olis täällä innokas ostaja 🙂 Harmittaa, kun tajusin liian myöhään, enkä enään saanut takki käsiini mistään. Ota yhteyttä, mikäli kaupat kiinnostaa!
  t. Ilona, sposti: ilona.lehtinen@aalto.fi

 6. Anne

  Moi Ilona. Tiedätkö niin samaistun tuohon että missaa jonkun ihanan vaatteen. Tällä hetkellä olen edelleen niin ihastunut takkiini, etten ole siitä valmis luopumaan 🙂 Kiitos kuitenkin tiedustelustasi!