Loma on sujunut ihanasti, olen nähnyt perhettä Helsingin reissulla ja täällä kotipuolessa hengannut hauskassa seurassa, kun Petrin mallikaveri Prisca on käymässä Parisista ekaa kertaa Suomessa. Miten paljon iloa onkaan jakaa kokemuksia eri kulttuureista olevien tyyppien kanssa. Perinteinen metsäkävelykin saa uusia ulottuvuuksia, kun näkee toisen innostuksen luontoa kohtaan.
 
Pariisin jälkeen Suomen luonto näyttää tietysti freesiltä ja raikkaalta. Olen aina ihan haltioissani luonnon kauneudesta, vaikka itselle se on jokapäiväistä nautintoa. Miltä mahtaakaan tuntua suurkaupungin kasvatista. Ihana kun maailmassa on niin paljon erilaisia ihmisiä ja  paikkoja. Minusta Pariisin vilinä ja kadut ovat myös superihania.
On myös hauska vertailla syömisiä ja muitakin eri maille tyypillisiä perinteitä. Prisca ihastui esimerkiksi ruisleipään ja maksalaatikkoon täysillä.
”Prisca enjoying nature – she´s feeling the gound :)” 
”Prisca est super contente de sont sejour dan la nature”

Ensimmäiset mustikat hänelle koskaan suoraan luonnosta. Ei ole mikään huima marjasato näissä lähimetsissä tänä vuonna. Saimme sentään maisteltua kourallisen marjoja.
”Prisca tasting blueberries in the nature”
Ystävykset siinä. Kalliolla kivipöydällä. Olisi pitänyt olla eväät mukana tällä retkellä. 
”Friends fooling around”

 

Tällä toisella loman puoliskolla olen vain köllötellyt ihmisten seurassa. Kaikki tehtävät on jääneet ja hyvä niin. Kyllä sitä ennättää taas olla itsekseen syksyn pimeinä iltoina, silloin voi vaikka siivota niitä kaappeja.

1 Comment

  1. Olet kyllä oivaltanut loman tärkeyden, hengailla ihmisten ja luonnon kanssa, juuri niin! Teet sen verran paljon ja monipuolista työtä pitkän talven, että varmasti muistat koko pitkän talven rentouttavat kävelyt kauniissa metsässä ja kiität itseäsi, että osasit nauttia siitä silloin kun se oli mahdollista. Niin, ajatella, meille niin itsestään selvä marjastaminen voi olla monelle ihan uusi ja ihmeellinen kokemus. Olemme onnekkaita! Mukavaa lomaa sinulle edelleen!