saksuka resepti

Olen nauttinut tänään rankkasateen ropinasta ja sunnuntaiaamun leppoisasta tunnelmasta – lähinnä makuuhuoneen puolella. (Instagramista – @muotimielessa – löytyy vielä hetken aikaa storiesin puolelta noita tunnelmia.) Aamupala on syöty ja seuraavaksi voisi alkaa suunnitella sunnuntain lounasta/brunssia. Sadepäivänä parasta on loikoilu ja syöminen – sekä pyjamassa haahuilu liian pitkään, olen vieläkin pyjama päällä..

Mielessä on vaikkapa helppo ja maukas saksuka. Siihen löytyy oikeastaan aina tarvikkeet kaapista. Tekaisin ensimmäistä kertaa tuota herkkua Iittalan Taika-kattauspostausta varten – Taianomaisia hetkiä kotona-postauksen voit lukea tästä. Saksuka on visuaalisestikin kaunis, joten jos haluaa hemmotella itseään maun lisäksi kauniilla kattauksella, tämä ruoka sopii tarkoitukseen mainiosti.

saksuka resepti

Minusta on tullut aivan mahdoton astiahullu. Erityisen innoissani olen kuviollisista astioista, katsokaa vaikka miten ihanat nuo yönsiniset Taika-lautaset ovat. Mietin juuri miten paljon iloa näteistä astioista saa.

saksuka resepti
-saksuka-resepti-
(ohje kahdelle syöjälle)
1 sipuli
(1 valkosipulin kynsi)
(1 paprika kuutioina)
1 purkki tomaattimurskaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta 
2 munaa
fetaa
tuoretta yrttiä – korianteria tai lehtipersiljaa tms.
-Kuullota oliiviöljyssä sipuli ja lisää halutessasi paprikaa, anna pehmitä hiukan ja lisää tomaattimurska. Hauduttele tomaattikastiketta ja mausta se esimerkiksi suolalla, pippurilla ja ripauksella paprikajauhetta. Jotkut murentavat joukkoon liemikuution, mutta itse koin sen tarpeettomaksi.
-Kun tomaattikastike on hautunut herkulliseksi, riko siihen varovasti kananmunat, niin että keltuaiset säilyvät ehjinä. Anna hyytyä hetki ja siirrä sitten pannu uuniin, 200 astetta.
-Hauduta uunissa, kunnes munat ovat hyytyneet, n. 10 – 15 minuuttia. Tässä valurautainen paistinpannu on loistava.
-Pyöräytä myllystä vähän suolaa ja pippuria, murenna päälle fetajuustoa ja sirottele reilusti tuoreita yrttejä.
Jotkut laittavat saksukaan chiliä ja oliiveitakin. Tärkeintä on maistuva hiukan mausteinen tomaattikastike ja ihanasti hyytyneet munat. Tämän kanssa sopii täydellisesti tuore rapea leipä sekä maukas kova juusto.
saksuka resepti

Nautitaanhan tästä sateisesta kesäsäästä ja fiilistellään täysillä. Minulla alkoi kesäloman toinen pätkä ja odotan innolla, mitä kaikkea kahden viikon aikana saan touhuiltua ja missä viipotankaan. Ainakin pitäisi olla tiedossa ystävien ja perheen kanssa aikaa.

Herkullista sunnuntaita!

*Taika-astiat saatu osana Ittalan vuosiyhteistyötä

4 Comments

  1. Anne

    Jes, kiva, toivottavasti oli hyvää teidän mielestä 🙂

  2. Anne

    Tässä ruoassa on plussaa myös tuo ulkonäkö 🙂 terkut!