Nyt on se aika jolloin tekee mieli piiloutua pehmoisen ja ilmavan neuleen uumeniin. Vielä voi nauttia kesäisistä asuista, kun niihin lisää lämmintä ylle. Pukeutumisen paras aika vuodesta on juuri nyt. Tiedän että ruudun takana on moni miettinyt Acnen Raya-neuletakin hankintaa. Ajattelin kertoa siitä omia kokemuksiani reilun vuoden käytön jälkeen. Minulla on harmaa Raya short -neuletakki.

Olin itse jossain vaiheessa himoinnut tuota arvokasta neuletta ja ostanut pari edullisempaa versiota korvaamaan pehmoisen villatakin kaihoa. Kuten useissa muissakin jutuissa, panostaminen siihen ”alkuperäiseen” kuitenkin kannattaa. En voi kyllä sanoa että olisi kaduttanut päivääkään ostohetkellä kirpaisseen hankinnan tekeminen. Neuletakki on ollut minulla käytössä ympäri vuoden. Tuntuu että se sopii kaikkien vaatteiden kanssa, sen uumenissa on turvallinen olo ja koska neule on laadukas, rentokin kokonaisuus tuntuu puetulta.

Syynäsin tänään Rayan perinpohjaisesti ja etsin kulumia tai nyppyjä. Tokihan kaikkiin neuleisiin tulee joku nyppy, mutta voin kyllä sanoa, ettei tämä ole nyppyyntynyt yhtään. Hihansuut ja kyljet ovat ihan täysin siistit, enkä ole kertaakaan reilun vuoden aikana poistanut nyppyjä siitä. Huolenpitona on ollut tuuletus ja pesu villapesuaineella koneen villaohjelmassa. Olen tainnut pestä kerran, sillä ilmava laadukas villa tuulettuu puhtaaksi.
(neuletakki Acne / t-paita HM / farkut Monki)

Näin kesällä/alkusyksynä lempiyhdistelmäni on ollut valkoinen t-paita, farkut ja muhkea villatakki. Asusteina tossut tai ballerinat ja lempilaukku olalla. Tässä asussa viihtyy niin työpäivinä kuin vapaapäivinäkin. 

Paitsi, että käytän neuletta arkipäivinä, rakastan heittää sen harteilleni kun vietän rentoiluhetkeä sängyllä, vaikkapa nameja mutustellessa ja lehtiä lueskellessani. Olenpa kylmänä talviyönä myös vetaissut sen pyjaman päälle ja nukkunut sen suojissa.

Raya on tosi suosittu ja sitä näkee jo melkein kyllästymiseen saakka, mutta niinhän mahtaville tuotteille usein käy. 

Jos siis pohdit satsaatko tähän neuleeseen niin sanon että tee se! Suosittelen hankkimaan neuleen mieluiten kivijalkaliikkeistä, kuten Gaudetesta tai Elementistä.

Onko teillä kokemuksia tästä ihanuudesta?

8 Comments

 1. Mulla on tuo sama harmaa ihanuus pidempänä mallina. Ainoo mikä ärsyttää on se, että kun sitä pitää mustien pillien kanssa niin se karvaa pillit. En tiedä johtuuko siitä että on suht uusi vielä ja tasoittuuko ajan myötä….

  -Saga

 2. Raya on kaunis, ja tekisi mieleni kamelinvärinen tai musta. Toinen hyvä mohair-neuletakki löytyy Second Femalelta, Brook nimeltään. Mulla on neljä, ja olen supertyytyväinen laatuun.

 3. Olen pitkään harkinnut Rayan taikka jonkin vastaavan harmaan neuletakin hankkimista. Hankinta on kuitenkin jäänyt ihan vain tuosta Sagan mainitsemasta syystä, eli pelkään neuleen karvastavan mustat vaatteet niin ikävästi, että sen käyttö olisi käytännössä liian hankalaa… Minulla on pari mohair-villasekoitteista pidempää neulepuseroa, harmaa ja puuterinvärinen, joita tuntuu olevan mahdotonta käyttää minkään muun alaosan kuin liukaspintaisten legginsien kanssa. Mustat housut tai hame ovat hetkessä aivan täynnä karvaa ja se on sitten tosi epäsiistin näköistä. Ja jos näiden neuleiden päälle vetäisee tumman villakangastakin, eksyvät karvat kummasti jopa takin ulkopuolelle, raivostuttavaa :). Siispä minua kiinnostaisi kuulla kokemuksesi, kun tuo neule on jo vuoden verran ollut sinulla kovassa käytössä, väheneekö se karvanlähtö käytön myötä?
  -Sarina

 4. Anne

  Se pidempikin on niin ihana! Tiätkö, mä en ole huomannut mitään karvaamista omassani. Että uskoisin sen ainakin vähenevän sullakin.

 5. Anne

  Olen myös hypistellyt mainitsemiasi villatakkeja, ihania nekin, mutta Raua on jämäkämpi ja muhkeampi, sen takia päädyin siihen. Joten villisihmisenä suosittelen hankkimaan myös Rayan, olisi kiva kuulla vertailu ?

 6. Anne

  Tiätkö mulla ei ole ollut mitään karvaamisia mustien vaatteiden kanssa.. mulla on myös yksi malene birgerin neulepsita tällaista matskua eikä sekään ole karvannut yhtään mustia takkeja tai muita vaatteita. Uskoisin että noista kalliimmista ei lähde pahemmin karvaa, lisäksi riippuu myös mustien vastteiden materiaalista. Rayaa voin ainakin omasta puolesta suositella myös tämän takia ?

 7. Aivan ihana toi! Saako kysyä, mikä koko sinulla on?

 8. Anne

  Niin on ?
  Tämä on tosi väljää mallia, mulla pienin XXS.