Tähän aikaan syksyä olen yleensä ollut Pariisissa nauttimassa ja inspiroitumassa syksyn muotiviikoista. Tällä kertaa en matkaan päässyt lähtemään, mutta onneksi minulla on paikalla oma ”kirjeenvaihtaja” jolta saan napsittua tänne blogiin tuoretta materiaalia ensi kevään kokoelmista.

Erityisen hienolta tuntuu kotimainen edustus Pariisin muotiviikoilla. Tänään Palais de Tokyolla oli nimittäin Aalto-merkin ensi kevään näytös. Petri oli paikan päällä kuvailemassa ja tässäpä teille tämän päivän näytöskuvat tuoreeltaan.

Ilahduin kovasti mallistosta, vaikka mukana on ovelia yksityiskohtia ja väreillä leikittelyä, on se silti helposti lähestyttävän ja käytettävän oloinen. Näin käytännön ihmisenä kun viehätyn erityisesti tyyleistä, joita tekee mieli käyttää ihan vaikka arkielämässäkin. Tietty ripaus kaupallisuutta on erittäin positiivista innovatiivisenkin vaatesuunnittelun osana.

Löydän asuista kovasti 90-luvun viboja, niin materiaalien, leikkausten kuin väriyksityiskohtienkin muodossa. Silti kokoelma ei ole tippaakaan retrohenkinen, vaan reippaasti tätä päivää.

Beige asukokonaisuus oli omia lemppareitani asukokonaisuuksista. Ihastelen yläosan huimaa leikkausta ja hameen linjakkuutta. Myös väristä plussaa, pidän beigestä. Punaiset yksityiskohdat täydentävät haaleaa beigeä upeasti. Kiiltonahka ja kiiltopinta näyttää tekevän voimakasta tuloa. Jos vaikka itse alottaisi trendiin osallistumisen kiiltäväpintaisilla kengillä tai vyöllä..

Kaikenkaikkiaan reippaan ja kansainvälisen näköinen kokoelma. Mitä te pidätte näistä lookeista?

Suunnittelija Tuomas Merikoski antaa haastattelua näytöksen jälkeen. Saadaan taas olla ylpeitä oman maamme osaajista tuolla maailmalla!

 kuvat: Petri / Mr Coolpool

Näytösten takahuoneissa on aina ihana kuhina. Hämärässä tunnelmassa loistavat kirkkaat spotit, vaatteet roikkuvat säntillisen systeemin mukaan rekeissä ja ihmiset hääräilevät tarkkaan määriteltyjä tehtäviään. Nopeasti ohi olevaan näytökseen kuluu paljon aikaa ja vaivaa.

Mukava esitellä teille näitä tunnelmia. Kiitokset vielä kuvista kirjeenvaihtajalleni. Seuraavaksi odottelen Petrin kuvasaalista Marimekon näytöskuvista, joka muuten järjestetään tällä kertaa myös Palais De Tokyolla.

2 Comments

  1. Mahtavia kuvia! Mutta eikös kyseessä ole ennemminkin PSS kuin PFW?

  2. Anne

    Eikö, minustakin ihan mahtiksia! 🙂 PFW on lyhennys Paris Fashion Weekistä. Kokoelma joka nyt esiteltiin oli ensi kevättä ja kesää eli se voidaan lyhentää SS.