Ja niin voi käyttää syksyn kauneimman päivän siivoamiseen. Jeps, sain tänään inspiraation ja olen tehnyt melkein suursiivousta kotona. Vaikken siivoilujen takia ennättänytkään ulkoilla kummemmin, nautin suunnattomasti lämmöstä ja auringosta, sillä se levisi sisälle saakka. Hitaan aamun jälkeen, johon kuului tietysti pannullinen kahvia ja superpitkä puhelu siskolle, ryhdyin hommiin. Kävin tänään läpi keittiön ja olohuoneen perusteellisesti. Seuraavana on vuorossa makkari ja työhuone. Syksy alkaa kunnolla, kun on saanut paikat kuntoon kotosalla.


Saatoitte intoutua otsikosta, että täällä olisikin omasta kodista kuvia. Vaan täydellisestä kuvausvalosta huolimatta, lainasin postauksen kuvat naapurimaan puolelta. Sillä kun siivoaa, tarvitsee tsempiksi myös inspiraatiota. Minulla onkin tapana istahtaa välillä levähtämään, katsella omaa kotia mietiskellen ja kurkata myös toisaallekin inspiraation perään. Tässä kuvien kodissa viehättää harmonia ja materiaalien tuntu. Kepeys ja siisteys, joka toki kolahtaa etenkin siivouspäivänä. Mutta tiedättekö, kun siivoaa ympäristön, siivoaa samalla myös päänsä. Minulla on jo tässä vaiheessa syyssiivousta kevyempi olo fiiliksissä. Kuulun nimittäin niihin, jotka ahdistuvat sotkussa ja voi kyllä, täällä on välillä sotkua.

 

Odotan jo että pääsen huomenna töistä ja saan jatkaa touhuilua makuuhuoneen puolella. Valkoiset lakanani odottavat jo puhtaina ja sujautan ne sänkyyn. Kuvissa on ihanasti tuotu lämpöä valkoiseen petaukseen tuommoisen toffeisen kellertävän sävyn muodossa.

Jos seuraat minua instagramissa @muotimielessa – saatoit huomata storyn puolelta, että pesin sohvan päälliset. Huomenna saan alkaa somistella, vaihtelen koristetyynyjä ja teen sohvapöydälle asetelman. Kirjahyllynkin järkkäilin.

Kuvien olohuoneessa ihailen rentoja kirjapinoja, huoletonta tyynykokonaisuutta ja värikästä mattoa. Todella kutsuva kokonaisuus. 

Yksinkertaisilla asioilla saa kauniin kokonaisuuden. Tässä makuuhuoneessa seinälle on kiinnitetty simppelit rautakauppakonsolit hyllyineen, sängyssä on kauniit lakanat, yöpöytänä Hayn edullinen DLM ja kirjoituspöytänä Ikean muutaman kympin pukkijalkapöytä. Nätin sisustuksen ei tarvitse tosiaankaan maksaa maltaita. Menun sievä valaisin asustaa kokonaisuuden ja tuo ripauksen ylellisyyttä.

Puunasin tänään kunnolla myös toisen kylppärin. Mikä ihana tuoksu ja fiilis on mennä puhtaaseen kylpytilaan. Rakastan muuten ihan perinteistä tyyliä kylpytiloissa; lemppareita on valkoiset tiililadontakaakelit, marmori, Duravitin posliiniallas, isot peilit ja Volan hanat. Seuraavaan kotiin kyllä haluaisin taas Volan hanat ihan ehdottomasti.
kuvat: via Alvhem

Meidän eteisessä ei vielä näytä noin seesteiseltä. Kasasin sinne valmiiksi poisvietäviä rojuja. Mutta toivottavasti siivousurakkani jälkeen tunnelma on ainakin melkein noin tyhjä. Minusta on ihana tulla kotiin kun vastassa on mahdollisimman paljon tyhjää tilaa. Ja katsokaas miten kiva lamppu tuolla eteisessä killuu.

Ai niin, yksi huomio tuosta kuvien asunnosta; siellä on kaikki seinät ja listoitukset valkoisia. Näyttää kivalta.

Oletteko te aloittaneet syyssiivoukset kotosalla?

6 Comments

 1. Aloitettu on ja raa'alla kädellä ! Ensi viikolla jatkan operaatiota "kaikki turha pois", jonka aloitin jo ennen kesää tosin. Isossa talossa on jaettava homma pienempiin urakoihin. On ihan älyttömän puhdistavaa, kun näkee työnsä jäljen. Meissä naisissa taitaa kaikissa asua jonkun sortin siivooja-Martta ?

  Mukavaa työviikkoa Anne ?

 2. Hep! Muutettiin viime viikolla ja kyllä on tullut puunattua ja ihmeteltyä. Sitä tosiaan siivoaa tuossa urakassa myös oman pääkoppansa. 🙂

 3. Aivan ihana levollinen tunnelma näissä kuvissa! Täällä oli muuten sama homma 😀 Järkkäilin kotia vaikka ulkona paistoi aurinko! No tuli hetki istahdettua lasitetulla parvekkeella kahvin merkeissä, oli vielä ihanan lämmin. Täällä on laitettu esille kauniita Objects malliston tuotteita, joita vihdoin kotiutin. Syksy on kyllä sisustajan aikaa! 🙂

 4. Anne

  Voi mä yritän myös pikku hiljaa käydä läpi tavaroita ja karsia karsia. Mulla on niin paljon kaikkea, että se ottaa aikaa. Mutta kohta taas blogikirppistä ja toiset kassilliset suoraan kirppikselle….

  Mukavaa viikkoa myös sinulle!

 5. Anne

  Ah, muutto on siitä ihana että tulee karsittua ja siivottua kunnolla. Sit on niin ihana laitella tavaroita uuteen kotiin 🙂 ja totta tuo pääkoppa!

 6. Anne

  Eikö, minäkin pidin kovasti tunnelmasta. Mutta tuo aurinko ja lämpö levisi sisälle saakka! Lasitettu parveke onkin ihana näin syksyllä, oi että. Ne Objects-malliston esineet on aivan upeita! Mullakin uutta pientä somistettavaa tuolla kassissa, syksyllä on niin kiva laitella paikkoja.