Tänään tuntui ensimmäiseltä oikealta blogityöpäivältä. Nimittäin olin bookannut Petriltä kuvaukset ja ajattelin toteuttaa muutamat asukuvat päivän aikana. Normaalistihan asukuvani ovat olleet aina kirjaimellisestikin päivän asuja. Ne on kuvattu autenttisessa tilanteessa työn tai muun menon ohessa. Harvoin on ollut järjestettyjä kuvauksia, paitsi tietysti yhteistöiden puitteissa. 
Ajattelin kuitenkin, että olisi kätsyä kuvata yhdellä reissulla monta kivaa asukokonaisuutta – sillä monta kivaa liehukevaatetta on blogissa esittelemättä ja ne eivät enää kovien pakkasten aikaan ole kovin relevantteja.

Pakkasin siis huitulat kassiin ja kiskoin ylleni sen harmaan villapaidan. Ajattelin että tämä neule on mukana myös noiden liehuvaatteiden seurana. Lisäksi otin messiin avokkaat, nilkkurit ja Chanelin laukun yms.
Hiukan kummastelin kun sain ohjeen ottaa mukaan joku viltti, muki tms. lämpimän oloista rekvisiittaa. No heitin kassiin. Mietin, miten keskustassa oivasti kuvaisi torkkupeiton – ehkä istuisin romanttisen vanhan talon rappusilla peittoon kietoutuneena jne.

No mutta, minut vietiinkin ihan toisenlaisiin maisemiin. Päädyttiin viehättävään rantamaisemaan. Paikka oli aivan ihana, ja näkymät todella kauniit. Luonto hehkui syksyn värejä ja meri kiehui. Arvelin, että torkkupeitto, villahuivi ja teemuki ovat täydellisiä näihin maisemiin. Niin ja omena – välipala samalla kuin rekvisiittakin. Monessako kuvassa voi olla omena kädessä..

Heti saavuttuamme alkoi tuulla kovaa. Eipä se haitannut, oli oikeastaan ihan hauskaakin, paitsi aika monta kuvaa meni pilalle, kun huivit ja hiukset heiluivat. Välillä oli varjoisaa, välillä kirkas aurinko ja kaikkea siltä väliltä. Tänään oli kyllä mieletön valo, sitä oli nimittäin niin monessa sävyssä.

Kuvista ei huomaa miten paljon tuo laituri oikeasti keinui. Mutta ihanahan siinä oli istua ja katsella maisemaa. Olisin mieluusti jäänyt siihen pidemmäksikin aikaa haaveilemaan, jos olisin ollut yksin ja ei olisi ollut kiire.

kuvat: Petri / Mr Coolpool

Mutta olipas kivaa ja vaihtelua. Seuraavaksi sitten niitä huituloita kuvaamaan. Ja toki aion vieläkin harrastaa myös aitojen päivän asujen taltiointia. Joskus on kuitenkin kiva tehdä asioita ihan varta vasten. Ja muuten, seuraavat asukuvat onkin vaihtelua – katson tuota tukkapörröä, onneksi on huomenna kampaaja..
Ja vielä erityiskiitokset Tiinalle tämän päiväisestä!

Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

7 Comments

 1. Tuo harmaa villapaita on niin täydellinen! Ja valon vähentyessä on hyvä ottaa asukuvia varastoon, sillä koskaan ei tiedä ehtiikö ottamaan niitä "oikeita" päivän asu-kuvia.

  Löysin blogisi muutamia kuukausia sitten ja olen lukenut vahempia postauksia. Harmikseni huomasin, että kaikista vanhimmista postauksista puuttuu kuvat kokonaan. En tiedä, onko ongelma ollut tiedossa, mutta ajattelin vinkata 🙂

 2. Kyllä on huippumallin elämä kiireistä kun ei edes korkokenkiä saa jalkaansa yhteenkään blogin kuvaan vaan joka kuvassa niin sama tyyli, että ihan sama minkä postauksen avaat viimesen viidenkymmenen vuoden ajalta.

 3. Oletpa häijy ja ilkeä kesäkurpitsa, voit purkaa katkeruuttasi myös muualla ja jättää Annen mielyttävän blogin rauhaan. Negatiivisuutta on ihan tarpeeksi nykyajassa.

 4. Pidän rennosta työtyylistäsi ja olen itsekin saanut siitä monta ideaa. Aina ei ole helppo miettiä mitä kivaa laittaisi päälle töihin ja miten rikkoa "virallista" pukeutumista tyylikkäästi. Ihana blogi sinulla!

 5. Anne

  Pakko sanoa että tuo neule on täydellinen 🙂 Ja totta, helpottaa kummasti bloggaajan elämää, kun on varastossa ylimääräisiä kuvia.

  Ihan älyttömän kiva että olet löytänyt blogiini ja viihtynyt täällä. Oletkin selaillut aika pitkälle kun löysit kuvattomat postaukset. Tarina niissä on yksinkertainen. Olin aikanaan Bonnierilla Evita-lehden bloggaajana ja tuolloin nuo kuvat tallennettiin heidän serverille (tyhmä minä) ja kun lehti/alusta loppui sinne menivät kuvatkin. Ainoa keino saada ne takaisin postauksiin, olisi kahlata vanhat kiintolevyt läpi, mutta siinä olisi ihan mahdoton urakka.

  Tiedätkö, jotenkin luulin ettei kukaan enää kaipaa niitä 🙂 Kiitos sinulle!

 6. Anne

  Kiitos Eetu puolieni pitämisestä 🙂 Tämä vihannes on uskollinen lukijani, joka jaksaa protestoida valkoisista lenkkareistani. Tavallaan minusta aika hauskaa.

 7. Anne

  Onpa kiva kuulla 🙂 tällaiset kommentit tuovat kyllä mukavasti intoa tähän hommaan!