Voisin sanoa että elämme jännittäviä aikoja. Lokakuun alusta työkuvioni ovat muuttuneet. Pitkään olen haaveillut muutoksesta ja nyt oli oikea aika tarttua omaan elämään ja toteuttaa tämän hetkisiä haaveitani. Lähes parikymmentä vuotta yrittäjänä Sisustuksen Koodissa on ollut huikaisevan ihanaa ja antoisaa. Olen saanut tehdä ehkä maailman parasta työtä mielettömän ihanien ihmisten kanssa. Jossain vaiheessa kuitenkin hiipi mieleen mitä seuraavaksi. Vaikka oman liikkeen pyörittämisessä riittää haasteita ja jokainen päivä on erilainen, tuntuu että yli kahdenkymmenen vuoden jälkeen olen kokenut kaiken mitä sisustusliikkeen parissa voi touhuta.

Seuraava askel on luonnollinen; jatkan työuraani tämän oman pienemmän yritykseni parissa, eli keskityn bloggaamiseen ja sosiaalisen median parissa työskentelyyn. Sisustuksen Koodissa jatkan edelleen yhtenä osakkaana, mutta nyt myymälää saavat vetää Tomi ja Maija – parhaat tyypit siihen hommaan. Ihan kokonaan en myymälän puolelta katoa, teen vielä satunnaisia päiviä silloin kun tarvitaan ”kiireapua”.

Tämä lokakuu alkoi siis minun osaltani mielenkiintoisella tavalla. Olen koko syksyn jännittänyt muutosta ja odottanutkin sitä todella paljon. Silloin kun pyöritti kahta työtä ja tekemistä oli paljon, ei tuntenut väsymystä – ennemminkin intoa. Kesän lopussa kun päätös muutoksesta kypsyi ja konkretisoitui, alkoi väsymys painaa päälle. Tiedättekö sellaisen kun taakka on nostettu harteilta ja sitten se iskee – uupumus, joka on varmasti ollut jossain touhun takana piilossa. Viimeiset viikot töissä olivat hankalia, motivaatio oli täysin hukassa ja kiitän työkavereitani kärsivällisyydestä. Yhtenä aamuna olin Tomin kanssa kahdestaan töissä ja hän tuli hiukan myöhemmin töihin ryhmäliikuntatunniltaan. Siellä minä istuin tiskin takana tietokokeella syöden pullaa ja juoden kahvia. Vastailin asiakkaiden meileihin ja ajattelin että onpa hiljainen aamu. No varmasti oli kun olin unohtanut avata ulko-oven. Siinä sitten naurettiin, että hiukan käyn hitailla.

-Uusi työ, uudet haasteet-

Nyt pursuan intoa ja energiaa. Minulle riitti kuun vaihtuminen ja tuntityöläiseksi siirtyminen – uupumus hävisi ja odotettu arki alkoi. Mutta se alkoi maanantaina aika normaalisti, sillä menin töihin liikkeeseen. Tällä viikolla olen töissä kahtena muunakin päivänä. Mutta silti tunne on aivan erilainen. Jos jotakin tässä uudessa työpaikassani arveluttaa, niin mietin miten vältän liialliseksi kotihiireksi linnoittautumisen. Tiedättekö – laahustan lököhousuissa tukka nutturalla ja villasukat jalassa keittiön ja tietokoneen väliä. Ei, sellaista ei saa tapahtua. Ja niiden villasukkien tilalle ostin jo tuommoiset tyylikkäät kotitohvelit – joku ryhti se on kotitoimistossakin oltava.

Työkavereita tulee ikävä, vaikka kotitoimistostakin löytyy hyvää seuraa. Toisilla on jopa aikaa ottaa nokoset päiväsaikaan. Siihen minä en aio sortua.

Eilen oli ensimmäinen varsinainen bloggaajatyöpäiväni, enkä saanut mitään aikaiseksi. Ihmettelin fiiliksiä ja pitelin koirien kanssa sadetta sisällä. Sadepäivä sopi hyvin tunnelmaan. Tänään puolestaan on paistanut aurinko ja olen saanut työt alkuun. Siltä se tuntuu, vaikka tämä työ on sitä ihan samanlaista mitä viimeiset melkein kymmenen vuotta aiemminkin. Nyt minulla on kuitenkin mahdollisuus hakea kesken päivän kaupasta korvapuustit – ihan vain instagramin kuvaa varten, koska tänään on korvapuustipäivä.

Nyt ei ollut kuvausapua käsillä, joten virittelin kameran jalustalle ja rakensin rakennustikkaista ja jalustasta korkealla olevan huteran telineen, jonka avulla sain toivomani kuvan yläviistosta. Hiki tuli, kun joutui joka kuvan jäkeen käymään korkealla tikkailla kameran laukaisijaa painamassa.

Ja sillä välin kun kiipeilin kameran taakse, oli kuvauspaikkani vallattu. Bertoian tuoli on näet pojan lempipaikka.  Napsin ehkä noin kolmekymmentä kuvaa tuosta kuvakulmasta ja joka kerta kiipesin tikkaille. Tuli samalla tehtyä taukojumppa.

Voi olla että menee hetki ennen kuin löydän oman tavan toteuttaa blogijuttuja ja somepäivityksiä. Mutta vakaa aikomus on vihdoin jutella teille enemmän, kuten tänään instagramin puolella Storyssa ja kuvafeedissä. Myös facebook-sivuni tulen aktivoimaan. Tietysti blogikin tulee päivittymään useammin. Nyt odotan innolla inspiraation puuskia!

Mukava jos viihdytte seurassani!

22 Comments

 1. Onnea uusiin haasteisiin! Kiva nähdä, mitä mielenkiintoista, kaunista ja mukavaa keksit meille blogisi lukijoille.

 2. Wau! Onnea irtiotosta ja menestystä tulevaan. T. Lukijasi kahden vuoden ajan

 3. Hyvä on kuulla itseään ja onneksi työkaverit eivät katoa kauas 🙂 Onnea kovasti tulevaan ja välillä pitää elämässä tehdä isoja päätöksiä ja välillä ns. pöllyttää oikein kunnolla. Ihanaa syksyn aikaa ja täällä odotellaan, mitä kaikkea kivaa keksitkään blogin puolella 🙂

 4. Onnea ja menestystä uusiin haasteisiin. Ihan mahtava irtiotto ja hyppäys erilaiseen. 🙂

 5. Muutokset on useimmiten hyvästä ?? Täytyy kuunnella intuitiotaan! Monesti meitä vähän tyrkitäänkin muutoksiin jos täytyy ottaa enempi aikaa muuhunkin kuin työhön tai väsymys uhkaa iskeä päälle. Tsemppiä uudenlaiseen arkeen ? Kuvausassarisi on varmasti mielissään kun olet kotona enemmän, muista hakea tarpeeksi usein korvapuusteja!

  Iloa loppuviikkoon ❤️

 6. Anne

  Jei, ihana kun olet messissä. Varmasti kaikkea kivaa ja useammin on tulossa 🙂

 7. Anne

  Kyllä, täytyy huolehtia itsestään ja toteuttaa unelmiaan kun on mahdollisuus. Samoin sinulle ihanaa syksyä ja täällähän törmäillään!

 8. Anne

  Kiitos, on kyllä mielettömän jännää. Innolla odotan kaikkea!

 9. Anne

  Juuri näin 🙂 Kylläpä assarit ainaski tykkää, heh. Ja täytyy välttää liika mökkiytyminen ja kurvata kaupunkiin asti tarpeeksi usein.

  Kivaa viikonloppua!

 10. Oikein paljon onnea 🙂 Upea juttu, tää sun blogi on nyt jo ollut ihanan laadukas, innolla odotan mitä tämä muutos tuo tullessaan!

 11. Onnittelut! Näin siinä sitten käy, kun ei aamuisin selaa nettiä, lukee blogien postaukset monta päivää myöhässä. Mutta kun joskus tulen Turkuun, niin olis tosi kiva, jos silloin voisit hilpasta Koodiin.
  Kivaa alkavaa viikkoa!

 12. Anne

  Voi kiitos kovasti mukavasta palautteestasi <3 ja onnitteluista!

 13. Anne

  Kiitti Minna <3 Tottakai voidaan treffata kun tuut Turkuun päin jos vaan olen maisemissa 🙂

  Kivaa viikkoa myös sinulle!

 14. Onnea uuteen! Olen ollut blogisi lukija aikalailla alusta saakka, joten odotan mielenkiinnolla.
  Miia

 15. Anne

  Voi miten mahtavaa – olet ollut tosi pitkään matkassa <3

  Kiitos kun kävit jättämässä onnittelut!