Eilen sunnuntaina Pariisiin muotiviikot huipentuivat suomalaisittain Marimekon ensi kevään mallistoesittelyyn. Paikkana oli aikaisemmiltakin vuosilta tuttu Palais de Tokyo. Voi miten olisinkaan mielelläni ollut itse katselemassa ja tunnelmoimassa tälläkin kertaa. Vaan eipä hätää, sain eilen illalla kattavan esittelyn näytökseen, kun ”kirjeenvaihtajani” Petri esitteli näytöksen kuvasaalistaan. Oli kuulkaa aikamoinen urakka valita parista tuhannesta kuvasta tänne blogiin otos. Noh, kuvia selaamalla pääsin kyllä täydellisesti Marimekon tunnelmiin ja kevätmalliston fiiliksiin.

Marimekko – Art of Print Making

 

”Presentaatiossa näkyy vahvasti se, mitä Marimekko on juuriltaan ja ytimeltään: omintakeisten painokuvioiden osaava tekijä.”
Mallisto tekee kunniaa ikonisille Marimekon kuoseille, joita uudet Paavo Halosen ja Elina Hirven printit täydentävät. Värimaailma on raikas ja railakas. Tähän mallistoon on selkeästi valittu teemaksi Marimekon ydin – yksinkertaisia muotoja ja näyttäviä kuoseja. Designtiimiä onkin kuulemma inspiroinut erilaiset kasvutarinat ja Marimekon rikas perintö. Myös vahva oma kankaanpainanta on huomioitu mallistossa, sen kaikki puuvilla- ja pellavakankaat on painettu Suomessa.

Näytöksen lavasteisiin oli tuotu upeita pitkiä kangasvetoja kuvastamaan omaa kangastuotantoa. Näyttipä huikealta tuo catwalk näin kuvissakin. Minttu Vesala oli stailannut näytöslookit. Selkeät ja näyttävät vaatteet eivät tarvitse yksityiskohtaisia asusteita, vaan ne toimivat itsessään huomiopisteinä. Mutta hauskat ja värikkäät kengät ovat huomionarvoisia, sekä reipas laukkumallisto.

kuvat: Petri / Mr Coolpool

Mitä te pidätte tästä Marimekon kokoelmasta? Minusta on aina mielenkiintoista seurata mitä uutta Marimekko tuo mallistoihinsa. Kirkkaita värejä on näkynyt monen muunkin merkin kevätkokoelmissa. Talven jälkeen onkin varmasti aivan ihana pujahtaa värikkäisiin näyttäviin asuihin, kunhan aurinko alkaa valaista maisemia.

Kiitos vielä Petrille hurjasti upeista kuvista ja kuvien valinnasta sekä editoinnista!!

8 Comments

 1. Minusta tämä ensi kevään mallisto on niiiiiiin ihana, etten melkein malta odottaa ensi kevättä 😀 Vaikka totta puhuen, mietin kuinka uskaltaisinkaan pukeutua noihin upeisiin luomuksiin. Vedän päälleni mustaa, harmaata ja kaikkea varmaa, ja sisälläni kuitenkin elää tyyppi joka nauttisi viilettää menemään tuonkaltaisessa tyylissä. Ehkä tässä vuosien mittaan se varmuus kasvaa kun hieman vanhenen 🙂

 2. Kysyitkö tosissasi? No, sanon vaan että Anna Teurnellia ei olisi kannattanut menettää. Ja Unikko, oikeasti?!

 3. Marimekon kengät ovat tehneet huikean harppauksen eteenpäin, mutta kysellessäni noista Wiera avokkaista liikkeessä ja siitä, onko niistä tullut minkälaista palautetta, kerrottiin minulle, että ne sopivat paremmin sisäkengiksi kuin ulkokäyttöön ? Eikö kengät kuitenkin ole tehty ulkona käveltäviksi, tätä mietin. Mielelläni kuulisin kokemuksia kyseisistä kengistä, jos jollakin on niistä käyttökokemusta. Näytöksen vaatteet eivät tehneet kyllä vaikutusta, on jotenkin jo niin nähty tämä unikko ja raitapaidat.

 4. Tule takaisin Anna Teurnell, kom tillbaka genast. Mun kaappi pullottaa marimekkoja, mutta noista en taida huolia mitään – kuka haluaa pukeutua kankaaseen? Haluan pukeutua vaatteeseen, jossa on jotain muotoja.

 5. Anne

  Voi, ihana että innostuit. Onhan nuo aika herkullisia iloisine väreineen ja selkeine muotoineen. Itse ihastuin erityisen paljon tasaraitaisesta mekosta, jossa on kiristysnyöri, sekä kengistä. Varmasti itsevarmuus kasvaa iän myötä, nyt mietin että olisipa nuorena ollut nämä aivot 🙂 Mutta suosittelen silti rohkaistumaan pukeutumisen suhteen jos siltä tuntuu, eihän siinä kuitenkaan ole kyse kuin vaatteista ja on mukava että niiden avulla voi toteuttaa omia näkemyksiään.

 6. Anne

  Hahaa, minäkin rakastin Annan tyyliä! Mutta silti löydän monta kivaa juttua tuosta perinteisemmästäkin Marimekko-hengestä.

 7. Anne

  Maijalla on nuo avokkaat, pitääpä kyselllä tarkemmin kokemuksia. Tuollaiset pehmeänahkaiset kengät joissa on nahkapohja, ovat toki aika arkoja jatkuvaan kävelyyn kivisillä kaduilla. Mutta itse ainakin tarvitsen (tarvitsin aiemmin, heh) töissä sisäkenkiä ja käytin kesät talvet pikkukenkiä sisällä. Ja jos haluaa, voi aina lempikenkiin teettää suutarilla pohjustuksen, sitten kestää.

  Minusta Unikot ja raidat oli nyt tuotu kivalla uudella raikkaalla tavalla esille. Unikoista pidin etenkin siitä minikokoisesta versiosta.