Vuoden tärkein hankita on suoritettu. Jos johonkin haluan pukeutumisessani panostaa, on se lämmin neule. Täydennän mieluusti jokaisena sesonkina neulevalikoimaani yhdellä investointivalinnalla. Acnen Deborah-villapaitaa olin ihastellut instagramissa kesäisten kukkahameiden seurassa. Kun olin aikani asiaa makustellut, suuntasin kivijalkakauppaan (tietysti) eli Elementtiin ja toteutin haaveeni.

Luulen että tulevan talven aikana minusta voi käyttää luonnehdintaa – se nainen siinä harmaassa villapaidassa.

-karsi vaatekaapisto ja nauti-

Vaatevaraston editoiminen ja karsiminen on erittäin vapauttavaa. Sain viikonloppuna oman kaapistoni järjesteltyä ja välillä olen käynyt avaamassa kaapin ovet vain ihastellellakseni väljää ja järjestyksessä olevaa vaatevarastoani. Samaan syssyyn on tullut pestyä ja kunnostettua hyllyille päässeet neuleet, silitettyä kaikki paitapuserot ja organisoitua alusvaatekoppa.

Jos jonkun asian teet tänä syksynä itsesi hyväksi, suosittelen raakaa vaatekaapin raivausta. Miten ihana on riisuutua iltaisin ja pukeutua aamuisin kun kaikki on järjestyksessä. Päivät alkavat ja päättyvät harmonisesti.

Mutta vaatekaappi on vain yksi osa rompetta, sama järjestely saa jatkua korulipastolle ja meikkipusseille. Puhumattakaan kylppärin kaapeista ja eteisen takki/kenkäsäilytyksestä. Työt siis jatkuvat. Korujani säilytän Iittalan Vitriini-rasioissa, mutta ihastelen kovasti Menun korusäilyttimiä; tammista rasiaa jonka kannessa on peili ja korupuuta. Molempia saa Sisustuksen Koodista.

V-aukkoinen neulepaita on oikeastaan aika nerokas. Vaikka pukeutuisi liian monena päivänä lempivillikseen, saa ilmettä muutettua avaran kaula-aukon ansiosta. Erilaisilla aluspaidoilla ja kaulakoruilla tai korviksilla neuleen tyyli muuttuu kätevästi. Vaikutelmasta tulee ihan erilainen onko alla t-paita tai pitsinen silkkitoppi. Tai valitseeko kaulalle korun tai silkkihuivin. Muhkea neule on myös aivan mieletön kepeiden mekkojen päällä. Omasta kaapista löytyy myös trendikäs kukkamekko, jonka päälle testaan seuraavaksi neulettani. Elämä harmaassa villapaidassa ei siis tule olemaan tylsää.

Harmaaseen pukeutuessa on järkevää myös kiinnittää huomiota meikkiin. Vaikka muuten olisin neutraalilla linjalla, tykkään käyttää näkyvämpää huulipunaa. Se piristää hurjan paljon. 

Pakko vielä hehkuttaa Deborah-neuleen mallia. Toivoisin enemmänkin tähän tyyliin leikattuja paitoja. Vaikka malli on kantikas, ei helma roiku leveänä, vaan taidokkaan kaavoituksen ansiosta se asettuu takaa pepun alle ja laskeutuu edessä runsaan neuloksen kokoon kasaten. Kaulus pysyy paikoillaan, eikä sitä tarvitse vetää jatkuvasti asentoon.

Kuvien somisteena on uusi Trendi-lehti. Siinä oli todella kauniisti toteutettu editorial. Lakanat ovat Linumin, päiväpeitto Hayn, korut vanhoja, paitsi pyöreä nimilaatta on Glitteristä.

Satsaatteko te laadukkaisiin neuleisiin?

4 Comments

 1. Tuota olen ihaillut minäkin, ja vastaus kysymykseesi on että satsaan! Neuleet ovat ihania!

  Ja onnittelut uusista työkuvioista. Muistan jo muutama vuosi sitten puhuit siitä, että haluaisit tehdä täyspäiväisesti blogia. Hieno juttu!

 2. Ihana neule ja harmaa väri neuleessa on lempparini. Neuleet ovat todella ihania ja moneen muuntuvia töihin ja vapaa-aikaan. Laadukkaat neuleet ovat säilyneet hyvinä vuosia.

 3. Anne

  Törkeän ihana, eli suosittelen 🙂 Ja neuleet tosiaan on niin ihania. Juuri kun järjestelin kaappiani, totesin, että ne kaikista kalleimmat neuleet ovat seurassani pitkään. Sellaiset "kivanhintaiset" eivät kovin pitkään kuitenkaan jaksa innostuttaa. Inhoan myös kulahtaneen näköisiä ja nyppyisiä neuleita, joten turha ostaa mitään edullisia ketjuliikeneuleita.

  Kiitos Marjukka, nyt oli oikea aika toteuttaa omia intohimoja!

 4. Anne

  Tuo on kyllä aivan ihana neule 🙂 Ja totta, mieluusti ostan harvemmin kalliin neuleen, kuin monta edullista neuletta. Minulla on vanhoja Arelan, Marimekon, Acnen ja By Malene Birgerin neuleita. Hyvistä neuleista saa myös vähän rahaa kun niistä haluaa luopua.