(huikea tuo kullanvärinen Atollo-valaisin ja valtava lasinen sohvapöytä)

En voinut vastustaa jakaa näitä kuvia tästä Italiassa sijaitsevasta asunnosta. Vaikka sisustus onkin skandinaaviseen tyyliin ilmava ja selkeä, huomaa fiiliksessä aika vahvasti eron skandityyliin. Virkistävää vaihtelua sisustussilmälle.

Huoneiston arkkitehtuuri on tietysti omaa viehättävää luokkaansa, mutta jos yrittää sivuuttaa sen ja kiinnitää katseen kalustukseen ja somistukseen, voi poimia paljon inspiraatiota, joka toimii ihan normaalissa suomikodissakin.

(kirpeän vihreä vaasi kukilla – kannatan)
(tai Taccia-valaisin tuossa Eamesin sohvapöydällä – oi!)
(vihreä pöydän kansi – joskus kannattaa uskaltaa)
(Flos-valaisimia katossa ja pöydällä)
(laittaisitteko luurankoja pöydälle)

(kuollut hienohelma voi olla kaunis yksityiskohta)

Minua puhuttelivat erityisesti värimaailma, vaikkei siinä mitään uutta ollutkaan. Mutta punosmatot, mustat yksityiskohdat ja valkoisuus näyttävät kolmestaan täydellisiltä. Sinne tänne lisätyt harmaalla silatut savuiset tehostevärit uppoavat kokonaisuuteen saumattomasti. 

Enkä voi olla huokailematta sohvapöydän asetelmaa, joskus minullakin on ollut vastaava setti – kookas sohvapöytä täynnä kirjoja, kasveja ja hassuja esineitä. Ja vierellä oli itsellänikin muhkea hiekanvalkoinen sohva, lattialla sisalmatto. Nyt voisi taas olla aika samalle tyylille.

Pidän myös tyhjästä tilasta jota asunnosta löytyy. Joskus on tunnelmallisempaa koota tilan kaikki asiat yhteen kasaan ja antaa muun osan olla vapaana. Olen huomannut, että täällä meillä on usein hirveä himo täyttää jokainen huoneen nurkka jollakin. Neuvoni onkin: tee ryhmä ja anna tyhjyyden reunustaa sitä. Tyhjä tila on luksusta.

Inspiroivaa viikonloppua! 

 

2 Comments

  1. Inspiroivia kuvia. Tällaiset asunnot viehättävät itseäni kovin pelkistettyä skandityyliä huomattavasti enemmän! 🙂

  2. Anne

    Eikö 🙂 mua ihastuttaa nyt paljon kaikenlaiset esillepanot. Sellaiset joissa näkyy asukkaan kiinnostuksen kohteet – heh, kuten luurangot näemmä 🙂