Minulla on tapana silloin tällöin tehdä pieni katsastus omiin kauneudenhoitorutiineihin. Sysäyksen voi antaa vuodenaika, ihon kunto, uusi tuote tai vain oma viitseliäisyys. Viimeaikojen jännitys/stressi on tuntunut ihossa kuivuutena ja olenkin yrittänyt tsempata erityisen hyvin kauneudenhoitorituaaleissani. Päivittäisen kasvojenhoidon suoritan säntillisesti ihan aina, mutta muissa osa-alueissa täytyy välillä ryhdistäytyä.

Sain jokin aika sitten Jolielta ”Jolie box” -lähetyksen, jossa oli mm. jauhemainen Islan kasvonaamio
Kasvonaamioita tulee käytettyä ihan liian harvakseltaan, vaikka iho
tuntuu niiden jälkeen aivan erilaiselta – hehkuvalta ja heleältä.

Kaunis pakkaus ja jännältä tuoksuva jauhe olivat myös visuaalinen elämys. Hain keittiöstä pienen kipon ja lusikan naamion sekoittamista varten. Käytin kostukkeena tällä kertaa ihan vettä, mutta kasvovesi tai hunajakin olisivat toimineet mainiosti. Hunaja etenkin kuulostaa ihanalta, taidan kokeilla jauhetta sen kanssa seuraavaksi.

Sori, oli pakko kuvata tuo näky. Ensimmäisellä kerralla olin vähän hakusessa suhteiden kanssa, lorautin hiukan liikaa vettä jauheeseen ja naamion koostumus oli turhan vetinen. Vinkiksi siis, että olkaa nuukia kostukkeen annostelussa – sitä on helpompi lisätä kun jatkaa turhaan jauheella. Kun pesin naamion pois, hieroin sitä kasvoilla, näin tuli tehtyä samalla kuorintakin. Kyllä vain iho hehkui minusta enemmän ja tuntui silkkisen pehmoiselta. Oli ilo levitellä käsittelyn jälkeen kasvovesi, seerumi, öljy ja kosteusvoiteet.

Kynsien lakkaaminen on myös rutiini, jota minun pitäisi elvytellä. Varpaisiin tulee kyllä helpommin leviteltyä lakkaa, kädet tuppaavat unohtumaan. Eli nyt lakkapullot tietokoneen vierelle tai yöpöydälle, niin ei unohdu. 

Sain äskettäin testiin Detrialta muutamia tuotteita, josta tuo jalkavoide on osoittautunut tosi hyväksi. Pakko tunnustaa, etten juurikaan rasvaile jalkojani, jostain syystä olen onnekas eikä minulla ole pahoja kovettumia tai karheumia. Mutta näin syksyllä iho kuivuu enemmän ja olen halunnut panostaa jalkojen pehmoisuuteen ja virkeyteen. Sillä hyvä jalkavoide totisesti myös virkistää. Iso plussa tehokkuuden lisäksi Detrian jalkavoiteessa on luonnonkometiikka – mielummin levittelen luonnollisia ainesosia iholleni, kuin synteettisiä.

Tärkeä uusi rutiini kauneudenhoidossani on myös öljyjen lisääminen. Kesällä iho ei tunnu tarvitsevan erityistä boostia, mutta nyt kaipaan ehdottomasti lisää ravinteita ja kosteutta. Olenkin kaivellut öljypullot aktiiviseen käyttöön. Näitä levittelen kasvoille, käsille, jalkoihin… öljyä ei voi läträtä liikaa. Kuvien öljyt Dabba, Mia Höytö ja Mádara. Ihania kaikki! Tykkään levitellä öljyjä kylppärin peilin edessä (kasvoille) ja sängyllä (käsille ja jaloille). Kun läträilen öljyjen kanssa sängyllä olen tajunnut ottaa alustaksi pyyhkeen – saatoin silti kaataa yhden pullon ja öljyä valui lakanoille, onneksi pelastin tilanteen ajoissa ja ainetta ei mennyt hukkaan paljoa. Öljyt ovat todella riittoisia, pieni määrä riittää pitkälle. Näiden kasvoöljyjen lisäksi kylppärin kaapistani löytyy myös vartalolle ja hiuksille tarkoitetut öljyt.

Heleää viikkoa!

*suurin osa kuvien tuotteista saatu

PS. Tsekatkaa tämä Jussi Syren & The Groundbreakersin uusi biisi – upea Bluegrass-versio ihanasta Wordsistä.


Comments are closed.