Nyt on pitkästä aikaa taas kunnon asukuvia, kun ”hovikuvaajani” elikkä Petri, on kotiutunut reissuiltaan. 

Syksyn ihanin takki on ehdottomasti ollut Marimekon trenssini. Suuren ja väljän takin uumeniin on mieluisa sukeltaa, paistoi sitten aurinko tai vihmoi vettä. Kokeilin yhtenä päivänä vanhaa Burberryn trenssiäni ja se tuntui tuon väljälinjaisen Marimekon jälkeen hassulta; jotenkin tiukalta ja ”vanhanaikaiselta”. Varmasti taas otan senkin käyttöön joskus, klassikko toimii aina, mutta nyt minun silmääni viehättävät enemmän tällaiset vähän ylisuuret takkimallit. Sitäpaitsi, vilukissana olen vielä malttanut olla pukeutumatta villakangastakkiin. Välillä olen ollut tarttua kaapissani oleviin ihanuuksiin, mutta himmasin – villakangastakkeja kyllä ennättää käyttää. Noh, ellei tästä hypätä suoraan untuvatakkipakkasiin. Toivottavasti ei.

(takki Marimekko*saatu / pusero Bik Bok / farkut Weekday / tossut Marimekko / 
laukku Anya Hindmarch)

Marimekolta on myös nuo Marka-tennarit. Nyt syksyn myötä niitä on tullut käytettyä entistä enemmän. Itselleni paksupohjaiset kengät sopivat parhaiten leveämpien lahkeiden pariksi. Weekdayltä löytämäni farkut ovatkin näiden kenkien kanssa aika kivat. Kengissä on hyvä tepastella sadesäälläkin, kun pohja on paksu ja vettä kestävä.

-ponnaripäänä tässä taas-

Viimeaikoina olen taas sortunut tuohon iänikuiseen ponnarityyliini. Huomaan että heti kun hiukset kasvavat liikaa, en osaa pitää niitä auki. Jotenka kävin tänään varaamassa ajan kampaajalle ja ensi viikolla teen saman repäisyn kun keväällä – eli leikataan lyhyt polkka ja raidoitetaan taas reilulla kädellä. Ihanaa!

Huitulapaidalla tarkeni vielä oikein hyvin, etenkin kun päälle sujautti villatakin. On kyllä kiva kokeilla toisinaan omasta tyylistä poikkeavia vaatteita. Varsinkin kun niihin ei tarvitse satsata suuria summia. Tällaisiin testeiluihin passaa ketjuliikkeiden edulliset versiot mainiosti. Eihän noissa liehukehihoissa oikein järkeä ole, eikä tuommoisissa voi paljon kotona touhuilla. Paita sopii parhaiten kaupunkimenoihin tai muuhun haahuiluun. 

kuvat: Petri / Mr Coolpool

Laukustakin voisi vielä sanoa sanasen. Minulta ei enää löydy kuin kourallinen laukkuja ja kaikista niistä pidän tosi paljon. Tämä Anya Hindmarch on ollut erittäin laadukas, on aina ilo ottaa se käyttöön. Muutenkin pidän sen anonyymistä tyylistä. Nyt tällaiset raamikkaat tote-laukut ovat taas ajankohtaisia. Voisin kaavailla mustan vastaavan tyylisen laukun ostoa seuraavaksi.

Vieläkö teillä on ollut trenssikausi?

4 Comments

 1. Tämä on niin kiva kokonaisuus, tykkään todella. Olen edelleen aivan ihastunut tuohon Marimekon trenssiin. Pidän kovasti asun mittasuhteista, pitkä takki, hieman vajaamittaiset farkut, aivan perfect minun makuuni. Täällä käytössä ovat sadevarusteet ties monennettako päivää, haaveissa on jo paksumpaan takkiin siirtyminen. Harmaa Marimekon päällystakki viime kaudelta odottaa kaapissa, myös tuollainen pidempilinjainen. Hyvää viikon jatkoa ja onnea uusista työkuvioistasi. 🙂
  -Aija

 2. Kaunis trenssi, sopii sinulle kivasti. Itse vieroksun pitää pitkää takkia??? .Olen kerran pitänyt beigeä trenssiä ja nyt on vähän paksumpi tummansininen takki ollut päällä pitkään, vähän merihenkinen. Täällä saa kohta kaivaa talvitakin esille, pohjoisempaan tullut jo lunta :/ Sadetakkikin ollut kyllä kova sana, on niin vaihtelevat nämä ilmat.

 3. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Minäkin pidän tuollaisista mittasuhteista älyttömän paljon. Muutenkin huomaan, että pukeutumisessa juuri mittasuhteet kiinnostavat minua erityisesti. Sitäpaitsi mikään ei kerro paremmin asun ajankohtaisuudesta. Harmaa Marimekon talvitakki kuulostaa aivan ihanalta!

  Ja kiitos, uudet työkuviot ovat alkaneet oikein mukavasti. Mukavaa loppuviikkoa!

 4. Anne

  Kiitti 🙂 Miksi vierroksut pitkää takkia? Mulla taas viehättää enemmän nyt pitkät helmat,jotenkin silmä on tottunut niihn taas 🙂 Oivoi, luinkin että pohjoisessa on jo tullut vähän lunta. Mutta mikäs talvitakissa on kulkiessa kun on ihana takki.