”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Gigantti

Tiedätte
kyllä miten siivous on lempipuuhiani. En välitä pakkotilanteista tai
kiireestä, mutta kun minulla on oikeasti aikaa paneutua kodinhoitoon,
nautin valtavasti puuhastelusta ja paikkojen siistimisestä. Arvostan erityisesti yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä siivousvälineitä ja mahdollisimman myrkyttömiä puhdistusaineita. Pääsin Gigantti-yhteistyön myötä testaamaan nyt kovasti hypetettyä Shark-höyrymoppia. Höyry metodina on kiinnostanut minua kovasti, sillä hygienisyys syntyy ilman puhdistusaineita, pelkän veden ja lämmön avulla. Se on plussaa, etenkin koiraperheessä, jolloin haluan pintojen olevan tassuttelijoille turvallisia myös puhdistuksen jälkeen.

Liian raskaat ja monimutkaiset välineet jäävät itseltäni auttamatta käyttämättä. Shark-höyrymopissa vaivattomuus on suuri plussa. Osia on muutama ja ne ovat kevyitä ja helppo liittää toisiinsa. Mopin saa purettua nopeasti säilöön siivouskaappiin, mutta se on myös näppärä ottaa sieltä käyttöön. Mopin paksut puhdistusliinat saa pestyä pesukoneessa käytön jälkeen. Paketissa on mukana kaksi liinaa.

Ensimmäisenä halusin kokeilla höyrymoppia tuulikaapin lattiaan. Se on vilkkaassa käytössä, kun etenkin kuvassa näkyvä Lettunen kulkee mielellään usein pihalle ja sisälle. Koirien tassutukset näkyvät lattiassa joka päivä, olenkin saanut pyyhkiä laattalattiaa päivittäin. Useinmiten pyyhkäisen sen kostealla talouspaperilla, mutta tietysti välillä se on kuurattava kunnolla. Tähän tilaan myös jätetään kengät sisälle saavuttaessa.

Shark-höyrymoppi on kyllä helposti käyttövalmis. Osat toisiinsa kiinni, vesisäiliön täyttö ja töpseli seinään. Sitten vain varresta kiinni ja moppaamaan. Lattiaan käytin ihan sellaisenaan tulevaa mietoa höyryä, mutta laitteessa on erityinen lisähöyrysuutin, josta saa pinttyneempään likaan lisää suihkua. 

Kylläpä vain eteisen lattiasta irtosi likaa, vaikka tarkoituksella pesin sen ennen höyrymoppikokeilua ihan normaalilla lattiarätillä. Tämä testi ainakin vakuutti itseni, mielelläni haluan lattian erityisen puhtaaksi, joten höyrymopille ehdoton plussa.

Seuraavaksi siirryn pesemään kodinhoitohuoneen laattalattiaa, sieltä kuljetaan myös ulos ja saunaosastolle. On mukava saada sekin tila erityisen puhtaaksi. Shark-höyrymopilla voi kätevästi pestä myös kylpyhuoneen pinnat – kaakelit, mikrosementin, lasit yms. pinnat. 

Pieni yksityiskohta; ulko-ovessa on teräksinen kynnys, joka lähti kertapyyhkäisyllä aivan kirkkaaksi ja tasaisen puhtaaksi. Normaalilla mopilla ei siitä saa noin hohtavaa.

Siivousvälinefriikki on kyllä tyytyväinen. Itse asiassa, höyrymopilla on hyvä puhdistaa myös vaikkapa laminaatti- tai kovapuulattiat, parketille sitä ei suositella. Mutta minäpä en malttanut olla kokeilematta sitä silti eteisen parketille. Lattia on Timberwisen öljyvahattua tammea, se kestää lakkapintaa paremmin tällaiset kokeilut, toisaalta myös tarvitsee välillä ehkä vähän perusteellisempaakin puhdistusta kuin lakkapinta. Tämä oli omalla vastuullani, eikä kyllä kannata liian usein käyttää näin järeää puhdistusta puulattialle, mutta kyllä kannatti, tuulikaapin lattian edustasta tuli huomattavasti raikkaampi.

Nyt lähden remppaamaan jälleen ja odotan koska minulla on taas aikaa nauttia rauhallisesta kotisiivouksesta!

 *moppi saatu yhteistyön myötä Gigantista

8 Comments

 1. Moi!
  Tuota höyrymoppia katselin muutama päivä sitten Gigantin sivuilta ja voi että miten olisi helppoa lattioiden siivous tuolla koneella, mutta mieleeni tuli yksi kysymys, miten märäksi lattia jää höyrymoppauksen jälkeen?
  Kivaa remppapäivää, tulen luultavasti tammikuussa katsomaan uutta Koodia!

 2. Siivoaako miehesi innokkaammin jos on uusia lahjoitettuja vempeleitä sen tekemiseen?��

 3. Anne

  Tuo on ihan mahtava ja niin selkeä käyttää, eli ehdoton peukkusuositus. Lattiaan jää hintu kosteutta, joka haihtuu pian pois. Minusta perusmopilla jää ehkä vielä märempi fiilis.

  Tervetuloa katsomaan uutta Koodia – siitä tulee ihana!

 4. Anne

  Ihan itse siivoan oman kotini 🙂 eikä siihen tarvittaisi lahjoitettuja vempeleitä, mutta tämä on kyllä mieluinen laite.

 5. Onko jotenkin vaarallista koiralle jos siivoaa ihmisille tarkoitetuilla aineilla? Turhamaisuus taas huipussaan. Omat koirani ovat eläneet ainakin pitkät elämät vaikka siivoan kunnolla. En pelkällä vedellä.

 6. Ostin itse tuon samaisen höyrymopin, joten tämä arvio perustuu omaan kokemukseen eikä ilmaiseksi saadun laitteen mainostamiseen. Parasta tässä on, ettei pesuvesiin tarvitse käsin koskea. Olen aikaisemmin siivonnut levymopilla. Minulla on joka huoneeseen ollut oma moppi. Olen kastellut kaikki kerralla ja laittanut valmiiksi huoneen lattialle ja siitä sitten aina vaihtanut tilasta toiseen siirryttäessä. Höyrymoppi ei nopeuta, mutta siivoaminen on miellyttävämpää. Olen käyttänyt tätä parkettilattialle – omalla vastuulla, mutta kyllä perinteisellä mopilla lattia jää kosteammaksi.Menettelee pienissä asunnoissa, mutta isoon omakotitaloon en suosittele ellei sitten lisänä. Siellä nopeinta on lasta ja perinteinen lattiarätti. Höyrymopin vesisäiliö osa on sen verran pullea, ettei meillä ainakaan mahdu pesukoneen ja suihkuseinän väliin. Kaakeleitten valkoisia saumoja ei sillä saa puhtaaksi. Niihin auttaa vain harja ja pesuaine. Tosin minun höyrymopissani ei ole höyryn säätömahdollisuutta kuten kalliimmasta mallissa. Sitten olen aina ihmetellyt tätä, että moppi voidaan pestä pesukoneessa. Kuka heittää yhden lattiarätin pesukoneeseen 60 asteen ohjelmaan. Menee vettä ja sähköä, ei kovin ekologista. Eiköhän peseminen käsin ämpärissä ole järkevintä.

 7. Oli kiva lukea käyttökokemuksistasi. Pitääkö tuota moppia välillä huuhtoa? Toisin sanoen, miten ison alan olet samalla mopilla pessyt? Pitää tutkailla tämä laite. Vaikutti helpolta.

 8. Anne

  En ole välillä huuhdellut, kun se höyry on kuumaa ja puhdistaa (desinfioi) tarkasti kuitenkin. Mutta sen kangasosan saa käännettyä, eli siinä on kerralla kaksi puhdasta puolta. Käytön jälkeen heitän pyykkikoneeseen liinan. Olen pessyt sillä muutamaa kymmentä neliötä kerralla.