Näin välipäivinä on itselläni ollut taas paluu arkeen. Olen viime aikoina tehnyt aika paljon töitä myymälässä, eli uudessa Sisustuksen Koodissa. Vaikka olin innoissani luopumassa myymälähommista, en ole malttanut pysytellä pois kaupasta, nyt kun kaikki on uutta ja jännittävää. On ihan kuin olisi perustanut taas uudelleen myymälän. 
Paljon on tullut mietittyä konseptia ja tuotevalikoimaa. Joskus aikoinaan meillä oli Sisustuksen Koodissa myynnissä pienten tuottajien valmistamia esineitä ja huonekaluja. Ehkä nyt taas alkaa olla kypsä hetki ottaa valikoimiin yksilöllisiempiä juttuja. Vaikka myynnissä onkin monia hypettettyjä suurehkoja skandimerkkejä, tuovat pienten tekijöiden tuotteet ihan oman mausteensa myymälän ilmeeseen ja fiilikseen.

Arvostan vaivatonta ja oivaltavaa suunnittelua, varsinkin silloin kun tuote on myös samalla yksinkertainen ja käytännöllinen. Näissä kuvissa esiintyy pääosassa Tero Lähteenmäen Cungadesignin mielettömän kaunis RIME-jakkara. Kuvan koivuisen lisäksi sitä on saatavana myös mustana ja valkoisena.

Hyvä tuote on minusta sellainen, että se näyttää syntyneen melkein itsestään. Siinä ei saa olla liikaa kikkailuja. Tärkeää on myös helppokäyttöisyys siinä tarkoituksessa mihin se on suunniteltu.

Katseltuani pitkän aikaa trendikkäitä ja suosittuja kalusteita, ovat tällaiset yksilölliset versiot alkaneet ilahduttaa erityisen paljon. RIME-jakkara on paitsi kaunis istuin, myös oiva vaikkapa yöpöytänä. Kaunis käsintehty huonekalu on kuin taideteos sisustuksessa. Se tuo lämpöä ja luovuutta kotiin. Tällaisia esineitä suosittelen usein asiakkaille myös vaikkapa lahjoiksi – silloin kun haluaa antaa jotakin arvokkaampaa ja aikaa kestävää.

Onkohan nyt taas se hetki sisustamisessa, jolloin koteja aletaan miettiä omasta näkökulmasta. Some on ihana inspiraatiolähde, mutta omaan tyyliin tutustuminen kannattaa aina. Rohkaisen myös katselemaan myymälässä tuotteita, jotka eivät ole heti tuttuja sosiaalisen median feedeistä. Mitäpä jos skarppaat ensi kerralla katsetta ja tarkastelet jotakin erilaista. 

Koodista löytää tämän jakkaran lisäksi monia muitakin pienten yritysten ja suunnittelijoiden tuotteita. Jatkossa mieluusti myös enemmän. Toivottavasti tekin ilahtuisitte näistä yksilöllisistä valinnoista. Sitäpaitsi, käsityönä tehdyt tuotteet tuntuvat erilaisilta – kannattaa sipaista pintaa ja fiilistellä materiaaleja.

Miltä teidän sisustusmieltymykset tuntuvat nyt. Kiinnostaako yksilöllisyys ja oletteko tutustuneet pienten valmistajien tuotteisiin?
Tsempit vaan kaikille muotoilijoille ja tekijöille!

9 Comments

 1. Yksilöllisyys kiinnostaa aina. Itselleni hankalinta tuntuu olevan löytää yhteensopivia tekstiileitä. Olisi niin mukavaa saada matot ja verhot sopimaan keskenään yhteen.Meiltä muuten löytyy tuo seinän juliste. Siinä on niin osuva lause, että se oli pakko Tampereelta kotiuttaa kotiin.

 2. Yksilöllisyys ja kotimaisuus kiinnostaa. Aidot luonnonmateriaalit ovat ykköskriteereinä oman talon sisustuksessa. En ole vielä ehtinytkään piipahtaa uudessa myymälässä, pitääkin laittaa to do-listalle!

 3. Hävisiköhän eilinen kommenttini jonnekin? Olisin kysynyt, että mikähän mahtaa olla tuo punertavalehtinen kasvi kolmanneksi alimmassa kuvassa (lipaston päällä)?

 4. Anne

  Mahtava kuulla 🙂 töissä sitä huomaa erityisen hyvin, kuinka usein asiakkaat bongaavat niitä samoja juttuja. Ja juu, hieno jakkara.

 5. Anne

  Kiva kuulla, yksilöllisyys on kiinnostavaa aina 🙂 Tekstiileissä kyllä on paljon valinnanvaraa, sekin voi vaikeuttaa valintoja. Mutta kannattaa myös kysellä apua ja mielipiteitä jos itse ei oikein osaa päättää. Tuossa julisteessa on aivan ihana sanoma!

 6. Anne

  Juuri noin, kuulostaa hyvältä 🙂 Tervetuloa piipahdukselle!

 7. Anne

  On tainnut hävitä, sillä en ole sitä nähnyt – minulla tulee vielä kaikista meili. No kiva kun jätit kommentin uudelleen. Valitettavasti en osaa sanoa mikä kasvi on…

 8. Hei! Kyseessä begonia-lajike. Niitä on useissa eri väreissä. Näyttäisi kuningasbegonialta eli rex-begonialta.
  Hyvää uutta vuotta 2018!
  Tiina