”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala
Rakastan erilaisia asetelmia sisustuksessa. Vaikka olenkin erittäin selkeiden tyylien ihailija ja omakin tyylimaailma on jokseenkin yksinkertainen, pidän tunnelmasta jota erilaiset yksityiskohdat luovat sisustukseen. Esineillä ja somisteilla saa myös kätevästi muutettua kodin tunnelmia. Joskus palkitsen itseni esimerkiksi suursiivoupäivän jälkeen luomalla uudet esillepanot ympärilleni. Saatan pyöritellä esineitä myös inspiraation puuskassa, jos vaikka haluan tuoda esille tiettyä teemaa joka on innostanut minua. 
Iittalan tuotteet ovat minulle kovin rakkaita ja niitä on esillä siellä missä olenkin. Ajattelinkin koota tähän postaukseen muutamia esimerkkejä, kuinka tykkään yhdistellä satunnaisia juttuja keskenään. 
 
Avohyllyt ovat nyt kovin trendikkäitä, enkä ihmettele miksi. Sisustukset ovat nykyään aika harmonisia ja kaipaavat kenties vähän potkua ja väriä. Sitä on helppo luoda keskitetysti, vaikka sijoittamalla johonkin avohyllykkö, missä voi säilyttää kauniita esineitä ja esillepanoilla voi tuoda tunnelmaa tilaan. Tässä hyllykössä on huolettomasti aseteltuna lukemisia, taidetta, viherkasveja ja esineitä.  

 
Iittalan Birds by Toikka Anna -lintu on kunniapaikalla ja sen kaunis kuparinsävyinen lasi antaa upeasti väriä kokonaisuuteen. Mukaan on poimittu isäni värikäs maalaus ja huomatkaa että asetelmaan on valittu kirjat ja lehtipinokin säyvyjä täydentämään. Pidän siitä, että esineitä on aseteltu lehti- tai kirjapinojen päälle.

Kukkakaupasta tarttui mukaan nyt ihastuttavia värikkäitä kukkia, valitsin keltaista ja pinkihtävää oranssia. Kukat olen asettanut Ittala x Issey Miyake -maljakkoon, johon mahtui hyvin tuommoinen pieni nippukin. Vieressä pieni Vitriini-rasia, joka tuo asetelmaan sopivan täydennyksen.

Miksei sohvapöydällekin voi rakentaa inspiroivaa kollaasia. Innostuin kovasti tässä lasin heleydestä, turkoosista, viininpunaisesta, betonista ja kullanhohdosta. Ruotsin matkalta Fotografiskasta ostin kauniita taidekortteja ja hauskan Instagramia valottavan kirjan. Iittalan Vitriini-rasiat ovat mitä mainioimpia sohvapöytäasetelmissa, vaikka ihan vain koristeina, tai niihin voi sujauttaa vaikkapa jotakin syötävää – nameja tai pähkinöitä. Ultima Thule -tuikkukippo on kiva vastakohta sileälle lasille, jota taas Vitriini-rasiat ovat. Erilaisia struktuureja yhdistämällä asetelmista tulee aina mielenkiintoisempia.

Kokeilin myös toisenlaista asetelmaa sohvapöydälle. Tässä on graniittilaatan päällä Nappula-kynttilänjalka ja Kastehelmi-tuikkulyhty. Kukat olen asetellut Kastehelmi-sarjan siniseen purkkiin ja lisää sinistä sisustukseen tuo Taika-sarjan tyyny – minusta aivan ihana tuossa sinisessäkin sävyssä. Avoinna oleva kuvasto on Iittala Journal, joka on inspiroiva julkaisu muotoilusta kiinnostuneille.

Jos pitäisi valita yksi ehdoton lemppari Iittalan tuotteista, olisi se kyllä vaikeaa, mutta taitaisin kuitenkin valita Leimu-valaisimen. Pysähdyn niin usein vaan ihastelemaan sitä. Tykkään sijoittaa Leimun viereen jotakin muuta lasista pientä, se täydentää kivasti vaikutelmaa. 

Esineillä saa todella paljon tunnelmaa sisustukseen, samoin kuin materiaaleilla – lasilla, metallilla, kivellä, puulla, betonilla, tekstiileillä jne. Minä tosiaan saatan välillä vain istahdella ja katsella ympärilleni. On todella rentouttavaa olla kauniissa ympäristössä, jossa pienet yksityiskohdat luovat tunnelmaa.

Arvatkaahan tykkäänkö rakentaa asetelmia myös yöpöydälle. Minulla on aina oltava sängyn vierellä valaisin, käsirasva, luettavaa ja mielellään myös kynttilä.

Millaisia asetelmien luojia te olette – onko teistä kiva kokeilla jänniä yhdistelmiä, vai pidättekö enemmän simppelistä harmoniasta?

*kuvien Iittala-tuotteista suurin osa saatu osana vuosiyhteistyötä

2 Comments

  1. Kauniit Iittalat ja hienot asettelut. Sisustukseen saa pienillä ideoilla ja esineillä uutta ilmettä.