Tykkään lukea hauskoja kirjoja, jotka ovat visuaalisia ja joissa on oivia vinkkejä asioihin. Yksi lempparikirjoistani on siivousaiheinen kirja, palaan siihen usein uudelleen. Äskeisellä Tukholman reissulla Fotografiskasta ostin kuvan Instagram-kirjan, joka onkin osoittautunut oikein mukavaksi ja kiinnostavaksi luettavaksi – vaikken yritäkkään saavuttaa instakuuluisuutta. On kuitenkin aina mielenkiintoista lukea vinkkejä johonkin, mitä itsekin tekee.

En vielä ole ennättänyt lukea koko opusta pieteetillä, mutta pikaisen selailulukemisen tuloksena poimin ainakin tällaiset viisi vinkkiä meille kaikille instagrammaajille:

-Innostus – luo instagramiin raikas ja persoonallinen tyyli, kun luot jotain omaa, siitä syntyy innostus, joka välittyy toisillekin ja antaa itselle energiaa tuottaa sisältöä.

-Yhtenäisyys – pidä feedi visuaalisesti yhtenäisenä, se luo lisää kiinnostavuutta uusille mahdollisille seuraajille.

-Profiili – Mieti tarkasti nimimerkkisi (helposti muistettava ja luettava) ja mieluusti käytä samaa muissakin kanavissa, näin sinua seuraavat tunnistavat sinut helposti muuallakin. Mieti myös profiilikuvasi, yksinkertainen ja selkeä on paras valinta.

-Kuvakulmat – Kokeile mielenkiintoisia kuvakulmia. Esimerkiksi kaupunkinäkymä kuvattuna alhaalta tai julkisivu taivasta kohti jne. Ja hei, vaikka kuvaat puhelimella, muista puhdistaa kameran linssi ennen kuvan nappaamista. Puhtaasta linssistä tulee todella iso ero – puhelimella vielä suurempi kuin järjestelmäkameralla.

-Kommunikoi – Kommentoi toisten kuviin ja muista vastata tai ainakin huomioida itse saamasi kommentit. Vuorovaikutus on tärkeä osa sosiaalisen median jujua.

Näihin kaikkiin vinkkeihin voisin itsekin panostaa enemmän. Joskus on siis ihan paikallaan kerrata jopa ”itsestäänselvyyksiä”. Yksi mieleen tuleva juttu on muuten millä kielellä päivität feediäsi. Itse jätin jossain vaiheessa englannin pois, sillä oikeastaan priorisoin suomalaisia seuraajia. Huomasin tilastoista, että omat seuraajani ova lähes kokonaan suomesta – eli moikka teille! Jos et muuten vielä seuraa minua instagramissa, olisi mukava jos seuraisit @muotimielessa.

Oletko sinä aktiivinen instagrammailija – linkitä tilisi tähän niin kurkkaan!

 

6 Comments

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Päivittelen suhteellisen aktiivisesti, välillä kerran päivässä, mutta en ole ottanut siitä stressiä jos ei ehdi tai ole asiaa… Pitäisikin kiinnittää vielä enemmän huomiota moniin nostamiisi asioihin, erityisesti tuo yhtenäisyys on itsellä vielä hakusessa. Jotenkin tuntuu, että on vaikea saada 'punaista lankaa' visuaalisuuteen, kun kirjoitan niin laajasti lifestylestä. Mutta pitää miettiä miten sen ratkaisisin, se on kyllä tärkeä asia. Olen välillä kirjoittanut vain suomeksi ja nyt olen lisännyt sinne lyhyen referaatin englanniksi, mutta en ole edelleenkään ihan varma kannattaako pitää molemmat kielet. Miten kommentoisit sitä?

  Tässä linkkini:https://www.instagram.com/sopusointujablog/

  Terkuin Maarit

 2. Tykkään kovasti instagrammailla, kiitos vaan vinkeistä, täytyy kiinnittää noihin asioihin enemmän huomiota.

 3. Anne

  Minun pitäisi ehdottomasti itse skarpata jälleen jokaisessa mainitsemassani kohdassa. Tämä oli samalla muistutuslista itselleni. Yritän päivittää instagramiani joka päivä, valitettavasti ihan en ole siinä onnistunut. Yhtenäisyys on itsellänikin se johon pitäisi erityisesti kiinnittää enemmän huomiota. Minusta ei haittaa vaikka kuvien aiheet seikkailevatkin siellä täällä – kun lifestyleä kerran tehdään. Enemmänkin haluaisin itse satsata kuvien harmoniseen sävymaailmaan.

  Tuo suomen kieli on minulla ihan vaan sen takia, kun en ole havitellut kansainvälistä seuraajakuntaa kummemmin. Joskus laitelin englanniksi ja käytin välillä molempiakin kieliä. Tottakai paras olisi varmasti yhdistelmä molemmista kielistä, mutta itse mietin sitä että mikä pointti, kun kuitenkin valtaosa seuraajista puhuu suomea. Käytän hastageissa englantia, joten niistä selviää kuitenkin jotakin enkuiksi.

  Kivaa loppuviikkoa Maarit!

 4. Anne

  Kiva jos näistä oli iloa! Täytyy tosiaan itsekin muistaa omat vinkit 🙂

 5. Olen pitänyt instatiliä jo aika monta vuotta ja muistan kuinka sinä olit ensimmäisiä ketä aloin seurata. Ihailen tilejä joissa on se punainen lanka. Itseltäni se puuttuu ajoittain. Seuraajat tuntuvat tulevan ja menevän sen mukaan minkä tyyppisen kuvan otan. Kaikenlaiset gofollow ja seuraamua jutut eivät ole mun juttu. Mitä sinä olet niistä mieltä? Hauska kirja, kauniskin ! Hyvää viikkoa.

 6. Koska instailen vain omaksi huvikseni, en mieti ulkonäköasioita lainkaan. Olen kirjoittanut vain englanniksi ja seuraajistani yli puolet on näppituntumalla ulkolaisia, mikä on minusta tosi antoisaa. Merja