Olipas hauskaa kun Modernisti Kodikas -blogin  Kerttu heitti minua vanhalla kunnon blogihaasteella. Tällaisia on niin kiva tehdä, etenkin kun on ollut kiireistä, ettei ole ennättänyt miettiä erityisiä blogikuvia. Piipahdettiin nimittäin juuri pienellä Tukholman reissulla. Olisin mieluusti kuvaillut siellä blogiin jotakin, mutta sää oli sen verran suhmurainen, että kamera jäi pois matkasta. Nyt vaan rentouduttiin.
Mutta haasteen pariin. Tässä on tarkoitus kertoa muutamia hyviä asioita ihan vain elämään liittyen. Onkin muuten joskus ihan tarpeellista pysähtyä hetkeksi ja miettiä mitä itselle tärkeitä ja hyviä asioita ihan jokapäiväiseen elämiseen liittyy.
Kolme hyvää asiaa päivässäni:
Hidas aamiaishetki, jonka nautin mielelläni joko hyvässä seurassa tai sitten ihan itsekseni sängyllä syöden ja lehtiä lukien. Minusta on mukava aloittaa päivä positiivisella tavalla ja siksi aamupalahetki merkitsee itselleni paljon. 

Oma työ, missä voin vapaasti toteuttaa itseäni. Olen huomannut miten päivähommista pois hyppääminen on asettanut pieniä haasteita päivärytmeihin. Kestää totutella uudenlaiseen tahtiin. Vuoden vaihteen lomakausi ja muut elämän haasteet ovat vielä tehneet uudesta työrytmistä sekavaa. Mutta kalenterissa alkaa näyttää niin tiuhalta, että työpäiviä on selvästi jaksotettava tehostetummin.

Kauniit asiat, joita en lakkaa arvostamasta ja ihastelemasta. Viihdyn tietysti nätissä ympäristössä ja olen onnekas kun saan viettää aikaani useammassakin kauniissa paikassa. Kauneutta näen myös monessa pienessä asiassa, se on minusta ihanaa kun voi sykähtyä päivittäin jostakin asiasta.

Kolme hyvää asiaa minussa: 
Lempeys, sillä olen kuullut usein olevani sellainen. Minusta on mukava hemmotella läheisiä ja muutenkin kohdata asioita positiivisella ja pehmeällä tavalla. Lempeyttä on monessa muodossa, se voi olla perinteisen hellyyden lisäksi toisen kuuntelemista ja huomioimista, positiivista lähestymistä elämään tai vaikka suvaitsevaisuutta.
Rentous, sitä on joskus vähän liikaakin. En hirmuisesti ota paineita meneekö joku pieleen tai epäonnistunko jossakin asiassa. Niinpä minä hermostun tai vihastun tosi harvoin. 
Nopeus, minua ei tarvitse odotella. Olen ajoissa kun tehdään lähtöä tai kun on tapaaminen. Touhuan myös ripeästi käytännön asioita – no okei, joskus vähän saattaa sen takia tökkiä toteutusvaiheessa, mutta yleensä kuitenkin onnistun tekemisissäni lopulta. Tästä ominaisuudesta läheiset välillä vähän huvittuvatkin..

Kolme hyvää asiaa elämässäni:

Perhe, omasta mielestäni tietysti maailman ihanin. Minä olen läheinen sekä siskoni että vanhempieni kanssa. Veljen kanssa en niinkään, koska ollaan vähän tekemisissä, mutta aina kun ollaan niin on kivaa.

Muut läheiset, joista on tullut entistä läheisempiä syksyn kuluessa. En aina voi ymmärtää miten onnekas olen ollutkin vaikeina aikoina. Onneksi on näitä tyyppejä, jotka ovat supertärkeitä. Eli nyt tuntuu siltä, että ihmiset ovat tärkeä osa elämääni.

-Tasapaino, sillä vaikka elämä on tällä hetkellä eräänlaisena pirstalekasana, itse olen aika tasapainoinen ja siitä olen kiitollinen.

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna: 

Työ, sillä odotan mitä saan kokea ja tehdä sen tiimoilta. Uudet työkuviot ja ihmiset siinä luovat mielettömästi energiaa ja intoa. Kunhan vaan pääsen vauhtiin, voi mitä tahansa tapahtua – niin on minusta aina, joten toivon että tekin siellä uskotte itseenne ja luotatte kaiken menevän huikean hyvin, kunhan vaan tekee sitä mikä on itselle luontevaa ja tärkeää.

-Matkat, koska aion ehdottomasti matkustaa enemmän kuin ennen. Vaikka vain pieniä pyrähdyksiä.

Kodin laittaminen, en malta odottaa että asuntoasiani tasapainoontuvat ja pääsen suunnittelemaan uutta sen tiimoilta.

Kolme hyvää asiaa blogissani:

Lukijat, sillä tiedän että teitä on niin paljon, jotka olette seuranneet minua vuosikausia ja edelleen jaksatte tsempata ja olla mukana. Tietysti myös kaikki muutkin seuraajat, jotka toivottavasti vierailevat mielellään juttujeni parissa.

Asioiden jakaminen, sen takia alun perin perustin blogini. Blogi on ollut vuosien varrella minulle yksi tärkeimmistä ystävistä. Silloin kun ei ole ollut muita joiden kanssa hömpötellä, olen voinut jakaa kauniita ja inspiroivia asioita blogin kautta toisille samoista jutuista innostuville.

Yllätyksellisyys, johon törmää lähes päivittäin. Ehkä keksin itse juttua miettiessäni jonkin oivalluksen, mistä yllätyn itsekin, koska joudun vähän pinnistämään teidän takianne. Niinpä saatan huomata asioita, joihin en muuten ehkä kiinnittäisi ihan niin paljon huomiota. Lisäksi yllätyksellisyys siinä, mitä kaikkea saakaan tehdä ja kokea blogin ansiosta.

Kolme bloggaajaa joiden toivoisin vastaavan kysymyksiin:

Pakko valita nämä läheisimmät tytöt tähän, mutta napatkaa muutkin haaste jos haluatte – käyn mielelläni lukemassa teidänkin vastauksenne!

-Valkoinen Harmaja
-Pihkala
Coco Sweet Dreams

——-

Päivät ovat kulunneet vikkelään. Huomenna on taas perjantai ja viikonloppu edessä. Meillä on huomenna illalla tiedossa mukavaa iltamenoa taas kerran. Perjantaisista kokoontumisista alkaa tulla jo melkein ihana perinne kaveriporukassa.

Iloista loppuviikkoa!

15 Comments

 1. Mukava lukea asioita Sinusta. Entä rakkaus ja puoliso, mainitsit vain perheen.

 2. Kiitos mukavasta blogista. Täällä me lukijat ollaan, vaikka harvoin tuleekaan kommentoitua. Mutta. Voin kertoa, että usein ihastelen ja hymyilen lukiessani blogiasi. Tämä on hyvänmielen blogi, minun mielestäni ainakin. Mukavaa viikonloppua!

  Anna-M

 3. Just noin se menee, olet itsesi kanssa tasapainossa ja osaat arvostaa elämää ja ystäviä lähelläsi! Asioilla on tapana järjestyä, olivat ne mitä tahansa, mutta omaa panosta se vaatii ja olet tiedostanut sen! Kaikkea hyvää sinulle, pidä mukava viikonloppu, nauti joka hetkestä!

 4. Voi hyvä tavaton kuinka röyhkeitä ihmiset voivat olla. Aika suoria kysymyksiä yksityiselämästäsi.

  Kaikkea hyvää sinulle Anne, kerroit että viime vuosi on ollut sinulle raskas, toivottavasti kuluva vuosi tuo paljon uutta ja hyvää elämääsi!

  Mai, pitkän linjan lukijasi

 5. Tuulannelin blogissa tämän haastiksen jo näinkin, tosi kiva ja hyvänmielen haaste. Nappaan tämän mukaani ?

  Kivaa viikonloppua!

 6. Mitä röyhkeyttä siinä on jos kysyy tarkennusta haasteeseen, tai muuttoaikeista kun postauksessaa jo viitataan asuntoasioihin? Ihme naurettavaa puolestanärkästymistä, täysin tarpeetta! Oletat että jos itse luet joka ikisen postauksen mitä bloggaaja tekee ja seuraat hänen elämäänsä suurennuslasilla, että muutkin tekevät niin. Voin kertoa että eivät tee ja siksi kysyvät, aikuinen ihminen varmaankin osaa punnita miten vastaa. Tsiisus…

 7. Anne

  Oi, kiva kuulla että minusta on kiva lukea 🙂
  En ollut naimisissa, vaan pitkässä parisuhteessa.. Mainitsin läheiset, se sisältää erittäin tärkeitä ihmisiä.

 8. Anne

  Kiitos sinulle aivan ihanasta ja mieltä kovasti lämmittävästä kommentista <3

  Ihanaa viikonloppua!

 9. IHana postaus. Välillä on kyllä hyvä pysähtyäkin miettimään positiivisia asioita sillä itse ainakin huomaan välillä sortuvani valittamaan ihan liian helposti.

 10. Anne

  Kiva jos se välittyy minusta 🙂 Olen kyllä aika itsenäinen, vaikka ympärillä onkin tukijoita. Itsenäisyys on minusta tasapainon edellytys.

  Kaikkea hyvää myös sinulle ja kivaa viikonloppua!

 11. Anne

  Kyllä vaan, omakotitalon laitan myyntiin tuossa kevään aikana 🙂

 12. Anne

  Heippa molemmat 🙂
  Olen tietty avannut somessa jo aika avoimesti yksityiselämääni, ihan sen takia, ettei siitä tulisi turhia spekulaatioita ja toisaalta, miksei kertoisi mitä tapahtuu. Onhan tällaiset asiat vain normaalia elämää.

  Kiitos Mai tsempeistä <3 ja samoin sinä Anonyymikin <3 On aivan mahtava tunne huomata, miten siellä myötäelätte kanssani.

 13. Anne

  Oo, kiva juttu Tuija, poikkeanpa kurkkaamassa postauksesi 🙂

 14. Anne

  Kiitos! Juu, yritän itse aina etsiä kaikista jutuista ne positiiviset puolet, silloin jaksaa paljon paremmin, etenkin ikävämpinä aikoina. Toisaalta, tietty joskus voi vähän valittaakin, silloin kun on todellinen aihe. Toivottavasti vaan semmoisessa tilanteessa saa sitten tsemppiä läheisiltä, niin valitukset on nopeammin taas sivuutettu.