Näin vuoden alkajaisiksi olen lukenut monesta blogista ihania trendiennusteita, kuten Suvin ja Maijan postaukset. Niin blogeissa kun sisustuslehdissäkin povataan vihdoin värejä lisää. Itsekin olen pitkästä aikaa innostunut lisäämään sisustukseen reippaasti sävyjä. Kun sain valita itselleni Lovely Lineniltä uudet petivaatteet, ei tarvinnut kauaa miettiä mihin väriin päädyn. Ihastelin jo heidän esitteistään hulppeaa lilaa värimaailmaa ja valitsinkin makuuhuoneeseen rohkeat lilat lakanat. 
Tulipas harmaasävytteiseen huoneeseen roimasti lisää tunnelmaa. Kuvasin nämä erittäin pimeänä päivänä, joten fiiliksestä muodostui erityisen hämyinen. Hämärään sopi ihanasti tunnelmoida kynttilänvalossa – melkein makuuhuone parhaimmillaan (tai no jos ei lasketa kesäaamuisia valaisevia auringosäteitä).  
Uusien lakanoiden lisäksi valitsin uuden puolipäiväpeiton, eli tuommoisen kookkaan kaksipuoleisen torkkupeiton, jonka toinen puoli on kaunista harmaata villaa ja toinen luonnonsävyistä pellavaa. Pidän paljon rennoista petauksista, kuten tiedättekin. Tällöin perinteisen päiväpeiton sijaan suosin usein erilaisia torkkupeittoja ja kevyitä rennosti sängylle huiskautettuja päiväpeitteitä.

Ja pidän myös sängyssä syömisestä – tai tarkemmin aamukahvittelusta. Joinkin toisen kierroksen aamukahveja, kyljessä naapureilta saatuja itse leivottuja mantelipikkuleipiä. Tällaiset rentotumishetket ovat kyllä ihan parhaita. Seurana vaikka sisustuslehti.

Olen kyllä aivan innoissani nyt erilaisista värikkäistä lakanoista. Vaikka en varmasti koskaan luovu perinteisistä valkoisista lakanoistani, on kiva tuoda makuuhuoneen sisustukseen tunnelmaa erilaisilla tekstiileillä.

Lovely Linenin tekstiileitä saa Sisustuksen Koodista!

Oletteko te jo hurahtaneen väreihin lakanoissa – tai muuten?

4 Comments

  1. Minä olen aina tykännyt väreistä pussilakanoissa ja lakanoissa. En nimittäin voisi edes kuvitella valkoisia petivaatteita. En juuri muuten käytä beigeä ja vaaleanpunaista, mutta makuuhuoneeseen ne värit sopivat. Löytyypä meiltä myös joulunpunaisia ja violetteja lakanoitakin sekä eri kuoseja hempeissä sävyissä (raitaa ja ruutua).

    Sinä jos joku tunnet eri värisävyt. Kerrotko, mikä ero on lilalla ja violetilla? Itse miellään violetin sellaiseksi, että siinä on lilaa enemmän sinistä sävyä.

  2. Anne

    Mulle taas valkoiset petivaatteet on ikuinen perusjuttu, mutta on kyllä aivan ihana välillä kokeilla sävyjäkin. Ja totta että makkariin sopii hyvin pehmoiset sävyt, kuten mainitsemasi beige ja vaaleanpunainan. Värejä tykkään käyttää tosiaan välillä, mutta itselleni kuviolliset lakanat vaativat vähän totuttelua, mutta jos osuu oikeat kuviot niin miksei niitäkin joskus.

    Musta on tosi vaikea määritellä juuri noiden värien eroja, sanon itse mielummin aina lila kun violetti. Mutta jos oikein vääntäisi, niin ehkä violetti on syvempi ja tummempi ja lila vähän heleämpi ja vaaleampi samoista sävyistä. Ja juu ehkä violetti on hiukan sinisempi. Vähän sama pohdinta mulla on aina vaaleanpunaisen ja roosan välillä 🙂