Viimeaikoina sisustusjutut eivät ole hirmuisesti pyörineet omassa päässä, sillä koti on pienessä murroksessa ja töissä Sisustuksen Koodissakin olen ollut vähemmän. Mutta enhän malta silti olla uppoutumatta välillä ihaniin sisustuksiin ja ammentaa niistä inspistä omiinkin tarpeisiini. Nyt olen innostunut väreistä, kuten moni muukin tällä hetkellä. Ihastelin tänään tätä Alvhemin sivuilta poimimaani kotia, koska siinä on paljon viehättäviä yksityiskohtia mihin tarttua inspomielessä.

Tykkän selata kauniita kotikuvia ja minusta on välillä kiva tallentaa niitä tänne blogiinkin, vaikka jotkut teistä ehkä ovat näihin jo ennättäneet törmätäkkin. Toisaalta, on ehkä kiva lukea huomioita kuvista, vaikka olisi ne jo nähnytkin.

Itse ihastuin tässä kodissa keltaisen ja petrooliin taittavan sinivihreän sävymaailmaan. Lisäksi huokailen ihastuksesta tauluasetelmia – ne on toteutettu niin rennolla ja villillä otteella.

Kromirunkoinen nahkatuoli on mielettömän kivan näköinen. Nahka viehättää kovasti myös taas, etenkin ruskean eri sävyissä. Se sopii kauniisti murrettujen värien seuraan. Ja tottakai viherkasvit siellä täällä antavat sisustukselle pehmeyttä ja tuovat tietynlaista boheemia ilmettä, josta itse pidän paljon.

Minusta kauniin kodin ei tarvitse näyttää luksukselta, vaan kutsuvalta. Ajattelen usein, tekisikö minun mieli hypätä kuvassa näkyvään tilaan ja oleskella siellä. Tuonne keittiönpöydän ääreen istahtaisin mielelläni ja nappaisin suuhuni muutaman aprikoosin vadista. Juuri sellainen tunne kertoo onnistuneesta tunnelmasta ja sisustuksesta. Että tuntisi olonsa kotoisaksi vieraassakin paikassa noin melkein hetimiten.

kuvat: Alvhem

Sängyllä on kivasti sekoiteltu erivärisiä tyynyjä ja päiväpeitto on taiteltu rennosti lakanoille. Voisin itse harkita seuraavaksi juuri vihreään taittavia lakanoita, niin herkulliselta nuo sävyt näyttävät tuossa petauksessa.

Odotan tosi paljon, että omat asuntoasiat tulevat jossain vaiheessa taas normaaliin tilaan, niin pääsen innolla touhuamaan kotona sisustusjuttuja. Nyt hääräilen lähinnä toisten nurkissa – enkä malta olla kyllä ihan täysin sisustelematta sielläkään…

Se tunne kun saa asetella leikkokukat maljakkoon, sytytellä kynttilät ja rentoutua ympärille katsellen. Tiedättehän.

Mahtavaa tulevaa viikkoa!

4 Comments

  1. Onpa kaunis asunto ja koko sen sisustus, WAU! Kiinnitin huomiota samoihin asioihin kuin sinäkin ja juuri se tunne: tekisikö mieli hypätä tuonne ja viihtyä… Se on onnistuneen kodin resepti, jos näin kokee <3. Tämä on malliesimerkki siitä, ettei ole liian "siloiteltu" mutta samaan aikaan kuitenkin tyylikäs ja trendikäs. Oikein ihanaa viikkoa Anne sinulle <3.

  2. Ihana sävy seinissä, tuollainen luunvalkoinen. Voi kun löytäisi tuon sävyisen maalin! Kaikki taitetut valkoiset tuntuvat olevan liian harmaita tai kovin kellahtavia.

  3. Anne

    Eikö aika ihanan rento ja kutsuva. Pidän paljon tosiaan myös värimaailmasta – miten nyt niin innostuukin vähän räväkämmistä jutuista. Juuri niin, onnistuneeseen kokonaisuuteen tuntuu luontevalta ja kutsuvalta mennä.

    Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa viikonloppua Jutta! <3

  4. Anne

    Tosiaan, joskus pehmeä valkoinen toimii heleämpää paremmin. Muutama kiva sävy voisi olla esim. Tikkurilan G503 (Kalla), sitä on usein määritelty esim. vanhempien talojen seiniin kun halutaan täyteläistä valkoista sävyä. Tikkurilalla on myös uusi "Tikkurilan valkoinen" sävy, joka on tehty nimenomaan vähän kellertävän lämpimäksi, seinässä se on raikas, vaikka taittaa selvästi lämpimään. Lisäksi voisi kokeilla perinteistä listavalkoista, jota käytetään vakiona ovissa, karmeissa ja listoissa – niin ne eivät ainakaan erottuisi seinävalkoisesta.