Erityisen kiireisenä alkavan helmikuun aloittajaksi sopi ihanasti oikea hupsuttelupäivä Helsingissä. Työn takia piipahtelen tuon tuosta Helsingissä, silloin moodi on lähinnä työjutuissa ja olen yleensä yksin liikkeellä. On ihan erilaista lähteä viettämään päivää rennolla meiningillä – pelkästään haahuilu ja rentoutuminen mielessä. Oltiinkin tällä viikolla sellaisella reissulla ja miten kiva päivä olikaan.
Tällä kertaa seuralaisella oli kamera mukana ja sain kerrankin Helsinki-päivästä kuvia tänne bloginkin puolelle. Tässäpä siis satunnaisia otoksia päivämme varrelta.
Saavuttuamme aamupäivällä Helsinkiin, suunnattiin ensimmäisenä kahville. Parituntinen bussissa oli tehnyt tehtävänsä ja kahvihetki tuntui maailman parhaalta idikseltä. Mikäköhän siinä on, että vieraassa kaupungissa kahvihetket tuntuvat aina erilaisilta kun kotikaupungin kahviloissa. Ja söin loppuun kuvassa näkyvän kakkupalanjämät – tiedoksi ihan vaan jos joku epäilisi minun jättävän herkkuja lautaselle.

(takki COS*saatu / neule Samsoe/Samsoe / farkut HM / kaulakoru Sugar*saatu / 
laukku Chanel / nilkkurit BilliBi)

Sää oli keskiviikkona mitä mainioin, aurinkokin pilkahteli jossain välissä. Vaeltelimme vailla päämäärää ja piipahtelimme kaupoissa. Vepsäläisen uusi myymälä Habitatin kyljessä oli tosi inspiroiva, erityisplussaa myymälän värimaailmalle.  Sisustusliikkeitä on ihana kiertää, aina löytyy jokin uusi idis tai huomio. Itse sisustusliikkeen pyörittäjänä ihailen toisten valintoja ja esillepanoja. Nyt tuntui että kaikissa paikoissa oli erityisen ihanaa – olen iloinen värien ja rentouden paluusta sisustustrendeihin. Myymälätkin näyttävät kotoisammilta kuin aikoihin. Myös meillä Sisustuksen Koodissa on nyt luotu kodinomaista tunnelmaa myymälään. Kaupassakin voi olla viherkasveja, lehti- ja kirjapinoja sekä erilaisia asetelmia.

 

Päivän teema oli myös hidas hengailu, niinpä istahdimme jo lyhyen kierroksen jälkeen taas ravintolapöydän ääreen. Päiväolut sopii vapaapäivään oikein mainiosti, etenkin kun juoman seuraksi poimi hiukan suolaista.

 

Kuinka kauan voi istuskella viihtyisässä ravintolassa, jutellen ja katsellen ihmisiä. Ihanan kauan, kun ei ole kiire mihinkään. Minusta on kiva tutkia ravintoloiden sisustuksia; ihailla materiaaleja, värejä ja oivalluksia. Joissakin paikoissa tulee fiilis, että ”voi kun pääsisi vähän fiksailemaan valintoja”- kokonaisuudesta tulisi vielä kivempi. Sitten on ravintoloita, joissa kaikki tuntuu natsanneen oikein hyvin kohdilleen. Sisustushullu pohtii aina tällaisia asioita.

Tiedättekö, että vaikka piipahdettiin monessa kaupassa niin en ostanut mitään. Aina ei tarvitse saada kaikkea kivaa jota ympärillään näkee. Tätä olen vähän opetellut. Huomasin muuten, kuinka vaatekauppoihinkin on tullut ihanan paljon värillisiä vaatteita – kevään ykkösväri taitaa olla keltainen. Oletteko te bonganneet erityisen paljon keltaista? Tuntuu hassulta puhua väri-ihastuksesta, kun katselee minun asuani. Pohdittiinkin nauraen, kuinka monta harmaata (melkein samanlaista) neulepaitaa omistankaan. Mutta voin rakastaa sekä värejä että neutraalia sävymaailmaa. 

Illalla hyppäsimme bussiin ja kotimatka taittui väsyneenä jopa välillä torkkuen. Turusta ei oikeastaan ole kovin pitkä matka Helsinkiin. Ensi viikolla kalenterin mukaan piipahdan siellä taas kahtena päivänä.
Mukavaa viikonloppua!

16 Comments

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia kauniista pääkaupungistamme! Kyllä on tosiaan mukava joskus höpsötellä siellä.

 2. Helsinki on ihana ja tuntuu kun siellä käy, että on ihan eri maailmassa.Harvoin käyn, kun junallakin menee päivä matkaan, mutta just tuollainen nauttiminen ja hidas kulkeminen ja Ihmettely on parasta.Ja bonuksena kahvilat ja ravintolat, joita kotimaisemissa ei todellakaan ole.
  -AM

 3. moi! nyt taidat kyllä olla rakastunut… ei tähän tosiaan tarvitse vastata 🙂 mutta näyttäis vähän siltä. peukku!

  T

 4. Hei,upeita kuvia…silmään osui todella herkullisen sävyinen kynsilakka, mikähän se on?��

 5. Anne

  Kiitos vaan kuvaajalle, minustakin nämä kuvat ovat ihanat. Ja onpa tosiaan erilaista viettää mukavaa kaupunkipäivää, verrattuna siihen kun yksin kiitää työjuttujen parissa.

 6. Anne

  Juuri niin, melkein kun olisi pieni kaupunkilomamatka ulkomailla. Tosin pitäisi etukäteen vähän suunnitella mihin haluaa mennä – etenkin syömään. On niin paljon ihania paikkoja joita ei ole vielä löytänyt, vaikka sehän on vaan positiivinen asia.

 7. Anne

  Kiitos, minustakin ihanat tunnelmalliset kuvat. Kynsilakka on Dotsista ja Fnug-merkkinen, sävy GO-TO.

 8. Samaa kommentoin kuin muutkin. Kuvat ovat kauniita! Ne onkin taidettu ottaa erityisen linssin läpi, jos tiedät mitä tarkoitan… 😉

  Poletti