”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Arla
Hui minkälainen vuoden alku itselläni on ollut. Viime vuonna alkanut elämänmuutos on konkretisoitunut viikko viikolta uudenlaiseen elämään totutteluun – ”uusi elämä” on alkanut. Koska viime vuosi oli aika rankka, päätin uuden vuoden tienoilla pysähtyä oikeasti miettimään mitä tälle vuodelle toivon. Olen mukana Arlan kampanjassa, jossa tehtävänä oli laatia itselle 12 viikon suunnitelma omista tavoitteista tälle vuodelle.
Uusi vuosi on aina pienellä tapaa uuden alku, siksi ehkä silloin tulee tehtyä ajatuksiin ja toivottavasti omiin toimiinkin jonkinlainen ryhtiliike. Minulla on selvä päämäärä – ennen kaikkea pitää itsestäni parempaa huolta.

Itsestään huolta pitämiseen liittyy monta erilaista osa-aluetta. Fyysisellä puolella sitä on tietysti kehon lempeä kohtelu syömällä hyvin ja liikkumalla. Psyykkisellä puolella on tärkeää pyrkiä tasapainoon ja onnellisuuteen. Siihen auttaa ainakin mutkaton suhtautuminen asioihin ja läheiset ihmissuhteet.

On ollut aika kiva kiinnittää eritystä huomiota erilaisiin hyvinvoinnin osa-alueisiin. En myönnä onnistuneeni täydellisesti kuluneiden viikkojen aikana. Mutta olen ehdottomasti skarpannut jokaisella sektorilla ja pakko myöntää, että voin koko ajan paremmin ja paremmin. 

-onnellisuus syntyy tasapainosta-
Pääset lukemaan laatimani 12 viikon tsemppausohjelman Arlan sivuilta.Oikeastaan kaikki luettelemani ajatukset pätevät jokaisen ihmisen elämään. Hyvinvointi lähtee kuitenkin ihan normaaleista ja hyvistä perusasioista. Onnellisuus syntyy tasapainosta ja sitä kohti on helpoin matkata positiivisella ja kärsivällisellä asenteella. Itse voi vaikuttaa moneen asiaan ja niihin mihin ei voi vaikuttaa, voi kuitenkin suhtautua maltillisesti.

Terveellinen syöminen merkitsee itselleni monipuolisuutta ja säännöllisyyttä. Ajattelen että keskityn hyviin ja ravitseviin syömisiin ja pidän kaikki turhuudet harvemmin sallittuina makupaloina. En tykkää syödä kerralla isoja annoksia ja pyöriä sitten ähkyssä. Jaksotan mielummin syömiset tiuhalle tahdille pieninä annoksina. Varsinaisten aterioiden välillä tarvitsen hyviä välipaloja. Silloin turvaudun mielelläni marjoihin, hedelmiin ja vaikkapa Arlan proteiinirahkoihin. 

Työelämän muuttuminen on myös ollut itselleni mielusaa vaihtelua. Lupasin poistua enemmän kotoa kuvailemaan ja inspiroitumaan. Siinä on vielä vähän tehtävää, mutta eiköhän tämä innostava luonnonvalo auta asiaa. Valokuvaus on supermielenkiintoista ja saan onnekseni toteuttaa siinä itseäni myös läheisten kanssa. Yhdessä tekeminen on aina parempaa. Olen onnellinen että saan tehdä unelmatyötä.

Touhukkaana ihmisenä on ollut jossain määrin vaikea totutella ajatukseen, ettei minun tarvitse huolehtia kaikesta arkielämässä. Olen opetellut köllimään tyytyväisenä, kun joku muu hääräilee keittiössä ja kotitöiden parissa. Vaikka rakastan ruoanlaittoa, on mahtavaa istua toisinaan valmiiseen pöytään nauttimaan arkiateriasta tai kellahtaa puhtaisiin lakanoihin, joita ei ole itse pedannut.

Kaikkein iloisin olen kuitenkin ystäviin satsaamastani ajasta. En olisi voinut viime vuonna edes kuvitella miten mahtavia hetkiä pääsen viettämään ihanien ystävieni seurassa. On oikeastaan aika kauheaa miten sitä olikin joskus kiinni omassa oravanpyörässä ja unohti millaista on antaa aikaa ja myös ottaa vastaan aikaa läheisiltä ihmisiltä. Tajuan nyt jälkeenpäin että olin ihan liian sulkeutunut omaan maailmaani ja työhöni. Arvostan edelleenkin työntekoa ja omaa aikaa, mutta sitäkin enemmän aktiivisuutta ja sosiaalisuutta. Näiden juttujen kanssa on hyvä rakentaa balanssi joka sopii itselle.

Käyn välillä lukaisemassa tuon laatimani tsemppausohjelman, sillä muistiin kirjoiteut tavoitteet auttavat muistamaan mihin suuntaan haluaa kehittyä. Ohjenuorat eivät ole tiukalla, vaan lempeällä otteella ne pitävät kiinni asioista jotka ovat itselle tärkeitä.

Pidätkö sinä hyvää huolta itsestäsi?

Comments are closed.