Olin tänään töissä Sisustuksen Koodissa ja kamerani sattui olemaan mukana. Nappasin teille muutamia kuvia saviruukuista. Minulla on nimittäin juuri nyt hirmuinen viherkasvi-innostus ja sen lisäksi saviruukkuihastus. Kun somistimme myymälää, päätimme ostaa koristeeksi erilaisia kasveja ja valikoimme niihin kaikkiin perinteiset saviruukut.

Viherkasveja ja kaktuksia sijoitellaan nyt eri puolille huonetiloja. Saviruukut näyttävät lämpimiltä ja kotoisilta modernissa sisustuksessa. Tällaisella pienellä valinnalla voi tuoda kotiinkin nyt niin trendikästä saven sävyä. Miten kivalta tuo kaktuskin näyttää ihan sohvapöydällä, vierellään Menun messinkisiä kynttilänjalkoja.

Muhkea köynösvehka taitaa olla yksi ehdoton suosikkini juuri nyt. Sen rehevät ja rennosti repsottavat oksat luovat huoletonta tunnelmaa. Saviruukku ja vihreä kasvi sopivat kauniisti mustan pöytäpinnan seuraan. 
Hienohelma on niin hentonen ja heleä kasvi, että se on minusta tosi kaunis valkoisessa ympäristössä. Ikkunalla on Hayn Tray-pöytä ja Menun kukkapylväitä.
 

Erilaiset begoniat ovat myös kauniita värillisine lehtineen. Asplundin senkillä ja Muuton hyllyköllä on oiva paikka saviruukutetuille kasveille. Ne tuovat pehmeyttä asetelmiin.

Tämä kasvi on ihana, mutten muista sen nimeä. Veistokselliset ja graafiset lehdet ovat upeat. Tuoli on Nikarin. Pidän nyt hirmuisen paljon saven ja puun yhdistelmästä. Tuommoiset neutraalit sävyt sopivat hyvin myös värikkäiden sävyjen pehmentäjiksi.

Saviruukkuja voi myös sekoitella muiden ruukkujen kavereiksi. Maija on asetellut tuohon kivasti kynttilänjalan ja kaksi kasvia. Pylväsmänen kaktus on myös vekkuli.

Mitäpä mieltä te olette perinteisistä saviruukuista?

Ja ai niin. Tukholman sisustusjuttua on tulossa pian blogiin – kunhan ehdin koostaa jutut kunnolla 🙂

Comments are closed.