Tällä viikolla tuli käytyä pitkästä aikaa Tukholman huonekalumessuilla. Instagramissa teille jo sieltä teinkin tarinoita, nyt on vuorossa lupaamani valokuvapainotteinen inspiraatiokooste. Valokuvista ja visuaalisista huomioista saan kiittää jälleen matkaseuraani! (Joka pyysi vielä sanomaan että messujen valaistus oli hankala kuvaamisen kannalta..)

Ensimmäinen kuva on Asplundin osastolta. Heidän puuterisen neutraali värimaailma oli messujen pehmeimpiä. Pidän kovasti Asplundin yksilöllisistä ja räätälöidyn oloisista kalusteista. Uusinta olivat nuo pyöreät rimajalkaiset pöydät. Pöydistä voi bongata kolme selkeää trendiä – rimoitus, pyöreä muoto ja hienostuneet värisävyt.

Kiintokalusteissa satsataan myös värivalintoihin. Niin keittiökaapistot kuin säilytyskalusteetkin ovat usein värillisiä. Maalipinnat ovat mattaisia ja säilytyskalusteissä näkyi myös metallia paljon, etenkin erilaisia verkkomaisia metallipintoja.

Keltaista olen povannut kevään trendiväriksi aikaisemminkin täällä ja kyllähän sitä bongasi paljon myös monilta messuosastoilta. Keltaisen kaveriksi oli usein yhdistelty syvempiä vähän jalokivimäisiä sävyjä. Tummanvihreä, luumu ja tumma harmaa toimivat minusta erityisen hyvin keltaisen seurassa.

 

Erilaisia rimoituksia, sekä seinissä että huonekaluissa on näkynyt sisustuskuvissa jonkin aikaa. Messuiltakin bongailtiin monenlaisia rimajuttuja. Niistä oli tehty tilanjakajaseiniä, rimoilla oli koristeltu seiniä ja kalusteissakin rimoitusta oli käytetty tehokeinoina. 

Väri-iloittelun lisäksi oli toki pehmeitä neutraaleitakin sävymaailmoja. Niiden seuraan oli luotu usein kontrastia muutamilla mustilla huonekaluilla ja runsailla viherkasveilla. Pidin todella paljon nahan, puun, mustan, vihreän jne. sekoituksista. Ja mitä asetelmia osastoilla olikaan. Vaikka yleisesti asetelmia ja runsautta oli ehkä vähemmän kuin ennen, näkyi silti paljon tuommoisia näennäisesti huolettomia ”inspiraatiopyrähdyksiä”.

Huonekalujen sävymaailmat olivat aika mausteisia. Oranssin eri vivahteita bongattiin runsaasti. Myös harmaan vihreää ja murrettua sinistä näkyi.

 

 

Seinäpinnoissa oli elävyyttä erilaisten akustolevyjen avulla. Näitä oli tietysti julkitilakalustepuolella, mutta miksei seinien pinnoittamista erilaisilla struktuureilla voisi tehdä kodeissakin. Etenkin kun halutaan pehmentää akustiikkaa ja luoda pehmeää tunnelmaa moderneihin tiloihin.

 

Mattapinnat, metallinhohto, kivi, keramiikka, lasi,
 peili, nubukki, villa…. 
Materiaalien vaihtelut toivat rutkasti eloa sävymaailmojen täydentäjinä. Pakko sanoa, että osastoilla välittyi erityisen tunnelmallinen fiilis kautta linjan. Teki mieli hypistellä kaikkia materiaaleja ja niin tehtiinkin – sitten tietysti huokailin ihastuksesta. Upean materiaalin tuntu syntyy jo katseesta, tekee mieli koskettaa pintaa ja se kutsuu tavallaan luokseen. Siksi minulle ainakin sisustuksessa materiaaleilla on valtava merkitys.

ByLassenin osastolla oli heidän uusia tuolimallejaan. Verhoilukankaiden hieno struktuuripinta oli myös yllä kuvatulla tavalla houkutteleva. Myös valittu värimaailma viehätti kovasti.

Yllätyksellisin trendi oli ehdottomasti kaariholvien paluu! Nyt ollaan kuulkaas ihan 80-90-lukujen tunnelmissa ja en usko sanovani tätä, mutta näyttää aika virkistävältä. Tietysti kaariholvi on vaativa muoto, sen on oltava oikeassa paikassa ja muodossa, jotta homma näyttää ajankohtaiselta eikä muinaisjäänteeltä. Mutta tietysti messuilla huippustailaajat olivat osanneet luoda tuosta elementistä valloittavan houkuttelevan.

Kaariholvin lisäksi 90-lukulaisuus näkyi peileissä, lasipöydissä ja kaarevissa muodoissa muutenkin, tätä tunnelmaa täydensi ajan haalea värimaailma.

Sain kyllä valtavasti energiaa ja inspiraatiota messuvierailusta. Yksi päivä ei kunnolla riittänyt kaiken näkemiseen, tällä kertaa olisi tosiaan pitänyt varata pari päivää messuille. Postaan vielä lisääkin samasta aiheesta, sillä en viitsinyt ympätä kaikkea tähän samaan postaukseen.

Lopuksi vielä listattuna bongatut trendit:

-Värit, värit, värit – kaikenlaiset värit ovat suosittuja, mutta muutama suosituin sävy oli oranssi, keltainen, tumma vihreä, ruskea, haalea persikka, beige ja sininen
-Verkkomaiset pinnat, metallissa, nahassa, kankaassa ja rottingissa.
-Pyöreät ja pulleat muodot, kaikenlaiset pehmeät linjat ja muhkeus.
-Vaalea puu, sitä näkyi paljon huonekaluissa edelleen.
-Värilliset huonekalut ja kiintokalusteet.
-Nahkaiset huonekalut.
-Kuppimaiset käsinojalliset ruokailutuolit.
-Pallomaiset opaalilasiset valaisimet – ripaus 30-lukulaisuutta muotoilussa.
-Kaarimuodot oviaukoissa, seinäsyvennöksissä ja peileissä.
-Värillinen lasi ja peili.
-Lasijalkaiset sohvapöydät ja muutenkin levyjalkaiset sohvapöydät.
-Vähemmän asetelmia ja yksityiskohtia yleisesti, usein vain yksi kookas maljakko oksineen tuomassa tunnelmaa.

Toivottavasti piditte tästä koosteesta!

7 Comments

 1. Ehkä kuitenkin alan lämmetä näille tämän vuoden ja tulevaisuuden trendeille. Näissä valitsemasi värit ovat kauniissa tasapainossa keskenään. Ja tosi hyviä kuvia olet napannut.

 2. Oi mitkä herkut nuo ByLassenin tuolit ?? Sopisivat tulevalle mökille…

  Kaariholvit saa toistaiseksi aikaan pelkkiä puistatuksia! On muutaman kerran rempattu niitä jo pois aiemmista raksakohteista. Nytkö niitä pitäis alkaa uudestaan rakentelemaan oviaukkoihin ? Eiiiii!

 3. Anne

  Kuvaajalle paljon kiitoksia sekä kuvista että bongauksista 🙂

 4. Anne

  Mitä enemmän värejä katselee, niihin alkaa tottua ja itsekin alkaa kaivata tunnelmaa jota väreillä saa aikaan – hauska juttu. Ja kuvista en voi ottaa kunniaa, seuralaiselleni kiitokset niistä..

 5. Anne

  Aivan ihanat tuolit myös istua. Nyt on mukava kun tuommoisia muhkeampia käsinojallisia tuoleja on enemmänkin, huomaan itse ainakin istuvani usein jalat sykkyrällä ruokapöydän ääressä ja tuommoinen muhkea tuoli on omiaan siinä :))

  Minäkin vähän hätkähdin kaarien paljoutta, mutta kun niitä näkee ovelasti laitettuna, näyttävät vaihteeksi ihan hyviltä. En tosin tiedä haluaisinko omaan kotiin kaariaukkoja.

 6. Aika kummalliseen suuntaan ollaan menossa. Tuon kaaren voi tehdä niin monella tavalla ilman että siitä tulee ysäriä. Vaikea uskoa silti, että se mitään kovin laajaa comebackia tekee. Ainakin arkkitehtina näin toivon 😉