Palataanpa jälleen taannoisten Tukholman huonekalumessujen tunnelmiin, aiemman postauksen messuista voit lukea tästä. Kiinnitin siellä huomiota tietynlaiseen selkeyteen sisustuksissa. Itsehän rakastan erilaisia asetelmia, sekä säntillisesti koottuja esillepanoja, että huolettomilta näyttäviä elämisen merkkejä. Tällä kertaa messuilla oli minusta vähemmän tuommoisia yksityiskohtia. Useilla osastoilla kutsuvuutta oli tuotu materiaaleilla ja väreillä, niitä täydensivät vain yksittäiset kookkaat somisteet.
Kuvaajani kameraan on kuitenkin tallentunut muutamia aivan ihania runsaampia asetelmia. Niissä näkyy selvästi teemoitus. Usein se on jokin väri- tai materiaaliyhdistelmä. Kuten tuossa ylimmän kuvan aivan ihastuttavalta näyttävässä työpöytäsekamelskassa. Sen ideana on taide. 
-Asetelmaa luodessa auttaa todella paljon jos keksii jonkinlaisen ohjenuoran sille mitä haluaa erityisesti korostaa esillepanossa.-
 

Tässä somisteessa on haluttu tuoda esille luonnollisia materiaaleja ja sävyjä. Esimerkiksi valkoisiin tiloihin saa kätevästi lämpöä somisteilla, ei välttämättä tarvitse hankkia puisia huonekaluja tai pellavaverhoja.

Helppo tapa somistaa on koota erilaisia moodboardeja. Sellaisen voi kiinnittää seinälle tai laittaa nojailemaan vaikkapa työpöydän tai lipaston päälle. Tämä kollaasi löytyi Fritz Hansenin osastolta, kuten nämä muutamat muutkin otokset tässä. Siellä olikin vallan ihanat somistukset ja värimaailmat, hitusen runsaammat kun monilla muilla merkeillä. Tuo harmahtavan vihreä seinäsävy oli muuten myös aivan ihana.

Leikkokukka-asetelmilla on iso merkitys tilan fiilikseen. Ihastelin kovasti noita romanttisia kukkakimppuja. Rento sidontatyyli ja pehmeä sävymaailma tekevät niistä todella houkuttelevan näköisiä. Tykkään itsekin sekoitella ihan erilaisia kukkia keskenään. Selkeässä ympäristössä vaikutelmasta ei tule kuitenkaan liian levoton.

Nythän on kovin trendikästä käyttää naulakoita sisustuksen elävöittäjinä. Tuommoisiin naulakoihin saakin kätsysti ripusteltua nättejä juttuja. Tällaista hässäkkää luodessa on tärkeää olla se mainitsemani ”teema” jotta ripustus näyttää harkitulta, eikä sotkuiselta.

Stringin osastolla oli tietysti myös ihan mielettömät stailaukset, niistä oli vastannut tälläkin kertaa Lotta Agaton ja Pella Hedeby.  Valkoisiin hyllyihin oli kasattu valkoisia juttuja ja tummiin hyllyihin tummempia juttuja. Yksinkertaista logiikkaa ja toimi todella hyvin.

 

Näitä somistukia katsellessa tuli hinku järjestellä omiakin hyllyjä. Nyt keväällä onkin hyvä hetki tehdä kotona sellainen karsintasiivous. Itse toteutan sen usein niin, että tyhjennän kaikki esillepanot, pesen hyllyt ja tasot, sitten valitsen ”teeman” ja alan koota uusia somistuksia. 
Oletteko te jo alkaneet miettiä kotiin keväisempiä somistuksia? Ja inspiroivaa viikonloppua!

2 Comments

  1. Olipa kiva katsoa samoja messuja jonkun toisen silmin! Saman havainnoin tein noista pyöreistä, pulleista muodoista; olut tuloillaan jo tovin ja viimeistään nyt niitä tuntui löytyvän kaikilta ns edelläkävijäbrandeiltä. 🙂

  2. Anne

    Minäkin olen katsellut messuja sinun kuviesi kautta 🙂 Ja tosiaan, tietynlainen kantikkuus on väistymässä pehmeyden ja pyöreyden tieltä – kivaa ja kutsuvaa.