”kaupallinen yhteistyö Iittala ja Asennemedia

Ette ole voineet sivuuttaa hehkutuksiani erityisestä väri-innostuksesta viimeaikoina. Vaikka rakastan harmoniaa ja selkeyttä, inspiroidun todella paljon erilaisista värimaailmoista ja kuvioista. Omassa työssäni olen aina päässyt tutkailemaan visuaalisia juttuja, niissä tietysti värit ovat olennainen osa. Vaikken aktiivisesti enää tee sisustussuunnitelmia ja pyörittele väri- ja kangasmalleja, kuuluvat sommitelut ja sävyt edelleenkin työpäiviini vahvasti. Elän niin paljon visuaalisuudesta, että bongailen värimaailmoja mitä oudoimmistakin kohteista – vaikkapa lentokoneen niskatuesta ja varoituskyltistä – noin hassuimman väri-ihastuskohteeni mainitakseni.

 

Värien lisäksi olen hehkuttanut aamiaishetkiä kerran ja toisenkin. Tällä hetkellä hitaat aamut ovat arkipäivää, koska teen töitä siellä missä olenkin. Aamupalapöytä on yleensä palaverin paikka, joko itseni kanssa tai sitten aamiaisseuran kanssa. Ihan tavallisella aamupalallakin mieluiten kaadan kahvin kauniiseen kuppiin, johon saa kernaasti mahtua aimo annos juotavaa. Iittala-yhteistyön merkeissä mukivarasto täydentyi uusilla Iittala Graphics -sarjan mukeilla.

Iittala Graphics -sarjan mukien kuvituksen ovat luoneet neljä kansainvälistä taiteilijaa, jotka ovat suunnitelleet oman taiteellisen näkemyksensä tuttuun Heikki Orvolan suunnittelemaan Aika-mukiin.

Taide on minulle myös tärkeä inspiraation lähde. Olette varmasti kiinnittäneet huomiota isäni Juhani Melenderin teoksiin, joita löytyy kotini seiniltä. Hänen graafinen kuvio- ja sommittelumaailmansa, puhumattakaan väreistä, jaksaa innostaa joka kerta kun tutkailen teoksia. Tuollaista samaa skandinaavista selkeyttä ja raikkautta löydän tästä Iittala Graphics -sarjan kuvituksesta. Kokoelma tuo Iittalan valikoimiin kivasti uutta ulottuvuutta.

Iittala Graphics -mukeja myydään kauniissa pahvisissa lahjalaatikoissa – jälleen kerran on todettava, kuinka loistava lahja upea muki onkaan. 

-inspiroidu arjesta-

Minusta arjesta inspiroitumiseen ei vaadita luovaa työtä tai erityistä keskittymistä visuaalisuuteen. Pelkkä pysähtyminen ja hetkestä nauttiminen riittävät – jokaiselle inspiraatio merkitsee erilaista asiaa. Toiselle se voi olla oivallus johonkin asiaan tai vaikkapa innostuksen puuska tehdä jokin kauan roikkunut asia. Inspiraatio on myös asioiden järjestämistä, haaveilua ja suunnittelemista. Tällä viikolla inspiroiduin aikataulutuksista – kuulostaa hassulta. Yrittäjän hajanaiset tehtävälistat on vaan saatava järjestykseen ja olenkin laatinut itselleni kirjallisia listoja. Kun elämä ei ole yhdessä paikassa, on muistilistoista iso apu. On jotakin mitä vilkaista välillä, niin pää pysyy paremmin järjestyksessä.

Organisointi inspiroi nyt. Järjestän elämääni, työtäni, tavaroitani, ja mitä enemmän järjestän, sitä vähemmällä huomaan tulevani toimeen. Yksinkertaisuus kaikessa toimii, jopa omissa toimintamalleissa.

Sitten on näitä kiinteitä inspiraatiokohteita – kuten kauniit esineet. Parhaita ovat arjen käyttötuotteet, joita tarvitaan, mutta jotka samalla tuovat kotiin pilkahduksen kauneutta ja inspiraatiota. Jos innostuu väreistä vaihteeksi, voi niitä lisätä vaikkapa kahvimukeilla. Ei tarvitse uusia koko sisustusta saadakseen väri- ja kuvioterapiaa. Samoin taide voi näkyä myös esineissä, kuten tässä mukisarjassa.

Mutta hei, mikäs teitä inspiroi juuri nyt – olisi mukava kuulla?

8 Comments

 1. Sinä. Hyviä ajatuksia. Ja juuri sitä mitä tarvitsin juuri nyt. Mukavaa päivää Anne.

 2. Toinen Terhi vastailee myös 🙂 juuri nyt inspiroi lisääntyvä valo ja sen mukana tuomat innostukset olohuoneen seinien rempasta, hiusten värin vaihtamisesta tummasta blondiksi (apua) ja yllätys yllätys ikuisesta mustasta vaatteissa siirtymisestä hentoon vaaleanpunaiseen..TerhiR

 3. Hmm, olipa kiva pohdinta-aihe.Kyllä se on tällä hetkellä kodin pieni ehostusremppa mikä inspiroi. Vähän maalia seiniin ja sellaistta pientä freesausta. Piristää kummasti!
  Nyt mun pitää tuoda eriävä mielipide mukeista lahjoina.Opettajana saan jouluisin/keväisin lahjoja ja ymmärrän, että muki on helppo. Mutta kun niitä alkaa olla kohta jokaisesta sarjasta yksi kappale(tähän vielä selvennyksenä, että arvostan jokaista lahjaa, enkä halua kuulostaa kiittämättömältä, mutta jos tätä vaikka jonkun kouluikäisen lapsen vanhempi lukee, niin itse piirretty kortti on ihana lahja!)
  Jos tietää lahjansaajan keräilemän sarjan, niin silloinhan muki on kiva lahja esim. ystävälle.
  Tiina

 4. Kevättalven säkenöivä valo inspiroi keittiön maalausremppaan, näyttämällä armotta kulahtaneet kohdat! :'D

  Saammeko nähdä myöhemmin uuden kotisi sisustusta ja mahdollista remonttia yms? Innolla odottaen! 😉

 5. Anne

  Voi miten ihana kuulla Terhi – kiitos hurjasti ihanasta kommentistasi! <3

 6. Anne

  Ah, ihania inspiraatioita sinullakin! Seinien maalaus, radikaali muutos hiuksissa ja värilliset vaatteet – huippua!

 7. Anne

  Pienet rempat inspiroivat myös kovasti. Aina ei tarvita mitään kallista ja suurtakaan muutosta, maalaaminen on juuri hyvä freesaus, sekä visuaalisesti että mieleen.

  Hyvä pointti tuo mukilahja. Muki on loistava lahjaidea, mutta ehkä ei ihan joka kohteeseen.

 8. Anne

  Maalausremppa on kivaa, itselläkin jo syyhyää taas maalisormi 🙂 Mutta ihan pian en kotona pääse sutia heiluttamaan.

  Uutta kotia minulla ei vielä ole, vanha on vielä oma kotini ja varmasti jonkun aikaakin. Jossain vaiheessa laitan talon myyntiin ja kun se prosessi on ohi, sitten pääsen miettimään seuraavaa kotia. Nyt olen asustellut toisten luona 🙂