kaupallinen yhteistyö Neste ja Asennemedia

Muistatte
varmasti joulukuisen Kinkkutemppu-kampanjan. Siinä haastettiin teitä
ottamaan kinkun rasvat talteen ja toimittamaan ne Kinkkutempun keräyspisteisiin. Kierrätetyistä kinkun rasvoista Nesteellä tehtiin
polttoainetta – ihan mahtavaa uusiokäyttöä ja ekologista. Kerätyllä määrällä rasvaa saatiin nimittäin valmistettua niin paljon Neste MY uusiutuvaa dieseliä, että sillä ajaisi noin 14 kertaa maailman ympäri.

Samassa
kampanjassa oli myös hyväntekeväisyysaspekti – kampanjasta luvattiin lahjoittaa Hope Ry:lle 20 000 euroa, mikäli tempauksen tavoite täyttyy. Ja sehän täyttyi, vieläpä reilusti, joten avustussummaa kohotettiin 25 000 euroon!

Kiitos teille jokaiselle, jotka otitte osaa Kinkkutemppuun!

 

Tähän Hope Ry:lle tehtyyn lahjoitukseen liittyen, käväisimme Asenneporukalla katsomassa miten lapsiperheitä tukeva hyväntekeväisyysyhdistys oikein toimii ja miten se auttaa.

 

Hope on perustettu vuonna 2009 ihan tavallisten äitien toimesta. Heitä ajoi halu auttaa vaikeuksissa olevia lapsiperheitä. Vuosien varrella Hope on kasvanut ympäri suomen, usealla paikkakunnalla on oma toimipisteensä ja lisäksi paketteja toimitetaan kaikkialle missä apua tarvitaan. Hopella on kaksi vakituista työntekijää, muuten homma pyörii vapaaehtoistyöntekijöiden avustuksella, heitä on noin 600 tällä hetkellä.

Hopen toimipisteissä tavarat tarkistetaan ja lajitellaan ryhmittäin. Siisteistä varastoista on helppo jakaa tarvittavia hyödykkeitä eteenpäin. Vapaaehtoistyö on tärkeää etenkin tavaroiden lajittelemisessa.

Viime vuonna 17 000 lasta sai Hope Ry:ltä apua 4-6 kertaa vuoden aikana. Suomessa lasketaan olevan noin 100 000 apua tarvitsevaa lasta.

 

-miten Hope auttaa-

 

Hope Ry auttaa lapsia ja lapsiperheitä kolmella tavalla:
 
-konkreettisen tavaran muodossa
-harrastustoimintaa tukemalla
-tarjoamalla elämyksiä

Hope pyrkii auttamaan vähävaraisten perheiden lapsia saamaan vaikkapa urheiluvälineitä tai harrastusmahdollisuuksia. Esimerkiksi Kinkkutempusta lahjoitetulla 25 000 eurolla saadaan sadalle lapselle vuosiavustus harrastustoimintaan.


Minusta on ihan mahtavaa, että apua tarvitsevat perheet voivat saada lapsilleen harrastuvälineitä ja ihan tavallisia käyttötavaroita, silloin kun niitä tarvitaan, eikä vanhemmilla ole mahdollisuutta hankkia näitä.

Tavaran lisäksi elämykset ovat lapsille ja nuorille tärkeitä. Hopen avustuksella voi päästä vaikkapa elokuviin tai uimaan. Useimmille ihan normaaleita ajanvietteitä, joihin kaikilla ei kuitenkaan ole automaattisesti mahdollisuutta.

 -miten voit auttaa-

Jokainen meistä voi auttaa Hope Ry:n kautta. Voit lahjoittaa hyväkuntoisia tavaroita eteenpäin jaettavaksi. Voit myös antaa konkreettista apua vapaaehtoistyön avulla, se ei sido mihinkään, auttaa voi itselle sopivalla aikataululla. Lisäksi voit lahjoittaa rahaa, tässä siihen ohjeet.Nata kirjoitti tästä samasta aiheesta koskettavasti. Samoin Mari ja Laura kertovat vierailustamme Hope Ry:llä.

Kiitos kun autatte!

Comments are closed.