Lontoosta on eilen illalla kotiuduttu. Täytyy sanoa, että tuommoinen neljän päivän kaupunkiloma on aika ideaalin mittainen. Hektisessä menossa ei jaksa paljon kauempaa oleskella ja silti neljän päivän jälkeen tuntuu kun olisi ollut pitkälläkin lomalla.

Olimme Maijan kanssa molemmat aika innoissamme Lontoosta. Matka valikoitui oikeastaan ihan summamutikassa, varasimme sen vain viikkoa ennen lähtöä. Tässä tuli todistettua, että äkkinäiset päätökset ja impulsiivisuus ovat hyviä asioita matkustamisen suhteen. Joskus on kiva miettiä hyvissä ajoin matkaa ja toisinaan tällainen pikainen päätös tuntuu kivalta.

 

(takki COS*saatu / laukku Marimekko*saatu / farkut Nanso*saatu / 
neule SamsoeSamsoe / tossut Adidas / pipo Puma)

Olin haaveillut saavani kasaan ihania asukuvia Lontoon inspiroivissa miljöissä. Totuus kuitenkin on näissä kuvissa – ilmat olivat vilpoisat, joten päällä oli jokaisena päivänä lähinnä tuo sama asukokonaisuus. Cosin takkia olette nähneet jo väsymiseen saakka, mutta jälleen kerran tuli kiiteltyä sitä – laatu ja mukavuus ovat olleet ihan huippuluokkaa. En ole varmaan koskaan käyttänyt mitään villakangastakkia yhtä paljon.

Marimekon Karla-laukku oli matkalla ihan loistava. Pehmoinen nahka tekee siitä kevyen ja tilavan, sisälle mahtui jopa Olympuksen kamerani. Laukku asettuu kivasti olan yli, eikä sitä edes huomaa menossa – on kiva kun kädet ovat vapaina. 

Vaikka kevät näytti tavallaan olevan jo tosi pitkällä Lontoossa, tuuli oli niin navakka, että pipo oli ihan tarpeen. Onneksi olin heittänyt laukkuun tuon pipon, oikeasti lähinnä suojaamaan ulkoista kiintolevyä (hyvä pehmike), mutta pääsipä se ihan käyttöönkin.

Kaupunkilomalla on tosi tärkeää olla mukavasti pukeutunut. Parasta on tietysti hyvät kengät. Lenkkitossut olivat melkein koko ajan jalassa, vain iltapuolella sujautin jalkaan nilkkurit. Myös joustavat Nanson farkut olivat mahtavat, ei painanut kapeissa housuissa istuskelut tai syömiset.

Käytiin aika paljon kaupoissa kiertelemässä, mutta itse en juurikaan shoppaillut. Muutamat pikkujutut, jotka voin esitellä sitten erikseen. Täytyy kyllä sanoa, että meidän mielestä parhainta antia Lontoossa ovat erilaiset keskustan ulkopuolella sijaitsevat alueet, kuten Shoreditch. Isot tavaratalot, ostoskadut ja nähtävyydet eivät niinkään jaksaneet innostaa. Tokihan nekin oli tsekattava, mutta ensi kerralla keskitytään vieläkin enemmän noihin kiinnostaviin sivualueisiin.

1 Comment

  1. Kiitos, olen lähdössä Lontooseen perjantaina ja niiiin pähkäillyt takkivalintaa! Kevät ja syksy on aina jotenkin niin vaikeat kyseisellä saarella, kun sää vaihtelee niin hurjasti!

    -S