”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Listerine

Myönnän että olen ihan liian huono hymyilemään. Luonteeltani olen villi ja iloinen, mikä ei aina näy ulospäin. Saatan olla ajatuksissani ja etenkin usein valokuvissani tuo totinen ilmeeni korostuu. En oikein ymmärrä miksi, sillä onhan iloinen hymy hammasriveineen kaikkineen niin paljon kivemman näköinen.

Minulla ei ole kovin näyttävät hampaat, mutta pidän omista pienistä hampaistani silti kovasti. Olen ollut aika onnekas hampaiden suhteen, vaikka niitä on paikattu, ei minulla ole ollut reikiä vuosikausiin. Ainoat hoidot on tehty vanhojen paikkojen korjailuihin. Hymyilemiseen vaikuttaa varmasti myös hampaat, niinpä hampaista huolehtiminen lisää taatusti myös iloista ilmettä.

Yhteistyössä Listerinen kanssa pohdinkin tarkemmin omia hammashoitorutiinejani. Listerine on varmasti useimmille tuttu tuotemerkki, se on jo nimittäin 130 vuotta vanha brändi. 


Suunhoito on minulle erittäin tärkeä rutiini. Vaikken enää pelkää hammaslääkäriä, kuten ennen, (kirjoitinkin tuosta pelosta aiemmin) olen silti iloinen kun säännöllisissä tarkistuksissa ei reikiä löydy. Etenkin iän karttuessa, kannattaa suuhun kiinnittää erityisen paljon huomiota.

Pesen tietysti hampaat kaksi kertaa päivässä ja olen ottanut tavakseni harjata niitä suositellut kaksi minuuttia, sen lisäksi käytän hammaslankaa ja vielä purskuttelen suuvedellä, sillä fluori on olennainen osa hammashoitoa ja suuvesi on siksi tärkeä.


Listerinellä on useita eri makuisia suuvesiä. Esimerkiksi Listerine Zero on alkoholiton suuvesi jonka freesistä mausta itse pidän kovasti.

Listerine-suuvesi tekee monta hyvää asiaa hampaillemme:


-vahvistaa hammaskiillettä ja suojaa kariesta vastaan
-suojaa reikiintymiseltä
-pitää hengityksen raikkaana
-vähentää bakteerien määrää
-sisältää tarpeellista fluoria


Hampaiden valkaisuun voisin taas pitkästä aikaa kiinnittää enemmän huomiota. Minulla on hammaslääkärillä teetetyt muotit, joihin saa ostaa hammashoitajalta valkaisugeeliä. Homma on aina tietynlainen projekti ja se onkin jäänyt tekemättä joksikin aikaa. Mutta valkaisua voi ylläpitää päivittäin myös suuveden avulla; Listerinen Advanced White -suuvesi sisältää tehokkaita eteerisiä öljyjä, jotka vähentävät plakkia ja auttavat pitämään hampaiden pinnan puhtaana. Lisäksi hankaamaton polyfosfaattiteknologia poistaa värjäytymiä ja valkaisee hampaita luonnollisesti. Suuveden suojaava kerros estää myös uusien värjäymien syntymisen.


Listerinen Total Care Zero on houkuttelevan pinkki. Se ei sisällä alkoholia ja on voimakas, muttei liian tuju. Olen sijoittanut molempiin kylppäreihin suuvesipullot, tämä pinkki saa olla myös esillä.


Tärkeimmät asiat suunhoidossa ovat tietysti päivittäiset hoitorutiinit. Niiden lisäksi kannattaa miettiä hiukan syömisrytmejään, sillä jatkuvat happohyökkäykset hampaissa eivät tee hammaskiilteelle hyvää. Tähän puoleen saisin itse kiinnittää enemmän huomiota, sillä olen todellinen napostelija. Ja kaiken itsehoidon lisäksi tietysti kannattaa muistaa säännölliset hammaslääkäri- ja hammashygienistikäynnit. Oma hamaslääkärini on vähentänyt minun tarkistuskäyntini kahden vuoden väleihin, koska reikiä ei ole ollut ja hampaat ovat hyvässä kunnossa. Mutta suuhygienistillä käyn kerran tai kaksi vuodessa.

Väsyneenkin päivän jälkeen on ihan eri asia mennä nukkumaan kun on hoitanut itsensä yökuntoon kunnolla ja toisaalta päivä alkaa aina raikkaammin huolellisella hammaspesulla. Itse ainakin huomaan kuinka pieni viitseliäisyys vaikuttaa paitsi fyysisesti, myös henkisesti.

Oletko sinä huolellinen hampaidenhoitaja?

HYMYILLÄÄN!

3 Comments

  1. Hei, samaa asiaa tulin sanomaan kun ed kommentoija, myöskin että näin ammattilaisen näkökulmasta kuvissa näkyvät coctail-tikut eivät sovellu hammastikuiksi puhdistusmielessä.

  2. Anne

    Hei kiitos teille molemmille, korjasin ammattinimikkeen. Olen itse vaan aina sanonut tottumuksesta hammashygienisti. Ja coctail-tikut ovat hyvä huomio myöskin. Kiitos palautteesta.