Minulla on hieman rimakauhua tällaisten perinteisten asukuvien suhteen. Ennen oli niin tottunut pikaisiin päivän asun tallentamisiin, että nyt kun niitä ei ole tehnyt on kynnys jotenkin suuri. Eilen kuitenkin piipahdin iltapäivästä töissä Sisustuksen Koodissa ja pyysin Maijaa nappaamaan minusta muutamat kuvat. Täytyy kyllä ehdottomasti alkaa taas päivitellä näitäkin, vai mitä mieltä olette. 
Asukuvani ovat aina olleet autenttisia, ne on todellakin napattu sinä päivänä käyttämästäni asukokonaisuudesta. Eri asia on tietysti jotkut yhteistöitä varten tehdyt asuvalinnat, niitä on myös oikein kiva toteuttaa. Mutta noin muuten pidän itse ainakin blogeissa tosi paljon tällaisista perinteisistä aidoista asuvalinnoista.

Tänä keväänä tosiaankin trenssi on erittäin trendikäs takkivalinta. Omani on viime keväältä ja Marimekon mallistosta. Kaapista löytyy myös klassisempi Burberryn trenssi, mutta kun kokeilin sitä päälle, se näytti jotenkin kittanalta verrattuna tuollaiseen modernimpaan ja väljempään takkimalliin.

Mitä mieltä te olette trenssien malleista? Kiinnostaako enemmän niukkalinjaiset mallit vai pidemmät ja väljemmät versiot. 

 

(trenssi Marimekko*saatu / neule HM / housut Nanso*saatu /  kaulakoru Sugar*saatu /
kuviosukkikset Vogue*saatu / avokkaat Vagabond / laukku Chanel / aurinkolasit &Other Stories)

Muuten asussa on muhkea puuvillaneule, Nanson ihanan kepeät puuvillahousut ja jalkaan sujautin sukkahousut – sillä minusta aamulla oli aika viileän oloista. Tosin tuollaiset kuviosukkahousut ovat myös oivia asusteita, jotenkin vielä avokkaat ja paljaat valkoiset jalat eivät tuntuneet kivalta yhdistelmältä, niinpä näillä sukkiksilla sain kokonaisuuteen vähän eloakin. Huomaatteko muuten, että sukkahousut ovat väriltään harmaat eivätkä mustat. Harmaat ovat hitusen pehmeämmän sävyiset, näyttäisivät minusta tosi kivoilta myös vaikkapa mustien farkkujen parina, pilkottamassa nilkoista.

Aurinkolaseillekkin on ollut jo hieman käyttöä. Kuvan lasit ostin viimeisimmältä Helsingin reissulta, malli on minusta tosi kiva. Pitäisi kylläkin satsata vahvuuksilla oleviin laseihin, olisi paljon kätevämpää. 

Nykyään olen tosiaan aika harvoin enää itse myymälätyössä tiskin takana. Viime lauantaina kuitenkin tuurasin Tomia ja oli ihan kivaa vaihtelua tavata asiakkaita. Koodissa on tosi nättiä juuri nyt, ihailen tuota pehmeää värimaailmaa – harmaa ja hiekkaiset sävyt ovat niin rauhoittavan näköisiä. Sama pätee minusta myös asuissa, sillä huomasin oman asukokonaisuuteni olevan juuri tuon sävymaailman kaltainen.
Kivaa viikkoa ja osallistukaahan tuon alla olevan postauksen kilpailuun – palkintona iki-ihana Aalto-vaasi!

8 Comments

 1. Mikä on tuo pöytä (vasemmalla kaktus siinä päällä) tuossa viidennessä kuvassa??? Ihana! Mikä on sen nimi ja hinta, muistatko ulkoa?
  Olen muuten itsekin tuon Marimekon takin omistaja ja rakastan sitä yli kaiken 🙂
  -SofiaN.

 2. Anne

  Se on Muuton Halves-pöytä. Materiaali on komposiittia! Aivan älyttömän ihana, olen siitä itse haaveillut yöpöydäksi. Tietysti Sisustuksen Koodista voi tiedustella lisää 🙂

  Mä myös rakastan tuota takkia! Oi meitä onnekkaita kun olemme onnistuneet sen nappaamaan, harmi kun sitä ei enää valmisteta – minusta tällaista perusvaatetta kannattaisi pitää kokoelmassa pidempään.

 3. Minulla on viha/rakkaussuhde marimekon vaatteisiin. Sinun päälläsi ne näyttävät tosi hyvältä,niinkuin tuo takki, mutta jotenkin useimmat uudet mallit näyttävät aivan kamalilta.Helmia toki sielläkin on joukossa. Trenssin pitää olla mieluummin perinteinen. Myykö Koodi muuten Fogiaa? Sitä ei ole monella jälleenmyynnissä, ja kaipailisin kovasti Bolloa meille kotiin, en vain halua sitä tilata ruotsista asti.

 4. Hei, kiitos pöydän tiedoista. Pitää päästä katsastamaan pöytä ihan livenä, että näkee sen materiaalin ja kaikki 🙂
  Samaa mieltä siitä, että näitä valikoituja klassikoita voisi pitää mallistossa pidempään, vaikka sitten erivärisinä vaihtoehtoina. Itse ainakin ostaisin useampaa väriä tätä takkia, jos vain olisi tarjolla. Jos joku kyseistä takkia vielä itselleen haaveilee, niin Vantaan Marimekko Outletista löytyy vielä muutama kappale…
  -SofiaN.

 5. Ehdottomasti kaipaan asukuviasi 🙂 Olen muistaakseni bongannut ensimmäisen inspiskuvasi lehdestä (en muista mistä), mihin kirjoitit siihen aikaan ja se asu oli kapea kukkahame ja luonnonvaalea väljä neule. Se asu oli niin ihana, että pyörin italiassa käydessäni kuva mukanani etsimässä jotain vastaavaa. Hauska muisto sekin <3

 6. Anne

  Minä pidän isosta osasta Marimekon vaatteita, mutta jotkin mallit ovat minulle hiukan haasteellisia kun olen pienikokoinen. Etenkin rakastin Anna Teurnellin kokoelmia, josta tämä trenssikin on.

  Koodissa ei ole Fogiaa, mutta täällä Turussa myy sitä tietääkseeni Divaani – laitappa sinne kysely.

 7. Anne

  Oi Maarit, ihana kuulla! Ja mäkin muistan sen asun, oli ensimmäisessä palstassani Evita-lehdessä 🙂 Itse asiassa, sellainen asu olisi juuri nyt taas kiva.. <3

 8. Anne

  Hei kiitos tuosta trenssivinkistä! Eräs lukija halusi ostaa minulta trenssin niin kerronkin hänelle terkut, että sitä saa vielä tuolta 🙂