”kaupallinen yhteistyö Iittala ja Asennemedia
Tällä kertaa onkin aivan erityisen ihana aihe Iittalan yhteistyöpostaukselleni – nimittäin maljakot ja kukat. Kukaan joka on vähänkään seurannut blogiani, ei ole voinut välttyä huomaamasta kuinka paljon kukat minulle merkitsevät. Ja toki sitä myötä myös kauniit maljakot, sillä niitä todella tulee käytettyä. Ja koska myös rakastan luoda asetelmilla tunnelmaa kotiin, mielelläni vaihtelen eri fiilisten ja kukkien mukaan maljakoitakin. 
Tähän kevääseen ja alkavaan kesäkauteen ajoittuu aika paljon juhlia, ihan aiheesta tai sitten ollaan muuten vaan sosiaalisempia kun on lämmintä ja valoisaa. Jos on juhlat tai tulee vieraita, silloin tietysti on ihana panostaa erityisen paljon kukilla somistamiseen. 
Mukana myös arvonta – ohjeet löytyvät postauksen lopusta! 

 

Kuvauksia varten maljakot pestiin ja huollettiin. Säilytän yleensä maljakoitani kaapissa, mutta nyt keittiössä on myös avohylly ja olen sijoittanut sen ylimmälle hyllylle sekalaisen ja tiiviin rykelmän maljakoita ja kynttilänjalkoja. Minusta ne tuovat kiavasti eloa ja väriä kokovalkoiseen keittiöön. Kun olen ostanut kukkia, puhdistan ensin maljakon pölystä ja sormenjäljistä. Eikä muuten kannata säilöä maljakoita likaisena kaappiin, vaan tietysti ne täytyy pestä käytön jälkeen. 
Kuvissa esiintyvät maljakot:
 
Minua on aina innostanut luonnonkukkamaiset ja rennot kukkakimput. Tälläkin kertaa piipahdin kukkakaupassa ja annoin ohjeeksi koota minulle nipun satunnaisesti erilaisia kukkia ja oksia. Ajatuksena oli sitten itse poimia eri maljakoihin niistä sopivia sommitelmia. Tuosta summittaisesta nipusta tuli kuitenkin aivan mieletön, poimin siitä vain joitakin oksia pois ja päätin jättää muuten hulppean nipun kukkia sikseen.   

Aloitan kukkasomistukset tällä kertaa makuuhuoneen puolelta. Minulla on usein tapana sijoittaa yöpöydälle leikkokukkia tai oksia. Etenkin silloin kun on vaihtanut puhtaat lakanat ja siivonnut huoneen, tekee mieli somistaa erityisen houkuttelevaksi, eikä se minusta oikein onnistu ilman kukkia.

Valitsin näihin kuviin makuuhuoneen somisteiksi Ruutu-sarajan maljakot. Pidän niiden graafisen selkeästä muodosta ja puhtaista linjoista. Makuuhuoneeni on ehkä hitusen romanttinen tyyliltään, johtuen runsaista ja muhkeista tekstiileistä. Niinpä tuollaiset graafisen selkeät maljakot sopivat tyyliin erityisen hyvin.

Yöpöydälle laitoin kirkkaan Ruutu-vaasin ja siinä on kauniisti kaartuva puuvartinen kukka. Pidin todella paljon tuosta yhdistelmästä, missä mahdollisimman puhdaslinjaisessa maljakossa on raskaammanpuoleinen ja rehevä leikkokukka.

Kolmen eri kokoisen Ruutu-maljakon yhdistelmä on ryhmänä kaunis. Jos rakentaa jonkinlaista asetelmaa vaikkapa lipaston päälle, sillon tuollaiset yhdistelmät toimivat hyvin. Perusohjeena asetelmille onkin epäsymmetrinen määrä ja vaihtelevat koot. Näistä kolmesta maljakosta saa helposti todella kauniita somistuksia.

Maljakoihin poimin muutamia oksia, ihan eri tyylisiä sellaisia. Mutta minusta kasveissa ei kannata liikaa miettiä sääntöjä, sillä luonnossakin on sulassa sovussa eri tyylisiä kasveja. Sinisessä Ruutu-maljakossa on pari heinää. Kaikenlaiset heinät ovatkin nyt todella trendikkäitä, ja myös kuivakukkia on alkanut näkyä taas runsaammin.

Asetelmassa maljakot voisivat olla myös tyhjinä, niin kauniita ne ovat sävyiltään ja muodoiltaan. Lasi heijastelee upeasti valon osuessa siihen, sillä Ruutu-maljakot ovat suupuhallettua lasia ja siten se on erityisen kaunista valoa vasten. Jos maljakot olisivat tyhjiä, sijoittaisin ne melkein kiinni toisiinsa, yhdeksi tiiviiksi kokonaisuudeksi. Tässä niissä on erilaisia kasveja, siksi sommittelin kokonaisuuden irrallisemmaksi.

 
Ruokailutilaan halusin luoda pikkuisen näyttävämpää ja juhlavampaa tunnelmaa. Koska ihastuin palavasti rönsyilevään jättkimppuun, sijoitin sen päärooliin ruokapöydälle. Kapea ja korkea Alvar Aalto -kokoelman maljakko oli ihan täydellinen näyttävälle kimpulle. Tummanharmaa väri kätkee sopivasti kukkien varret ja antaa kasvien sävyille taustaa loistaa. 

 

Tiedättekö että olin ihan fiiliksissä somistellessani näitä kukkamaljakoita eri puolille kotia. Viikonloppu on tuntunut aivan ihanalta, kun vähän väliä voi kääntää katseen kauniisiin kukkakimppuihin. Ja vaikka jättikokoinen laadukkaasta kukkakaupasta ostettu kimppu maksaakin, on se kyllä joskus hintansa arvoinen satsaus. Pelkästään vaikka ilahduttamaan omaa viikonloppua. Mutta etenkin jos on vaikkapa juhlat, silloin kukat ovat minusta tärkeimpiä tunnelmanluojia. Pelkkä tuollainen upea asetelma luo tilaan juhlafiiliksen.
Iittalan Nappula-kynttilänjalat ovat muuten myös mahtavia kukkakimppujen täydentäjiä. Useinmiten ryhmä asioita toimii kauniimmin kuin pelkkä yksi asia. Se pätee näissä maljakkosomisteissakin. Minulla on tapana laitella aina jotain pientä kukkakimppujen vierelle. 

 

Sohvaryhmään valitsin Kastehelmi-maljakoita. Minulla on sammalenvihreä ja kirkas. Vihreässä runsas kimppu on kivan näköinen ja tässäkin lasin väri peittää kivati varret. Kirkas Kastehelmi-maljakko on taas niin herkän oloinen, että siihen teki mieli asettaa vain muutama ohut oksa. Maljakoita voi muuten olla vierekkäin useampikin. Itselleni ehkä vierainta olisi sijoittaa sohvapöydälle pelkästään yksi maljakko kukkineen ja vielä keskelle pöytää. Voi olla että minulla menee joskus enemmän runsaan puolelle nuo somistukset, mutta kun koti on muuten selkeä, pidän tunnelman luomisesta tällaisten yksityiskohtien avulla. Ja kyllä tuossa muuten kahviteltiin iltakahvit pullan kera ihan mainiosti, vaikka pöydältä löytyi paljon tavaraa.

Halusin vielä muistutella teitä ikiklassikosta – nimittäin Alvar Aalto -kokoelman maljakoista. Tänä keväänä olen huomannut monta kertaa tarttuvani tuohon klassikkoon. Pidän siitä erityisen paljon ei niin perinteisten kukkien seurana. Asettelen myös kasvit yleensä toispuoleisesti ja rennosti maljakkoon, hieman nojalleen. Klassikonkin saa näyttämään helposti modernilta riippuen mitä siihen laittaa ja miten. Aalto-maljakkokin on suupuhallettua lasia, se heijastelee valoa kauniisti ja minusta on esineenä todella kaunis myös tyhjillään.
ARVONTA ON PÄÄTTYNYT – KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!
Voita kirkas Alvar Aalto-kokoelman maljakko!

ARVONTA:

Sain muuten ilokseni arpoa teidän kesken kaksi Aalto-maljakkoa. Valitsin palkinnoiksi kirkkaan maljakon. Kaksi onnekasta siis saa itselleen tuon kauniin klassikon jos arpaonni suosii.

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen – vaikkapa että millaisista leikkokkista pidät eniten ja kuinka monta maljakkoa suunnilleen omistat.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy torstaina 26.4.2018.

(Muista jättää kommenttiin meiliosoitteesi niin saan sinut kiinni mahdollisen
 voiton osuessa kohdallesi.)


Onnea arvontaan!

*kuvien maljakot saatu osana Iittalan vuosiyhteistyötä

112 Comments

 1. Kaikki heinät ja oksat kiinnistavat kovasti tällä hetkellä, mutta lempikukkani on ehdottomasti piioni. Sellaiset hennon vaaleanpunaiset ovat niin ihania. Minulla taitaa olla pari kolme maljakkoa tuolla kaapissa ja tuo Aallon maljokko viellä puuttuu !!!! MinnaN

 2. Pidän oikeastaan lähes kaikista valkoisista kukista�� Yhtään Iittalan maljakkoa ei vielä löydä kaapista, joten tuo kirkas olisi niin tervetullut!!! Liisa / liisa.itakunnas@hotmail.com

 3. Minua puhuttelevat tällä hetkellä rennot sekakimput, mutta toisaalta myös pelkistetyn yksikertaiset luonnon jutut, esim. paljaat mustikanvarvut tai jotkin herkät sammalet pienessä maljakossa. Noin himpun alle kymmenenkunta maljakkoa taitaa vuosien saatossa asettuneen kotiimme, osa on perittyjä ja niillä tietysti on erityinen tunnearvo. – Anneriitta / anneriitta.aikio@gmail.com

 4. Pidän hennoista väreistä leikkokukissa. Joskus ostan viikonloppukimppuja kukkakaupoista. Joskus ostan taas kaupasta valmiin kimpun ja jaan kukat pienempiin maljakoihin. Pioni on ehdoton lempparini. Maljakoita erilaisia kirpparilta ja kaupasta ostettuna on ehkä noin 5. Aalto vaasia ei ole, se olisi ihana voittaa. mirva.laine1@gmail.com

 5. Krysanteemi on lempikukkani ja muutkin, valkoiset kukat ihanimpia. Maljakoita on kolme, muutama lisää pitäisi hankkia.. Sittuli

 6. Kukkamaku vähän vaihtelee, tänä keväänä on ehdoton suosikki ollut värikäs tulppaanikimppu! Maljakoita on varmaan kymmenkunta erilaisina versioina, eräs on myös kynttilänjalka nurinpäin käännettynä. Pari Iiittalaa on joukossa, mutta ei Aalto-vaasia kuitenkaan. Toivotaan, että arpaonni suosii:)
  t. mlhautamaki49@gmail.com

 7. Tulppaanit ja pionit sekä hortensiat ovat eniten mieleeni.
  Maljakoita on varmaan kymmenkunta, kirkkaita pääosin, mutta myös muutama värillinen.

 8. Olisipa mahtava lisä maljakoihin tuo aalto! Tykkään juurikin tuollaisista isoista rönsyilevistä kimpuista. Vessan pieneen maljakkoon poimin itse luonnosta jonkun oksan tai luonnonkukan. siilitytsi@gmail.com

 9. Rennot rönsyilevät kimput on aivan mahtavia. Samoin yksittäiset oksat ja heinät on suosikkeja.
  Yhtään Aalto maljakkoa en omista ja sellainen on kyllä haaveissa. Aaltoon kun saa sommiteltua vaikka ja mitä!
  Kiitos ihanasta postauksesta:)
  eeva.vahamaki@hotmail.com

 10. Kukista kiinnostavat likipitäen kaikki… niistä kun voi tehdä erilaisia asetelmia yksin, kaksin tai kimpussa. Hmm, vaaseja löytyy aika paljon, mutta juurikin isoin Aaltomaljakko sai pohjaansa kolhun ja siihen tuli reikä. Uudelle olisi kesän juhlissa käyttöä <3

 11. moi!
  oihh.. tää maljakko tulis tarpeeseen rikkoutuneen valkoisen aalto-vaasin tilalle.

  olen floristi, joten joudun/pääsen työskentelemään värikylläisyyden keskellä, siksipä kotiin valitsen aina valkoisia kukkia 🙂

  terkuin TiinaL

 12. Moikka! Eka kertaa ikinä kommentoin sinulle mitään, vaikka olenkin seurannut sinua jo vuosia! Minulla on n.10 maljakkoa, joihin mieluiten laitan neilikoita, tulppaanja, luonnon kukkia tai vaikkapa takapihalta mustikanvarpuja. Olisipa mukava saada kirkas vaasi valkoisen kaveriksi ����������
  hanna.palopelto@gmail.com

 13. Leikkokukkina suosikkejani ovat hortensiat ja liljat, neilikat pitkäikäisyydessään ovat myös mieluisa! Meillä on varmaan joku kymmenkunta maljakkoa, joista suurin osa on tällä hetkellä kaapeissa säilytyksessä meidän 1,5 -vuotiaan kodinhengettären ulottumattomissa 🙂 Kevätterkuin Paula, paula.seppanen(at)gmail.com

 14. Kukkia rakastan myös minä ja maljakoita löytyy joka tilanteeseen. Aina on jotakin maljakossa, tällä hetkellä ruusuja (saatuja) ja toisessa maljakossa tuomen oksia pihalta.

 15. Lumoavan kauniita kukkakuvia ja tunnelmia.
  Minä rakasta kukkia. Nyt viehättävät vihreät, hortensiat ja liljat. <3
  Aurinkoista ja lempeää kevättä!
  Maisa
  pienet.suloisuudet@gmail.com

 16. Kaikki kukat luonnonheinistä ja varvuista kukkakaupan ylväimpiin ihastuttavat. Valitsen sitten mielialan ja tilaisuuden mukaan. Aalto-maljakko on ihana klassikko.

 17. Meillä on aina leikkokukkia maljakossa. Jonkin näyttävämmän kimpun haen perjantaisin – viikko pulkassa ja on aika palkita itseni ja koti nätillä kimpulla. Valkkaan kukkakaupan vitriinistä erilaisia irtokukkia ja runsaasti vihreää mukaan. Yleensä kimpussa on aina mukana neilikoita, lempikukkiani. Lisukevihreistä tämän hetken suosikkini on mm. eukalyptuksen oksat. Myös isoista hortensian kukinnoista saa jo vaikka yksinäänkin hienon yksityiskohdan. Juuri on maljakossa esim. kokonaan vihreä hortensian oksa.
  Maljakoita on kaapeissa varmaankin 15, mutta vielä mahtuisi uusia mukaan! 🙂
  Mukavaa keväänjatkoa, terveisin heidi.k.laaksonen@gmail.com

 18. Tässä arvonnassa soisin onnettaren suosivan, sillä meiltä todellakin puuttuu kaunis ja ajaton maljakko. Kaikenlaisia maljakoita tai maljakon tapaisi astioita meiltä kyllä löytyy, mutta ne ovat usein joko liian pieniä ja matalia tai liian isoja ja korkeita. Kaikki maljakot ovat meille kulkeutuneet jostakin – yhtään emme ole tainneet itse hankkia 🙂 Leikkokukista kyllä tykkään! Erityisesti tulppaaneista ja gerberoista yhdistettynä johonkin vihreään. Jos itse ostan kukkia itselleni, ne ovat juuri näitä kahta edellä mainittua lajia.

  tarja_72@hotmail.com

 19. Lempileikkokukkani vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Yleisesti ottaen pidän esim. tulpaaneista, pioneista, auringonkukista ja runsaista sekakimpuista. Omistan useamman maljakon, mutta en yhtään Aalto-maljakkoa. tpptuuli724@hotmail.com

 20. Rakastan kaikkia valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia – pioneja, tulppaaneja, ruusuja, anemoneja – sekä heiniä ja oksia. Maljakoita on ehkä tusinan verran, mutta Aalto-vaasissa on lohkeama. Lemppari tällä hetkellä on Marimekon Urna, johon sopii iso ja rönsyilevä kimppu. Asetelmasi ovat hurmaavia!

 21. Suosikkejani ovat tulppaanit, neilikat, leinikit ja pionit. Nämä ovat aina takuuvarma valinta. Meillä maljakoita ei ole kuin 4 kappaletta, joten Aalto-vaasi olisi kiva lisä kokoelmaan 🙂

 22. Omistan kymmenkunta maljakkoa, joista neljä laadukkaampaa. Lempikukkiani on kyllä monia, riippuu vuodenajasta ja tilaisuudesta. Jos yksi pitäisi valita, se olisi syntymäpäiväni aikaan kukkivan omenapuun oksa 🙂 Aallon maljakkoon olisi ihanaa asetella vaikkapa niitä omenapuun oksia! Kaunista kevättä! Paula

 23. Pidän kaikista leikkokukista, mutta harvoin päädyn ruusuihin. Rennot kimput on nyt suosiossani. Maljakoita minulla on toistakymmentä. Aaltomaljakkoni valitettavasti särkyi, joten uusi tulisi tarpeeseen.

 24. Omistan vain muutaman maljakon, juhliin täytyy lainata lisää äidiltä. Ruusut ja pitkäkestoiset neilikat ovat suosikkeja.

 25. Hei vaan, tykkään tulppaaneista ja pioneista erityisesti. Omistan paljon maljakoita eri vuosikymmeniltä suomalaista designia melkein kaikki. Keräilen myös keramiikkaa kirppiksiltä, joten maljakoita riittää. maiju.suhonen@hotmail.fi

 26. Rennot kimput ovat myös minun mieleeni, mutta yksittäiset kauniit suuret kukat ovat myös ihania, kuten pionit. Aaltomaljakko tulisi minulle tarpeeseen, sillä virallisesti minulla ei ole kuin yksi maljakko. Epävirallisesti pari muutakin, nimittäin kirkkaita lasisia säilyketölkkejä, näyttävät kauniille juurikin hieman boheemien kimppujen kanssa. 🙂

  minna.pylvas@gmail.com

 27. Kiva saada ideoita erilaisiin asetelmiin. Minulta löytyy muutama Ruutu maljakko ja ovat kyllä käytetyimmät maljakot tällä hetkellä, kun niihin saa jo muutamalla kukalla näyttävän ja erilaisen asetelman. Omistan aika monta maljakkoa ja suurin osa Iittalan tuotteita. Osa saatu, peritty ja itse hankittu. Mutta voiko maljakoita olla koskaan liikaa?!��
  anna.ju@suomi24.fi

 28. Ruusut ja tulppaanit ovat yleisimpiä kukkia, joita ostan. Minulla taitaa olla 3-4 maljakkoa.
  s.kansakoski(at)luukku.com

 29. Raikkaat keltaiset tulppaanit keittiön pöydällä tuovat kevään joka vuosi. Jokunen maljakkokin löytyy.

 30. Kukista mieluisimmat ovat valkoiset leikkokukat. Maljakkoja on kertynyt yli 20 (!), aalto-vaasejakin neljä eri kokoisina ja eri värisinä. Jos onni suosisi, lahjoittaisin uuden aalto-maljakon pojalleni, joka muuttaa syksyllä omaan asuntoon.

 31. Kaikki kukat on ihania ❤️ Mielialan mukaan mennään: välillä valkoista, välillä väriä. Välillä hallittua ja hillittyä, välillä rentoa ja rehevää.

  Kirkasta aaltovaasia olenkin kaivannut ?

  satulinnablogi@gmail.com

 32. Vaihtelevat kukka-asetelmat ja -kimpun piristävät mieltä ja arkea! Oma ehdoton lemppari on neilikat kaikissa väreissä 🙂 omistan kaksi maljakkoa, josta toinen taitaa itse asiassa olla vanha purkki ilman kantta!

  Tanja – tasutuom@gmail.com

 33. Tykkään monenlaisista kukista, mutta eniten mieleeni ovat myös rennot, rönsyilevät ja valuvat kimput. Mieluummin yksi runsas, kuin pieniä siellä täällä.
  heli.ylonen@suomi24.fi

 34. Neilikat ovat lempikukkiani. Maljakoita on kolme. Olen jo tovin haaveillut Aalto-maljakosta, olisipa ihana saada se meille.

 35. Tulppaanit ja erilaiset oksat ovat lemmpareita sekä omasta penkistä kesällä kerätyt pionit.

  Useamman erilaisen maljakon omistan ja Aalto maljakko on kans yksi lemppareista, käy hyvin pöydälle kauniin muotonsa ansiosta vaikkei ole niitä kukkiakaan. Antaisin maljakon vanhimalle tytölle lahjaksi 🙂

  paivi.salmi10@gmail.com

 36. Hannastiina

  Rakastan erilaisia oksia ja näyttäviä leikkoja yksittäin maljakoissa. Omistan viisi maljakkoa, joten kokoelmassa olisi vielä hyvin tilaa.
  hannastiina81@gmail.com

 37. On maljakoita, jotka ovat kulkeneet suvussa vanhemmilta minulle ja on maljakoita, joita olen itse hankkinut eli Iittalaa ja Aaltoa, niissä eri koot ja sitten ne suvussa kulkevat, lukumäärä on juuri sopiva, niihin laitan mielelläni tulppaaneja, pioneja, niittykukkia ja sesonkikukkia mitkä milloinkin silmää miellyttävät ja eri kukkien värisävyt liittyvät eri vuodenaikoihin, koskaan ei voi olla kotona liikaa ihania kukkia tuomassa iloa arkeen tai juhlaan, HeidiS heidinluukku@netti.fi

 38. Valkoiset kukat ovat ikisuosikkini. Ja yksinkertaiset maljakot kuten esim. tuo Iittalan kulmikas maljakko.
  Maljakoitahan pitäisi olla joka lähtöön erilaisille kimpuille ja oksille, niitä ei kai ole koskaan liikaa 🙂
  soile.p.korhonen@gmail.com

 39. Tykkään kaikenlaisista kukista ja kasveista. Maljakoita taitaa olla toistakymmentä. Osa perittyjä tai muuten vanhoja, joitain matkoilta, jokunen uudempikin hankinta. @luckytravellermerja

 40. Pionit ovat lempikukkani.Maljakoita löytyy kymmenkunta. Iittalan Kastehelmi on seuraavana toivelistalla. Aaltomaljakoitakin löytyy muttei tuota kokoa.
  tiinaannelis@gmail.com

 41. Lempikukkiani ovat vaalenanpunaiset pionit sekä nyt uutena punainen orkidea. Olen konmarittanut myös maljakoita, joten jäljellä on enää parhaat neljä kappaletta. Lisää tietysti toivon myös. irmeliahlfors@gmail.com

 42. Rakastan erilaisia kukkia,tulppaanit, pionit, leinikit neilikat ja erilaiset puuvartiset oksat, eukalyptus on kans niin kaunis, vihreäyttä ja valkoinen kukka viehättää aina, toki monet muutkin sävyt mieleisiä. Aallon maljakko on niin kaunis ja ajaton.. mukana sanna-mikko@hotmail.com

 43. Lempikukkiani on pioni ja juhannusruusu. Maljakoita minulla on semmoinen kymmenkunta ja joikaisesta taitaa puuttapieni pala. Käytän myös kauniita vanhoja lasipurkkeja maljakkoina. tiina.nieminen@saunis.net

 44. Lempikukkiani ovat kaikki kukat! Mitä maljakkoon kulloinkin laitetaan, riippuu fiiliksestä, vuodenajasta, tarjonnasta jne. Itseltäni löytyy kymmenkunta maljakkoa pienestä antiikkisesta maljakosta aina jättisuureen, osa Iittalaa, osa "ei brändien" tuotantoa. Aaltoa en kuitenkaan enää omista ja sellainen olisi toiveissa. hannamariturunen@hotmail.com 😀

 45. Eukalyptus on viimeaikoina miellyttänyt: tuoksu on mahtava ja lehdet kauniin mattavihreät. Rikoin jokunen aika sitten oman kirkkaan Aalto-maljakkoni, mutta en ole raaskinut ostaa uutta. Nyt jos onni lykästäisi 🙂

 46. Oijjoi kyllä nyt suosisi onnen potkivan. Omistan pari maljakkoa ja itseasiassa molemmat aaltoja. Voisin ottaa vielä kolmannen klassikon riviin! Kukkia minulla on todella usein -yleensä marketin tulppaanit ja neilikat. Kukkakaupan kukat ovat luksusta ja sieltä mukaan tarttuukin usein pionit, eukalyptusta ja kirsikan oksia. eerika.vasti@gmail.com

 47. Meillä suosikit ja tyyli vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Välillä väriä ja runsautta enemmän, välillä vähemmän. Viime talvella viehätti aivan tumman tumma lila. Joukkoon vähän eucalyptusta. Kesää kohden taas fressimpää:) elisakristiina@hotmail.com

 48. Meil on lähes aina neilikoita maljakossa, kun ne kestää niin hyvin �� keväällä ihanaa osta Turun torilta kukat! Parasta on siivottu koti ja kaunis kukkkimppu maljakossa:)
  stella.dvsg@gmail.com

 49. Olen vähän jumahtanut vihreisiin ja valkoisiin kukkiin – ikisuosikkini on jättimäinen eucalyptuspuska, joka myös kuivuu nätisti. Tätä juttua lukiessa tuli kuitenkin pitkästä aikaa sellainen olo, että ensi kerralla satsaan kukkakaupassa väreihin. Tuo makuuhuoneeseen laittamasi kukkanen (mikä lie laji onkaa) on todella kaunis. Aalto-maljakko täydentäsi hienosti maljakkoparini trioksi 🙂 viivi.suomalainen@hotmail.com

 50. Maljakoita löytyy kymmenkunta ja lempikukkiani ovat pionit ja valkoiset ruusut. Luonnosta tulee myös kimppuja kotiin 🙂
  sartza.9@gmail.com

 51. Neljä maljakkoa käytössä. Ihanin kukka on mielestäni pioni.

 52. Rakastan kauniita pioneja sekä eleettömiä neilikoita. Meiltä löytyy vasta 1 maljakko. Lisääkin voisi tulla kyllä, niin saisi kukkia useampaan paikkaan kodissa! Homekoti vei terveyden ja rahat, joten maljakoiden shoppailu taitaa olla juuri nyt prioriteetti numero 155 😀 Mutta ehkä tulevaisuudessa, kun balanssia löytyy.
  minuhno@gmail.com

 53. Lempikukat vaihtelevat sesongin mukaan, mutta tulppaanit ja pionit ovat ikisuosikkeja. Maljakoita on monenkokoisina ehkä 8.

 54. Ikisuosikkina pionit. Uutena ihastuksensa neilikat. Maljakoita löytyy kymmenkunta, kukille ja muillekin jutuille, paistinlastatkin Aalto-vaasissa 🙂

 55. Omistan ehkä noin viisi maljakkoa, jokainen on perintönä mieheni tai omasta suvustani, eivät arvokkaita rahallisesti, mutta arvokkaita minulle <3 Itse tulee ostettua tulppaaneita ja neilikoita, mutta mikään ei voita mieheni tuomia ruusuja <3

  ida916@hotmail.com

 56. Lempikukkiani ovat maljakoissa kaikki valkoiset. Luonnossa pidän eniten leskenlehdistä ja krookukista, koska niistä tietää että kevät on tullut! Ja kirsikkapuiden kukista ja alkukesän syreeneistä ja pioneista 🙂 pienikirahvi@hotmail.fi

 57. Pidän kaikista kukista, mutta itse suosin viileitä sävyjä ja tuoksuallergian takia tuoksuttomuutta, mikä rajoittaa monen kauniin kukan ostamista tai poimimista. Tämän vuodenajan suosikit ovat jaloleinikit ja esim. kirsikanpuunoksat. Maljakoita lienee n. 10 – ja lisää vapaa-ajan kodissa;)

 58. Liljat, syreenit, pionit, hortensiat ja nyt on myös leinikistä tullut suosikki. Kukkien pitää olla valkoisia tai vaaleanpunaisetkin käyvät 🙂 Niin ja ne harmahtavan vihertävät eucalyptukset ovat ihan must. Lempimaljakoksi on noussut Marimekon Urna.

 59. Pionit, ruusut ja syreenit ovat kukkien kolmen kärki ja maljakoita on paljon, mutta kyllä tänne vielä niitä mahtuu. Jos voittaisin tuon maljakon, niin kaiverruttaisin sen pohjaan Alma 10 v ja siitä tulisi herkkukulho. 🙂 Nyt on herkut pienessä Aalto-maljakossa, joka jostain kumman syystä tuntuu aina olevan tyhjä.

 60. Voi kun en omista ainuttakaan maljakkoa! Ihan harmittaa, koska kauniit kimput joita silloin tällöin saa eivät pääse samalla lailla esiin kuin miten pääsisivät kauniissa maljakossa.
  niina-a(at)hotmail.com

 61. Maljakoita toki on, mutta klassikko ja leikkokukat sopivat hyvin yhteen. Leinikki ja pioni ovat lempikukkia.
  Mukana arvonnassa!
  Seija
  mansikat@kolumbus.fi

 62. Lempikukkia on niin kovin monia, valkoiset ovat aina suosikkejani. Eri lajeista esim. hortensiat ja orkideat sekä myös pionit ja helmililjat ovat kivoja, mutta kaikki ovat kivoja. Aaltomaljakkoon sopii parhaiten ruusut ja tulppaanit, tai ehkä se on vain lapsuudessa opittu asia 🙂

 63. Aalto on ihana klassikko ja se ihanuus on ollut himotus listalla, mutta jäänyt antamatta. Lahjaksi olen Aalto maljakon antanut parillekin ystävälle. Pionit ja tulppaanit on leikkokukista mun suosikkeja. Valkoisina ja väreissä, fiiliksen mukaan. Maljakkoja on kertynyt kaappiin kiitettävästi: perintökaluja, kirppislöytöjä, lahjaksi saatuna ja Ikean edukkaita versioita. Hyvin saa isommissakin juhlissa saadut kukkakimput maljakkoihin. Isäntä sais tuoda useamminkin kukkia kotiin! 😉

 64. Pidän valkoisista ja vaaleanpunaisista leikkokukista eniten. Omistan noin viisitoista maljakkoa. Aalto-maljakkoni ovat valkoisia, joten kirkas olisi tosi mieluinen lisä kokoelmiini. t. Maritta

 65. Moi Anne! Yllätin itseni hurahtamalla täysin karamellin ja muihin murretun sävyisiin neilikoihin. Magnolian oksat ovat aina upeita – neilikoiden vastapainoksi myös vähän raffimpi ilme kiinnostaa. Erilaisille kukille ja asetelmille on kiva olla erilaisia maljakoita, joita kirppishaukalle on kertynyt seitsemän kappaletta.

 66. Ihana tuo sinun runsas kimppu. Tykkään itsekin valita jotain erikoisempaa kukkaa silloin harvoin, kun kukkakaupassa raskin asioida.

 67. Pidän pitkävartisista ruusuista, mutta myös värikkäistä tulppaanikimpuista. Maljakoita on aina liian vähän tai ne ovat vääränlaisia.

 68. Rakastan neilikoita ja muutin juuri ikiomaan kämppääni, eikä minulla ole kuin vasta yksi maljakko (kastehelmi kirkas). 🙂

 69. Neilikat ja pionit, siinä suosikit. Pidän hyvin simppeleistä kukista. Maljakoita on jonki verran kertynyt kaappeihin, kymmenisen kappaletta ehkä, mutta sopivaa maljakkoa saa aina hakea 😀

  kaislarannalla@gmail.com

 70. Pionit ovat suosikkejani. Omistan vain yhden maljakon, joten toinen maljakko olisi tarpeellinen. Kaunis maljakko toimii kauniina sisustuselementtinä myös ilman kukkiakin.

  Tuulaylinen.2@gmail.com

 71. Maljakkoja ei tosiaan olla koskaan liikaa! Yksi kaunokainen siis mahtuisi hyvin vielä kaappeihin! Maljakkoon pääsisi ensin värillisiä liljoja ja pian myös lemppareita pioneja!
  spnieminen@gmail.com

 72. Maljakkoja on kertynyt kymmenkunta. Kukkien suhteen makuni vaihtelee kauden mukaan mutta mutta ikisuosikki on kyllä mikä tahansa valkoinen.

 73. Miulla ei ole kuin pari maljakkoa, mutta isot vanhat lasipurkit onneksi käyvät myös maljakoista. Neilikka on suosikkini kukista.

 74. Kimppu pöydälläsi, jossa on Nappula kynttilänjalat, lasilintu kirjapinon päällä on täydellinen sekoitus, ehkä maljakon väri ja tausta vaikuttavat asiaan, täydentäen kokonaisuutta. Tämä kimppu on Lupaus Kesästä. Kukkieni valintaan vaikuttavat tietysti vuodenajat, kesällä maljakkooni sujahtaa juuri kuvasi kaltainen "sekakimppu". Maljakoita on muistaakseni 5. Ihasteli, Sirpa ikuinenrooma@outlook.com

 75. Eevastiina

  Hortensia on lempparikukkani. Muutoin runsaat ja rennot kimput ovat kauniita. Kahden siperiankissamme myötä moni kukka on myrkyllisenä pannassa, mutta esim. perinteisistä, turvallisista ruusuista löytyy erikoisempia esim kerrottuja versioita. Kukat ovat kyllä ihania ja ilostuttavia. <3 eeva-k@hotmail.com

 76. Pioni ja vihreät kimput. Maljakoita kymmenkunta Aaltojakin on mut ei kirkasta.

  Ida

 77. Kauniita kuvia! Minulla on ”vain” viisi maljakkoa. Freesiat ja valkoiset kukat on lemppareita ��

 78. Pidän pitkään kestävistä kukista kuten Neilikka. Harvemmin tulee kukkia ostettua joten on kiva kun ne viihdyttää pitkään. Minulla on noin 5 maljakkoa.

 79. Pionit ovat suosikkejani. Maljakoita on tällä hetkellä vain yksi. Aallon maljakon jouduin luovuttamaan ex-miehelleni, olisipa kiva saada sellainen uudestaan itsellekin 🙂 T. Salla K.

 80. Kaikki leikkokukat ovat kauniita – ihan mahdotonta olisi valita suosikkeja! Onneksi ne myös vaihtuvat kausittain, joten kyllästymään ei ehdi. Aalto-maljakko olisi tervetullut klassikko muutaman maljakon kokoelmaani. Jos arpaonni osuu kohdalleni, lähetän sähköpostiosoitteeni yv:nä 🙂 Terveisin Heljä

 81. Pioni on ehdoton suosikki, mutta kaikki leikkokukat ovat ihania. Omistan muutaman maljakon, joista käytän vain kahta.
  Kivaa kevättä!
  T: Pia S
  piamaarika@gmail.com

 82. Pidän sellaisista kukista, jotka kestävät maljakossa kauniina pitkään, kuten neilikasta ja anemonesta. Maljakkoja meiltä löytyy varmaankin kymmenkunta. Kauniit maljakot toimivat ilman kukkiakin, joten meillä on niitä aina esillä.

 83. Pionit ovat ihania kesällä, tulppaani tuo kevään, neilikat tuoksuvat ihanasti… Lempikukkia on paljon, mutta harmittavan harvoin tulee leikkokukkia kuitenkaan kotiin ostettua. Kesällä on helppo omasta puutarhasta jotain kaunista napsaista sisällekin. Maljakoita taitaa olla… jaa… varmaan parikymmentä, mutta niitä ei ole koskaan liikaa. Kirkkaasta Aalto-maljakosta olen jo pitkään haaveillut.
  anuliisa@luukku.com

 84. En omista kuin muutaman maljakon. Aalto-maljakko olisi mukava lisä kokoelmaan!

 85. Mieheni oli kerran rakastava ja huolehtiva, mutta siinä vaiheessa hän pysähtyi ja hylkäsi minut kokonaan, hänellä ei ollut aikaa minulle, koska hänellä oli suhde, kaikki hän oli, olin niin tuhoutunut, etten tiennyt mitä tehdä . Rakastin häntä niin paljon, vaikka hän ei vieläkään välittänyt ja huijasi, en voinut lähteä, koska rakastin häntä edelleen, lajittelin apua kaikilta mahdollisuuksilta saada mieheni takaisin, löysin onneksi Robinson Bucklerin, joka oli auttaa ihmisiä suhde- ja avioliittoasioissa. Menin ja otin yhteyttä häneen, selitin, mitä menin läpi avioliitossani, sitten hän vakuutti minulle, että hän auttaisi minua, tein kaiken, mitä hän käski minun tehdä, ja sitten hän kertoi minulle, että mieheni palaa luokseni muutamina päivinä odotin kärsivällisesti ja muutaman päivän kuluttua mieheni tuli eräänä iltana kotiin ja alkoi pyytää anteeksi anteeksi hänelle, miten hän oli kohdellut minua. Olin niin sanattomasti yllättynyt, etten voi kiittää tätä tarpeeksi. Kirjoita tämä nimi {{Robinsonbuckler11}} @ gmail. com…………………….