”Kaupallinen yhteistyö Villa ja Peite

Mitä nukkumiseen tulee, se on minusta äärimmäisen ihanaa. Mitä sitten nukkumispuitteisiin tulee, se on minusta äärimmäisen tärkeää – toivottavasti myös ihanaakin. Rakastan luonnonmateriaaleja ihan kaikessa, niinpä valitsen niitä tietysti aina kun se vaan on mahdollista.

Tutustuin Villan ja Peitteen sänkymallistoon töissä Sisustuksen Koodissa. Meillä on myymälässä pieni shoppi heidän tuotteitaan, siellä pääsee kätevästi testaamaan erilaisia patjamalleja. Kun äskettäin tarvittiin uutta patjaa, ei ollut vaikea miettiä mihin patjassa päädyttiin.

Tämän postauksen lopussa on alekoodi Villan ja Peitteen tuotteisiin!

Futon-patja on valmistettu Porissa Villan ja Peitteen omassa ”pajassa”. Käytetyt materiaalit ovat luonnollisia ja patjojen valmistus on pitkälti käsityötä. Villa on materiaalina täydellinen sänkyyn, sillä se hengittää, kerää kosteutta ja silti tuntuu kuivalta. Yöllä ihminen luonnollisesti hikoilee, joten ei ole sama, minkälainen materiaali sängyssä on. Villan ilmavuus tekee siitä erittäin miellyttävän pohjan nukkumiseen.

 

”Luonnonkuidut ovat antistaattisia, joustavia, ilmavia, 
biohajoavia ja hyvin kestäviä” 

Futon-patjoja on erilaisilla täytevaihtoehdoilla. Patjan rakenne vaikuttaa sen pehmeyteen. Tässä patjassa on pehmein tuntuma, eli luonnokuminen ydin. Futonit pysyvät pitkään kuosissa kun niitä hoitaa oikein, säännöllinen kääntely ja rullaaminen pitävät patjat hyvässä ryhdissä ja mukavina. Tällaista luonnonkumiytimistä patjaa ei tarvitse rullailla, kääntely ja pöyhintä pitävät huolta sen ryhdikkyydestä.

 

Villalla ja Peitteellä on valikoimissaan futon-patjoihin sopivia sängynrunkoja. Sieltä löytyy jopa moottorilla varusteltu sängynrunko. Tähän tilaan runko on kuitenkin tehty itse vanerista. Minusta se näyttää todella ihanalta patjan luonnonvalkoisen puuvillapäällisen kanssa. 

Villa ja Peite valmistaa futon-patjat ikivanhalla japanilaisella tekniikalla, jossa patja rakentuu useista erilaisista kerroksista. Täytteissä on aina villaa, mutta myös puuvillaa, kookosta, hevosenjouhta tai luonnonkumia. Patjoja kokeilemalla löytyy varmasti itselle mieluinen versio. 

Patjan lisäksi sänky koostuu sijauspatjasta, joissa niissäkin on erilaisia täytevaihtoehtoja. Tällä kertaa päädyttiin villatäytteiseen kasettisijauspatjaan. Sijauspatjassa on irroitettava puuvillapäällinen ja sen voi pestä. Siihen päälle haluttiin vielä täydennykseksi sijauspatjan suojus, joka on todella nopea heittää pesukoneeseen välillä. Sängyn hygieniasta huolehtiminen on tärkeää ja luonnomateriaaleja suosiessa pesu ja puhdistus sujuu hyvin.

”Villatäytteinen sijauspatja on ekologinen vaihtoehto. Se voidaan
kompostoida (hajoaa biologisesti maaperässä) tai polttaa energiaksi.


Villa on myös luonnostaan paloturvallinen eikä siihen siksi tarvitse lisätä palonsuojakemikaaleja.”

Seuraavaksi taidankin panostaa villatäytteisiin tyynyihin ja täkkiin. Villalla ja Peitteellä on valikoimissaan sekä villatäytteisiä, että puuvillatäytteisiä vuodevaatteita. Futonilla on nyt nukuttu muutama kuukausi ja kokemukset ovat olleet aivan loistavia. Normaaliin runkopatjaan tottuneena tuntuma on tietysti erilainen, mutta vain positiivinen. Ajattelin aluksi futonin olevan aika kova, mutta olin väärässä, se joustaa juuri sopivasti ja tuntuu ihanan möyheältä mutta tukevalta.

Villan ja Peitteen tuotteet tilataan kätevästi 
heidän omasta verkkokaupasta. 
Tuotteet toimitetaan suoraan kotiovelle. Halutessaan tuotteita pääsee testailemaan näyttelytiloissa, joita on Porin lisäksi Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa. 
Sain teille alekoodin, jolla saa Villan ja Peitteen verkkokaupassa 
tehdyistä tilauksista 5% -alennuksen. 
Alekoodi on: muotimielessä
Juuri nyt on hyvä tuulettaa makuuhuone ja tehdä siellä suursiivous. Samalla katsastaa sänkyjutut kuntoon. Puhtaassa ja raikkaassa tilassa on ihana ottaa kevätaurinko vastaan.

PS. Sisustuksen Koodissa on nyt tulevana viikonloppuna 6.-7.4.  esittely Villan ja Peitteen tuotteista!

2 Comments

  1. Miten paljon oman kokemuksen mukaan eroa on pehmeyden suhteen kovimman futonin ja tuon pehmeimmän mallin välillä?
    Menin ostamaan kookos-villafutonin ja se aiheuttaa kiputiloja selkääni (skolioosi). Olen tottunut nukkumaan joustavammissa sängyissä (joustinpatjat lähinnä). Kokeilin sänkyä esittelypisteessä, mutta tein liian hätiköidyn ostopäätöksen kohdallani. Miehelleni sänky sopii.

  2. Anne

    Moikka, kyllä niissä jonkin verran on eroa – kookosytiminen taitaa olla se kaikista tukevin fiilikseltään. En tiedä juttelitko henkilökunnan kanssa patjaa testatessasi, minä ainakin yleensä kerroin vähän niistä kovuuksista ja fiiliksistä. Toki aluksi uusi patja aina tuntuu erilaiselta, keholla kestää tovi tottua uuteen patjaan. Petauspatjalla voi saada pintapehmeyttä, mutta ihan kokonaisjoustoon sillä ei valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat, kannattaa vielä vaikka pirauttaa Villajapeitteelle ja kysellä heidän mielipiteitään näistä, osaavat varmasti kommentoida asiaan jotakin.