Terkut kotoisista pääsiäistunnelmista. Onpa ollut aika kivaa, ihan vaan oleilla kotosalla ja puuhastella. Mitään erityisiä pääsiäiskoristeluita ei täältä löydy, mutta muutama pikkujuttu sentään. Kuten yleensäkin, tykkään että juhlapyhät jotenkin tuntuvat – sillä on mukava poiketa normaalista arjesta pienten fiilistelyiden myötä. Niinpä muutamat pääsiäismunat, oksat, kukat ja kakku ovat olleet pääsiäisenluojina.

Rennosti on otettu, kuten kuvasta huomaa. Koirulaisten possunkorvat lattialla, torkkupeitto rullalla sohvalla ja lehtikasat sohvan vierustalla…

Valitsin oikein simppelit kukat. Minusta muutama kaunis papukaijatulppaani riittää sellaisenaan. Ihastelin muuten kimpun herkkää väritystä ja muotoa tuota takaseinän harmaata sävyä vasten.
 

Pääsiäisen överein juttu oli Kinder-kakku. Voi miten hätäiselle se olikaan tuskastuttava leivottava. Tuon verran saatiin neljään pekkaan tuhottua kakkua… että on siinä syömistä. Aika makeaa, eli tätä ei taida tulla toista kertaa leivottua – ainakaan muutamaan vuoteen. Jos on isot juhlat, suosittelen tuollaista tuhtia tarjottavaa. Muuten oikaisen seuraavalla kerralla ihan perinteisen juustokakun muodossa, senkin voi koristella näyttävästi. Tosin koristelu oli illan ohjelmanumero…se taisikin olla parasta kakussa.

Portaiden vieressä olevaan ruukkuun ostin helmililjoja. Valitettavasti hyiset yöt saivat kukat nuupahtamaan, eivät taida tuosta skarppiintua. Mutta kauniita silti, sillä keväänodotus saa kaiken vihreän näyttämään houkuttelevalta.

Nytkin pötkötän tuossa sohvalla. Taidan kuitenkin kammeta itseni ylös ja piipahtaa Maijalla. Ehkä tämän päivän löhöilyt ovat tulleet ihan tarpeeseen, sillä olen aloitellut innoissani kevätsiivoiluja. Saatoin jo pestä muutaman pienen ikkunankin. Ja tänään siivosin kuivaelintarvikekaapin – eihän löhöily tunnu miltään, jollei välissä tee jotakin hyödyllistä.

Ihanaa pääsiäisloikoilua – vielä on vähän jäljellä!

3 Comments

  1. Kaunis on tuo ruokailutilan seinän sävy! Mikähän se mahtaa olla?

  2. Anne

    Kiitos, se on maalattu Tikkurilan Harmony-maalilla, sävy nimeltä tuhka.

  3. Kaunis koti! Löysin blogiisi vasta nyt, tosin onneksi edes nyt 🙂
    Mikä tuo matto on/ mistä se on?