Tiedättekö, rakastan kokkailua ja keittiössä touhuilua. Suurpiirteiseen ja puuhakkaaseen (lue liian hätäiseen) luonteeseen onnistunkin yllättävän hyvin ruokien suhteen. Minulle on erityisen tärkeää erilaisten makujen yhdisteleminen ja siitä syntyvä fiilis, kun kokonaisuus natsaa hyvin yhteen. Luen mielelläni keittokirjoja, vaikka iltalukemisena. Harvoin kuitenkaan noudatan tarkkoja ohjeita, poimin resepteistä ideoita ja opiskelen valmistustapoja ja raaka-aineiden yhdistelmiä. Minulle sopii ehdottomasti parhaiten omat kokeilut ja sovellukset.
Sain Earth Controlilta cashewpähkinöitä ja pinjansiemeniä. Suorastaan rakastan cashewpähkinöitä, niitä löytyy aina keittiön tasolta kiposta, nimittäin napostelen niitä välipalaksi tai silloin kun mieli tekisi jotakin herkkua. Käytän cashewta paljon myös salaateissa. Pinjansiemeniä tykkään myös paahtaa salaattiin tai teen niistä erilaisia pestokokeiluita, etenkin kesäaikaan huomaan omatekoisia pestoja kuluvan, paitsi pastan kanssa niin myös erilaisten grillattujen lihojen ja kasvisten kanssa kastikkeena.
Tällä kertaa päätin kokeilla feta-cashew -tahnaa ja tomaatti-yrttipestoa. Minun on pitänyt testata pähkinäisen levitteen tekemistä, samoin fetajuustotahnan, päätinkin yhdistää nuo molemmat samaan satsiin. Pestoissa luotan aina intuitioon ja siihen mitä on käsillä. Nyt oli tullut ostettua kasa kirsikkatomaatteja, joten ajattelin testata tuoreen tomaatin lisäämistä peston joukkoon.
Seuraavassa teillekin ohjeet näihin herkkuihin. Tällaisissa tahnoissa voi noudattaa omaa tuntumaa, määrät ovat summittaisia ja niitä kannattaakin soveltaa vapaasti.
Tästä feta-cashew -tahnasta tuli ihan älyttömän hyvää. Tahna säilyy purkissa jääkaapissa muutaman päivän – mikäli se ei hupene kerralla. Maisteltiin siemennäkkärin levitteenä, sen lisäksi syötiin sitä grillattujen pihvien päällä maustevoin tapaan. Tahna sopisi hyvin myös vaikkapa dipiksi vihannesten kanssa. Nam.
Pesto on aivan mahtava keksintö, sillä sen surauttaa supernopeasti. Tekaisenkin usein erilaisia pestoja kun ruoalle tarvitaan lisämakua ja kostuketta. Joskus teen ihan ohutta pestoa, joka sopii salaatinkastikkeeksi – vähän kuin yrttiöljyn tapaan, mutta hiukan tuhdimpana. Oleellisinta minun pestoissani ovat pinjansiemenet. Jos teen sellaisen yrttiöljytyyppisen version, jätän parmesanin pois. Silloin pesto koostuu lähinnä oliiviöljystä, pinjansiemenistä, yrteistä ja mausteista.
Tällä kertaa keittiöstä löytyi laatikollinen kirsikkatomaatteja ja päätin kokeilla niitä pastalle tehtävään pestoon.

2 Comments
Ihanan inspiroivat kuvat! Meilläkin tehdään usein pestoa, joskus rucolasta, jollei löydy basilikaa.
Kiitos Riikka 🙂 tällaisia ruokakuvia on ihana tehdä kyllä. Pestot on niin hyviä ja etenkin nyt keväällä ja kesällä tekee mieli niitä. Rucolapesto on myös loistavaa.