(trenssi Marimekko*saatu / paitapusero Nanso*saatu / farkut Filippa K / 
villatakki Acne / laukku Chanel / koru COS / tossut Adidas)
Eilen oltiin Helsingissä viettämässä vapaapäivää. Käyn nykyään aika usein Helsingissä työn puolesta, taas huomennakin. Mutta on ihan erilaista mennä sinne toisen kanssa viettämään yhteistä vapaapäivää. Ensimmäisenä treffattiin ystävääni Sissiä lounaan merkeissä. Oltiin Storyssa, missä en ollutkaan ennen käynyt. Ihana se kauppahalli kaikkinensa.
Säät ovat kyllä hellineet viime päivinä. Miten ihana olikaan jättää talvitakki kaappiin ja liikkua trenssissä. Talven jälkeen tuo Marimekon takki tuntuu taas niin mahtavalta. Tänä keväänä muuten tuommoiset väljät ja pitkät trenssit ovat erittäin ajankohtaisia. Kiva että tällä kertaa sellainen oli omassa vaatekaapissa odottamassa käyttöä.

 

Sissi esitteli meille lounaan jälkeen Arkkitehtuurimuseota, sielläkään en ollut koskaan ennen käynyt. Museo sijaitsee ihan Design-museon vieressä. Suosittelen ehdottomasti käymään tuolla, jos vähänkään olet kiinnostunut sisustuksesta, muotoilusta tai ihan kulttuurista yleensäkin. Museossa on mieletön valikoima myytäviä arkkitehtuuria ja sisustusta käsitteleviä kirjoja ja tietysti valtavan kokoinen kirjasto, josta löytyy arkkitehtuurin historiasta ”kaikki”. Näyttelyt ovat vaihtuvia, nyt yläkerrassa oli PES-Arkkitehtien näyttely. Olin oikeasti ihan hämmentynyt siitä, kuinka upeita töitä heillä on.
Museorakennus on puitteiltaan aivan huikea, siinäkin riitti katseltavaa. Tietysti myös ajan patinoimat huonekaluklassikot sopivat tunnelmaan täydellisesti. Kiitos vaan Sissille esittelystä.

 

Mitäpä olisi vapaapäivä, jos ei välillä piipahtaisi maistelemaan vaikkapa laadukkaita oluita. Aurinkoisen kaupunkikävelyn lomassa istahdettiin testaamaan erikoisoluet Brewdogiin. Olipas siellä mutkattoman mukava tunnelma ihan iltapäivästäkin.

Kaupoissakin piipahdettiin, mutta vain pikkuisen, sillä tällä kertaa oli mukavampaa vain istuskella ja fiilistellä. Minut vietiin katselemaan näköalojakin Tornin baariin. Oli aivan mahtava päivä, Helsinki on niin erilainen riippuen miten siellä viettää päiväänsä. 
Kivaa tulevaa viikonloppua – muistakaahan rentoutua!

1 Comment

  1. Rakastan Kauppahallin Storya, käyn usein brekulla siellä ystävien kanssa. Myös lounaalla, aivan ihana paikka <3