Ihanaa kesäistä viikonloppua! Eipä paljon haittaa vaikka helteet hellittivät, kun aurinko paistaa silti täydeltä terältä. Lauantai on sujunut sohvan nurkassa pientä kaupunkipyrähdystä lukuunottamatta. Kuka ei olisi tänään katsellut häitä.. Noh, samalla on tullut näpyteltyä tietokonetta ja tehtyä töitä. Nappasinpa ohessa myös päivän asustani kuvat. Taisin pukeutua tänään ensimmäistä kertaa tänä keväänä valkoisiin farkkuihin. Oikeastaan valkoiset farkut ovat melkein kivoimmat muhkean neuleen parina. Ihmettelenkin miten onnistuin skippaamaan sen yhdistelmän kun vielä oli hitusen viileämpää.

Eilen oltiin Helsingissä piipahtamassa FOOM festeillä. Siellä oli monta mielenkiintoista puheenvuoroa ja tuntuu, että taas sai uutta intoa tähän työhön. Pitkään sometyötä tehneenä ei tullut niinkään uutta asiaa, mutta tiedättekö, silloin kun oma työ perustuu paljolti fiilikseen ja inspiraatioon on tärkeää viettää aikaa toisten samoista asioista kiinnostuneiden kanssa ja kuulla niitä tuttujakin teemoja uudelleen ja uudelleen.

Tilaisuuden suosikkipuheenvuorot kuultiin kyllä Natalta ja tilaisuuteen saapuneelta Peter McKinnonilta. Nataa jaksaisin kuunnella vaikka kuinka, koska hän tietää alasta niin paljon ja samalla osaa innostaa ja pukea sanoiksi oleellisen. Peter puolestaan oli aivan mahtava persoona – ihan kuin häntä seuranneena osasi odottaakin. Mikä mieletön draivi hänestä huokui ja se kyllä välittyi kuulijoillekin.  Oltiin ihan fiiliksissä tapahtuman jälkeen.

Kirjasin tänään tietokoneen muistiinpanoihin asioita jotka jäivät mieleen. Tässä teillekin tuo tekemäni muistilista. Nämä asiat muuten pätevät oikeastaan kaikkeen työntekoon, vaikka tällä kertaa kohderyhmänä olikin vaikuttajat.

Nata


-konseptointi 
-tarinan kerronta
-”samaistuttavuus, säännöllisyys, hyväntahtoisuus”
-päivitä eri kanaviin eri sisältö kohderyhmän mukaan – pidä siis kunkin kanavasi kohderyhmä mielessä
-rutiini on tärkeä ja pidä siitä kiinni – niin lukijatkin pitävät omalla puolellaan
-tee brändistäsi tiivstelmä jonka voit esitellä kenelle vain tarvittaessa 
-määrittele osaaminen, sisältö ja hinta
-jokainen postaus on ”käyntikortti” -> mitä uusi lukija ajattelee kun saapuu kanavaasi


Peter

-ole oma itsesi – maailmassa ei ole toista samanlaista
-tarina syntyy omasta elämästäsi siitä mitä kulloinkin teet
-älä mieti liikaa, tee mikä on itsellesi luontaista
-harjoittele, harjoittele, harjoittele
-goals – jollei sinulla ole päämääriä tee asioita sellaisen kanssa jolla on
-verkostoidu – tee yhdessä toisten kanssa
-älä panttaa materiaalia, anna toisten jakaa sitä
-seuraa toisten kanavia ja pyydä seuraamaan takaisin kun tapaat ihmisiä
-julkaise – kaiken sisällön ei tarvitse olla täydellistä, tärkeämpää on että julkaiset

Nuo muistiinpanot ovat satunnaisia muistista poimittuja, joten muokkasin ajatuksia itse. Kaikki ovat asioita, joista tässä työssä tulee muistuttaa itseään jatkuvasti. Minulla olisi sanottavaa jokaiseen kohtaan, mutta tästä tulisi niin pitkä postaus, että jätän teidän mietittäväksi nämä huomiot.

Jäi myös mieleen että molemmat sanoivat, Nata ja Peter, miten haluavat oppia jatkuvasti uutta, joten siksi viettävät mielellään aikaa itseään tietävämpien/taitavampien kanssa. Uuden oppiminen on tärkeää. Ole kiinnostunut.

Mitä jos motivaatio on hakusessa. Paras apu silloin on tehdä jotain, tekemällä syntyy inspiraatiota ja inspiraatiosta motivaatiota. Sitäpaitsi seuraajat eivät odota ihmeellisiä asioita, ihan tavallinen elämä kiinnostaa kun olet oma itsesi – Peterkin antoi esimerkin – ei ole mitään jaettavaa, jospa vaan siivoan autotallin tänään.. no se on juttu jonka voit jakaa. Se mitä teet normaalistikin.

Itselläni ei ole onneksi ollut koskaan motivaation tai ideoiden puutetta. Tällä hetkellä ainoastaan ajanpuutetta – koska muu elämä on nyt niin mielenkiintoista. Mutta tämä on työ jota rakastan, joten muistan ihan joka päivä miten etuoikeutettu olen, että saan tehdä tätä ja että olette siellä. Ja tänään miettiessäni ajanpuutetta oikein suutuin itselleni, aika on järjestelykysymys. Eli unohdetaan se ajanpuute..

Olen aika innoissani tästä!

10 Comments

 1. Hei, onpa upea tuo vihreä taulu! Saanko kysyä, kenen työ se on? T. Armi

 2. Anne

  Eikö 🙂 sen on itse asiassa tehnyt poikaystäväni, rennosti levylle maalaamalla.

 3. Anne

  Kiitos Terhi, onpa kiva kun sanoit että välittyy <3 Tässä taas muuten huomaa, että mitä enemmän tekee sitä enemmän tekee ja innostuu!

 4. Suomessa on aika vähän sellaisia persoonallisuuksia, jotka pystyvät rakentamaan brändin omasta itsestään ja elättämään itsensä tällä. Varmaan Nata on yksi heistä vahvana persoonana. Minusta sinä olet vahva ja omimmillasi sisustushöpinössä. Pahotellen on sanottava, että persoonasi ei kanna kovin korkealle vaikka tulkitsen, että siihen tämän hetken poikaystäväjutuin tähtäät. Täysin muusta irrallinen blogiyhteistyö ainakin minua ärsyttää, esim listerine-kampanointi ja laiva-juttu kuulostivat kummalliselta. Aiempaa enemmän blogissa on myös ”täytepostauksia”. Minusta blogi on huonontunut ja menettänyt aiempaa aitoutta ja linjakkuutta, huomaan kaipaavani vanhaa Muotimielessä-blogia.
  Terveisin Maria

 5. Annen persoonallisuus nimenomaan kantaa. Hieno ihminen joka erottuu edukseen blogimaailmassa. Ihana tuo vinttipostaus. Tuo mieleen Tyttö ja korvakoru elokuvan, valossa ja väreissä jotain samaa.

 6. Anne

  Kiitos rakentavasta palautteestasi. On totta, että Nataan on turha edes yrittää verrata itseään, hän on erittäin poikkeuksellisen valovoimainen persoona. Olenkin kaikki nämä vuodet ollut vain ihan oma itseni enkä turhaan verrannut toisiin. Toki blogissa persoonani näkyy sillä tavalla, että kun elämässä tapahtuu erilaisia asioita, se varmasti heijastuu täälläkin, vaikken noin yleisesti avaudukkaan elämäni yksityiskohdista.

  Viimeinen vuosi on ollut elämäni haasteellisimpia on tapahtunut niin pahaa kuin hyvääkin. Blogiin en tuo ikäviä asioita, sen olen jo aikoja sitten päättänyt. Olkoonkin kiiltokuvamaista, mutta koska olen luontaisesti positiivinen persoona vaikeuksienkin keskellä, en koe omakseni purkaa pahaa oloa lukijoilleni. Niinpä olen mielummin hiljaa hetkisen.

  Tuota poikaystävä-kommenttia en ihan hoksannut. Totta on, että viime vuoden aikana erittäin pitkä suhteeni päättyi ja uusi suhdekin alkoi. Mutta jos elämääni liittyy toinen ihminen hän todennäköisesti jossain muotoa esiintyy myös täällä, vaikka muuten haluaakin olla anonyyminä. Minusta on luonnollista puhua kumppanistaan jos yhdessä tehdään asioita, ei olisi fiksua sivuuttaa toista siitä pois. Tällä poikaystävä-asialla en tähtää yhtään mihinkään, enkä muutenkaan laskelmoi tekemisiäni.

  Mitä tulee mainitsemiisi yhteistöihin; laivalla ollaan käyty muutenkin noin kerran kuussa, joten minusta yhteistyö osui ihan nappiin minulle – koska oikeastikin käydään usein risteilemässä. Listerine puolestaan oli mitä hauskin projekti, koska mukana oli kollegat ja aihe on minusta ihan tärkeä. Blogini on alusta saakka ollut lifestyleä, ei pelkästään sisustusta tai muotia. Postailen ihan kaikesta mikä elämään liittyy, mieluiten arkiseen elämään, sillä minua kiinnostaa se enemmän kuin pelkät huippuhetket tai luksus. Niinpä siihen sopii ihan normaalit asiat, kuten vaikkapa hampaiden hoito tai miniloma – molempia teen oikeasti.

  Mutta totta että voisin skarpata postaustahtia, kiitos siitä potkimisesta. Elämä alkaa tasaantua muutenkin, joten uskon että pääsen taas tehokkaaseen tahtiin. Mutta blogi olen minä ja elämäni, muuta en osaa tai halua tehdä.

  Ihania kesäisiä päiviä sinulle!

 7. Anne

  Kiitos tsempeistä <3 Minäkin pidin postauksen kuvista valtavasti, vintillä on niin taianomainen fiilis.

 8. Hei Anne
  Kivat nuo valkoiset farkut. Saanko udella merkkiä?
  Aurinkoista ja mukavaa alkukesää:-)
  t Tuula (pitkäaikainen blogisi lukija – vaikka en olekaan aiemmin tainnut kommentoida)

 9. Anne

  Hei Tuula, kiva kun kommentoit 🙂 Farkut on COS-merkkiset ja tykkään kun eivät ole ihan liian tiukat, vaikka kapeat ovatkin.

  Aurinkoista ja mukavaa kesää myös sinulle!